E3 2016 - oczekiwania

Same kupy + genialny Quake. Oczekiwanie tylko jedno... ; )

A tak powaznie: Quake zapowiada sie dziwnie. Bedzie troche uwspolczesniony. Podzial na klasy i tego typu bajery. Ale cholera, to jest Quake, musi wyjsc dobrze. Licze na to. I czekam!

Jak dotychczas na usta ciśnie mi się tylko jedno słowo. Rozczarowanie.

Wczorajszy dzień pełen konferencji oraz różnorakich emocji. Dzisiaj ostatnia konferencja czyli Nintendo o godzinie 18:00!

A poniżej przedstawiam to co zostało nam zaprezentowane wczoraj i dzisiaj na konferencjach Microsoftu, PC Gaming Show, Ubisoftu i Sony.

Microsoft:

- Xbox Play Anywhere

- Xbox One S

- Project Scorpio

- Nowości w Xbox Live typu grupy/cluby etc.

- ReCore

- Gears of War 4

- Dead Rising 4

- Halo Wars 4

- Forza Horizon 3

- Tekken 7

- Final Fantasy XV

- State of Decay 2

- Sea of Thieves

- Scalebound

- We Happy Few

- Inside

PC Gaming Show:

- Warhammer 40:000 Dawn of War 3

- Oxygen Not Included

- ARK: Survival Evolved

- Giant Cop: Justice Above All

- Mount & Blade II: Bannerlord

- The Surge

- LawBreakers

- Killing Floor Incursion

- Killing Floor 2

- SUPERHOT VR ( pozdrawiam @Wawrzyn :v )

- Tyranny

- Observer

- Arma III Apex

- The Turing Test

- Overland

- Dual Universe

- Day of Infamy

- Mirage: Arcane Warfare

- Mages of Mystralia

- Warframe: Lunaro

- Deus Ex: Rozłam Ludzkości

- Sprzęt AMD

Ubisoft:

- Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

- Watch Dogs 2

- South Park: The Fractured But Whole

- For Honor

- Steep

- Star Trek: Bridge Crew

- Grow Up

- Dodatki do Tom Clancy's The Division

- Film Assassin's Creed

Sony:

- God of War

- Days Gone

- Resident Evil 7

- Death Stranding

- Remastery Crash Bandicoot (3 pierwsze odsłony)

- Spider-Man

- Detroid: Become Human

- Horizon Zero Dawn

- The Last Guardian

- Call of Duty: Infinite Warfare

- Final Fantasy XV

- LEGO Star Wars: The Force Awakens

- PlayStation VR

Co mnie zachwyciło? Z Microsoftu lżejsza wersja Xbox'a,gdyż ciekawie się prezentuje, napewno Sea of Thieves mi się spodobało oraz dfinitywnie we Happy Few. Gra dziwna, ale fajna. PC Gaming Show? Dostałem Dawn of War 3 i jestem happy, nowa gra od twórców Don't Starve ciekawie się zapowiada oraz Deus Ex Rozłam Ludzkości. Niestety cała koferencja była długa i nudna jak dla mnie. Ubisoft? Kupił mnie South Parkiem. Jaram się jak kościoły w Norwegii i w sumie tylko to mnie zachwyciło. Reszta taka mehhh. Sony niestety nie było dane mi oglądać ale z podsumowań ciekawie zapowiada się prezetuje LEGO Star Wars: The Force Awakens oraz God of War.

A jak wy oceniacie wszystkie konferencje i co was urzekło?

Death Stranding Kojimy na wczorajszej konferencji Sony.. ho-ly-crap. to wygląda niesamowicie. Jeszcze ta orkiestra i piosenka w tle.. Miałam ciarki przez cały czas. Myślę, że Kojima nas nie zawiedzie i dostarczy nam fantastyczną grę <3

- SUPERHOT VR ( pozdrawiam @Wawrzyn  )

A weź spier....

Ja będę fanbojował Sony. Nie nadrobiłem ejszcze całej konferencji, ale na prawie każdy tytuł na PS4 jestem najarany jak szczerbaty na suchary. Zapowiada się kolejny smakowity okres dla tej konsolki i cieszę się, że będę miał możliwość w to zagrać. Wcześniej źle doczytałem informacje dotyczące Crash'a ale upewniwszy się, że pierwsze trzy części będą zremasterowane (liczę, że na podobnym poziomie co Abe's Oddysee New n' Tasty) plus szczególnie God of War to nie mam pytań.

Na Nintendo czekam głównie ze względu na nowe Poki i jakiś pokaz nowej Zeldy.

Witam.

Jako, że zbliżają się chyba najważniejsze targi elektroniczne tego roku (obok Gamescom'u) pora chyba by utworzyć takowy temat i podyskutować o tym na co najbardziej czekamy na tegorocznych targach E3

Na początek terminarz konferencji:

Electronic Arts – niedziela, 12 czerwca o godz. 22:00 (EA Play)

Bethesda – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 4:00

Microsoft – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 18:30

PC Gaming Show – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 20:30

Ubisoft – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 22:00

Sony – wtorek, 14 czerwca o godz. 3:00

Nintendo – wtorek, 14 czerwca o godz. 18:00

Na co sam czekam:

- Najnowszy gameplay nowego Deus Ex'a, chcę wiedzieć co finalnie ma do zaoferowania "Rozłam Ludzkości"

- Pierwszy gameplay Warhammer'a 40 000 Dawn of War 3 - jaram się, gdyż SEGA gości na targach i zapowiedzieli, że gameplay będzie

- Pierwszy gameplay Civilization VI, bardzo jestem ciekaw co nowa odsłona cyklu "Sid Meier's" nam zaoferuje

- Pierwszy gameplay Battlefield'a 1, nie powiem lekki hype mam i chcę zobaczyć czy warto czekać

- Konkrety odnośnie Mass Effect Andromeda

- Fifa 17 na silniku Frostbite 3, czy będzie rewolucja czy nie?

- South Park: The Fractured But whole - miała wyjść w 2016 a Ubi siedzi cicho więc mam nadzieję, że coś się pojawi na tegorocznych targach

- SpellForce 3 - jedynka super, dwójka średnia - czekam na to co trzecia odsłona przyniesie

- Shadow of Mordor 2 - jedynka mnie fabularnie zachwyciła, ponoć dwójka w drodze i może coś się ujawni na tegorocznych targach

- Samodzielny Gwint - znak zarejestrowany, CDPR na targach, czego chcieć więcej?

- Stanowisko EA dotyczące SWTOR'a, jak wyszło z obecnym dodatkiem, co czeka nas w przyszłości

- Nowe Settlersy? Może???

A na co wy czekacie?