E3 2016 - oczekiwania

Witam.

Jako, że zbliżają się chyba najważniejsze targi elektroniczne tego roku (obok Gamescom'u) pora chyba by utworzyć takowy temat i podyskutować o tym na co najbardziej czekamy na tegorocznych targach E3

Na początek terminarz konferencji:

Electronic Arts – niedziela, 12 czerwca o godz. 22:00 (EA Play)

Bethesda – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 4:00

Microsoft – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 18:30

PC Gaming Show – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 20:30

Ubisoft – poniedziałek, 13 czerwca o godz. 22:00

Sony – wtorek, 14 czerwca o godz. 3:00

Nintendo – wtorek, 14 czerwca o godz. 18:00

Na co sam czekam:

- Najnowszy gameplay nowego Deus Ex'a, chcę wiedzieć co finalnie ma do zaoferowania "Rozłam Ludzkości"

- Pierwszy gameplay Warhammer'a 40 000 Dawn of War 3 - jaram się, gdyż SEGA gości na targach i zapowiedzieli, że gameplay będzie

- Pierwszy gameplay Civilization VI, bardzo jestem ciekaw co nowa odsłona cyklu "Sid Meier's" nam zaoferuje

- Pierwszy gameplay Battlefield'a 1, nie powiem lekki hype mam i chcę zobaczyć czy warto czekać

- Konkrety odnośnie Mass Effect Andromeda

- Fifa 17 na silniku Frostbite 3, czy będzie rewolucja czy nie?

- South Park: The Fractured But whole - miała wyjść w 2016 a Ubi siedzi cicho więc mam nadzieję, że coś się pojawi na tegorocznych targach

- SpellForce 3 - jedynka super, dwójka średnia - czekam na to co trzecia odsłona przyniesie

- Shadow of Mordor 2 - jedynka mnie fabularnie zachwyciła, ponoć dwójka w drodze i może coś się ujawni na tegorocznych targach

- Samodzielny Gwint - znak zarejestrowany, CDPR na targach, czego chcieć więcej?

- Stanowisko EA dotyczące SWTOR'a, jak wyszło z obecnym dodatkiem, co czeka nas w przyszłości

- Nowe Settlersy? Może???

A na co wy czekacie?

Głównie to dawn of war 3, z chęcią dowiedziałbym się coś o spellforce 3 bo w jedynkę się grało :D, za to dwójka mi nie podpadła.

cokolwiek nowego o remake'u FF VII, być może pokażą trochę więcej z remastera XII, jakieś smaczki z XV, bo nie wytrzymam do 30stego września :D iii kto wie, niech mnie zaskoczy Square Enix ^^

na 3DSa zapowiada się ciekawy tytuł, kolejny z serii Monster Hunter - Generations oraz Stories oraz nowy Dragon Quest :)

jRPG for life :D

no i zobaczymy co tam nowego mają wszyscy do pokazania :) mam nadzieję, że uda mi się w tym roku wszystko oglądnąć

Konkrety odnośnie Mass Effect Andromeda

A raczej masy DLC, jak bardzo lubię tę grę i na sto procent kupię, tak jeżeli sp się pojawi, to na pewno nie przy premierze, a dopiero jak wszystko będzie sprzedawane razem.

Shadow of Mordor 2 - jedynka mnie fabularnie zachwyciła, ponoć dwójka w drodze i może coś się ujawni na tegorocznych targach

Na to chyba czekam najbardziej, gra była świetna, spędziłem długie godziny na samym bieganiu, zabijaniu, ginięciu, boostowaniu orków i ponownym zabijaniu

Pierwszy gameplay Civilization VI, bardzo jestem ciekaw co nowa odsłona cyklu "Sid Meier's" nam zaoferuje

Jakoś przestał mi się podobać kierunek w którym Civ idzie, jednak fakt że w VI będzie dostępne wszystko to co oferowała V z DLC napawa nadzieją. Widziałem też na razie jeden materiał na tvgry i o ile grafika nie do końca do mnie przemawia, to jednak chyba ponownie utonę w tej grze na długie godziny (ze względu na możliwości)

Swoją drogą, jakoś tak biedne te targi mi się wydają, twórcy już nie potrzebują właśnie targów do pokazywania najnowszych dzieł, a miejsce to służy tylko budowaniu wszechobecnego hypu (na który i tak się pewnie złapie jak rok temu:feels:)

Konkrety odnośnie Mass Effecta, nic więcej.

BioWare - nie spieprzcie tego.

Dobre tematy ostatnio, gj :gd::like:

a propos samego tematu, to jest to chyba pierwsze E3, na którym bardziej czekam na to czego jeszcze nie zapowiedziano, niż na to czego będzie się można spodziewać na pewno. Line-up tego co będzie na pewno jest przynajmniej dla mnie dość ubogi. Potwierdzeniem tego niech będzie fakt, że najbardziej czekam na Civkę, którą i tak pewnie kupię niezależnie od tego co ostatecznie na samych targach pokażą, bo jakości od tej marki oczekuję zawszę i jeszcze się nigdy, od czasów drugiej części, nie przejechałem. Fifa w formie ciekawostki - ok, Gwint w zasadzie tak samo, bo szczerze wątpię, żeby ta gra mogła coś ugrać na rynku, a i żebym miał się nią zagrywać tym bardziej.

Osobiście liczę, że pojawi się informacja o jakiejś nowej grze z uniwersum SW zamiast jedynie dodatku do SWTORa. Trzymam kciuki, że skoro R* się w końcu na E3 pojawi, to zaprezentują albo nowe RDR (daj bóg, żeby wyszło na PC) albo chociaż jakiś dodatek do GTAV. Z obu cieszyłbym się w sumie jednakowo, ale bardzo, bardzo mocno. Gdzieś tam też nieśmiało zerkam w kierunku Bethesdy, bo podobno mają mieć osobną konferencję, co wskazuje być może na jakieś duże ogłoszenie. W końcu, może, choć to raczej mało prawdopodobne, dostaniemy również trochę informacji o tym Cyberpunku od Redów, bo choć raczej nie w moim stylu, to może być ciekawie.

cokolwiek nowego o remake'u FF VII, być może pokażą trochę więcej z remastera XII, jakieś smaczki z XV, bo nie wytrzymam do 30stego września  iii kto wie, niech mnie zaskoczy Square Enix ^^ 

na 3DSa zapowiada się ciekawy tytuł, kolejny z serii Monster Hunter - Generations oraz Stories oraz nowy Dragon Quest 

jRPG for life 

no i zobaczymy co tam nowego mają wszyscy do pokazania  mam nadzieję, że uda mi się w tym roku wszystko oglądnąć

Niestety FFVIIR nie zagości na tegorocznym E3.

14 czerwca

5:00 - Final Fantasy XV Active Time Report
20:45 - Rozpoczęcie E3 - wielkie otwarcie
21:00 - Top Tombs w TombRaider
22:30 - Deus Ex GO: wspomagana turowo infiltracja
23:00 - Jak powstawało Deus Ex: Mankind Divided
23:30 - Square Enix Presents: Line-up trailerów E3 2016

15 czerwca
0:30 - Sesja z Dragon Quest Builders
1:30 - Milestone: Ride Beyond Your Limits
2:00 - Star Ocean: Integrity and Faithlessness
3:00 - Deep Silver: Agents of Mayhem
4:00 - podsumowanie pierwszego dnia

18:45 - Rozpoczęcie Drugiego dnia
19:00 - Final Fantasy XV Active Time Report - na żywo z E3 2016
20:00 - Hitman Livestream
21:00 - Deux Ex: Mankind Divided - wprowadzenie trybu Breach
21:30 - przegląd gameplayu Final Fantasty XII The Zodiac Age
22:30 - line-up trailerów E3
23:30 - FFXV gameplay

16 czerwca

0:30 - Prezentacja Final Fantasy: Brave Exvius
1:00 - Kingdom Hearts HD 2.8
1:30 - Wiadomosć od producentów Final Fantasy XIV
2:00 - Podsumowanie drugiego dnia

18:45 - Rozpoczęcie trzeciego dnia
19:00 - Dyskusja i gameplay z Nier: Automata
20:00 - Wskrzeszanie złotej ery RPG-ów: I Am Setsuna
21:30 - Deus Ex Universe
22:00 - Masrterclass Mech Land Assasult w Just Cause 3
22:30 - Line-up trailerów E3 2016
23:30 - Square Enix Collective: Black the Fall i The Turing Test

17 czerwca

0:30 - Prezentacja World of Final Fantasy
1:00 - Hitman gameplay livestream
1:30 - Mighty No 9 i F1 2016
2:00 - Final Fantasy XV - pytania do Hajime Tabaty
3:00 - Wielki finał E3 2016

aww that's too bad. dziękuję za rozpiskę ^^

szkoda że mam egzaminy, tak to bym posiedziała w nocy 16-17 ;(

DoW 3
FF XV
Legend of Zelda

Te 3 rzeczy tylko mnie interesują. Ewentualnie jeszcze KH 3 i zapowiedź drugiego dodatku do FF XIV.

Warcraft 4

To już dziś! O 22:00 polskiego czasu konferencja Electronic Arts! :gd:

aww that's too bad. dziękuję za rozpiskę ^^

szkoda że mam egzaminy, tak to bym posiedziała w nocy 16-17 ;(

3 egzaminy oraz kolokwium w następne 3 dni, E3 raz w roku :4head:

Osobiście liczę, że pojawi się informacja o jakiejś nowej grze z uniwersum SW zamiast jedynie dodatku do SWTORa.

Battlefront 2 na 75%, jeżeli nowa gra z marki SW to mało prawdopodobne no ale targi mają nas zaskoczyć jak zawsze.

Trzymam kciuki, że skoro R* się w końcu na E3 pojawi, to zaprezentują albo nowe RDR (daj bóg, żeby wyszło na PC) albo chociaż jakiś dodatek do GTAV.

Obie rzeczy mocno prawdopodobne bo się o tym od dłuższego czasu spekuluje.

Gdzieś tam też nieśmiało zerkam w kierunku Bethesdy, bo podobno mają mieć osobną konferencję, co wskazuje być może na jakieś duże ogłoszenie.

Dishonored 2 <3 , może nowe Scrollsy lub ten śmieszny remaster Skyrima na konsole nowej generacji, dodatek do TESO

Warcraft 4

To nie Blizzcon :v

To nie Blizzcon  

Czyli sugerujesz, że na Blizzconie zapowiedzą W4? :v

A co do dzisiejszej konferencji, to liczę że iejsports cynygejm wprowadzi jakieś fajne ficzery do fify.

Czyli sugerujesz, że na Blizzconie zapowiedzą W4?  

Niczego nie sugeruje. Stwierdzam, że Warcrafta 4 nie będzie bo od hucznych zapowiedzi mają Blizzcon a sama gra zapewne nie powstanie do 2025, chyba, że wcześniej wow upadnie :v

Dow 3, btw jak dodac wszystkie dow I do biblioteki steam jak ma sie klucze orginale z pudelek na forum steamowym wyl watek segi chyba ze mozna ale nie bylo powiedziane jak ktos cos sie orientuje?

Dow 3, btw jak dodac wszystkie dow I do biblioteki steam jak ma sie klucze orginale z pudelek na forum steamowym wyl watek segi chyba ze mozna ale nie bylo powiedziane jak ktos cos sie orientuje?

http://steamcommunity.com/app/4570/discussions/0/535150948618039156/

Z Mightem to przerobiliśmy i wyszło.

Już dzisiaj czekają nasz aż 4 konferencje! Microsoft o 18:30, PC Gaming Show o 20:30, Ubisoft o 22:00 oraz Sony w nocy o 3:00

Tymczasem przedstawmy to co zaprezentowano pierwszego dnia czyli EA oraz Bethesda.
EA:
- TitanFall 2, który ma być lepszy od pierwszej części i mieć singleplayer
- Madden NFL 17 (who gives a f*ck? )
- Mass Efect: Andromeda i wielki zawód bo praktycznie nic
- FIFA 17 i jak dlamnie bo trenerzy Premier League
- Program EA Originals i pierwsza gra czyli Fe
- Star Warsy i żadnych konkretów tylko "robimy gry w tym uniwersum"

Bethesda:

- Quake Champions - @Dzz ma pewnie już mokro :v

- The Elder Scrolls Legends

- Fallout 4 i dodatek

- Fallout Shelter na PC

- Skyrim Special Edition (rofl)

- Prey - no tu czekam

- Doom oraz pierwsze DLC pod nazwą "Unto the Evil"

- The Elder Scrolls Online

- Fallout 4 oraz Doom w VR

- Dishonored 2

Co sądzicie o pierwszych konferencjach? Co TAAK, co BLEE? Na co czekacie dzisiaj?

ME - jak dobrze pamiętam w tym roku pod koniec miała być wydawana, więc brak czegokolwiek to nie jest dobra wiadomość, reszta mnie specjalnie nie zaciekawiła. W sumie to nic nie pokazali, no może poza BF na którego patrzę tak sobie z powodu DLC etc.

Bethesda - to samo, nic dla mnie

BF1 wygląda naprawdę spoko, ale co z tego, skoro i tak nie będę w niego grał? :v Oprócz tego cieszę się na kolejny tytuł z uniwersum SW, który na wczesnych screenshotach wygląda naprawdę fajnie:

Tak poza tym, to EA mocno słabo. Bardzo mało konkretów, a same konkrety dotyczą tytułów, które albo mnie nie obchodzą, albo nie obchodzą nikogo w ogóle (madden? :sen:)

Na konferencji Bethesdy dużo więcej ciekawostek, chociaż też trochę zawodów. Wszystko co ogłosili w związku z Falloutem jest mniej lub bardziej fajne. Nowe DLCki do F4 wyglądają bardzo dobrze, chociaż i tak kupię je dopiero w wersji GOTY za parę lat za grosze. Fallout Shelter dla biedaka z telefonem na WP też się zapowiada obiecująco. Na scrollsy to imho szkoda strzępić ryja. Quake i Doom - bleh, jeszcze nie jestem na emeryturze, żeby się jarać takimi markami. Na Dishonored natomiast trochę czekałem i muszę przyznać, że wygląda to nieco gorzej, niż się spodziewałem. Na pierwszych teaserach gra czarowała pod względem grafiki, a teraz wychodzi na to, że progres względem jedynki jest ledwo zauważalny.

Miłym zaskoczeniem jest Prey, ale nie ekscytuję się jeszcze za bardzo, nim nie zobaczę gry w akcji. Na trailerach już nie jeden kiepski tytuł wyglądał jak złoto.

Ja jestem ciekaw, co pokaże Microsoft. Chciałbym zobaczyć gameplay ReCore, update'y na temat Scalebound (ale tym razem nie w 20fps -.-') i Crackdown 3 oraz jakieś nowe zapowiedzi (Coś zupełnie nowego, na co będę musiał czekać 2 lata?). Jak do tej pory chyba najbardziej ucieszyła mnie informacja o nowym Quake'u. Ehhh... naprawdę nie mam pojęcia, czego oczekiwać po tym E3. Po prostu chcę zobaczyć dobre gry i usłyszeć informacje, które spowodują pojawienie się uśmiechu na twarzy.

Właśnie, jeszcze jedno. Chcę zobaczyć nowego Resident Evil i/lub Devil May Cry.

Ja za bardzo nie wgłębiałem się nawet, co tam będzie w tym roku. Jedyne na co czekam, to Absolver, bo może mieć mega potencjał i idealnie wpasowuje się w moje klimaty ;p