Ebook czy książka tradycyjna?

Wolę zwykłą papierową, ale jak biorę się w podróż to jednak ebook na telefonie albo tablecie, bo nie lubię niszczyć książek -_-. Nie ma nic gorszego niż zagięte rogi czy połamane grzbiety.

Wole zdecydowanie papierowe książki od ebooków ale z obu form korzystam. Do czytania na łóżku czy w fotelu wole papier ale poczas podrózy jednak wole ebooki :D

Myśle, że ebooki nie wyprą starch "papierowców" tylko będą fajnym urozmajceniem co do możliwości czytania

Nie ma dla mnie żadnego znaczenia, mam czytnik więc oczy tak się nie męczą, a ma tą zaletę że jest mały i lekki. Nie wyobrażam sobie taszczenia w plecaku kilkogramowej książki żeby poczytać ją w autobusie. Z drugiej strony jeżeli książka ma ogromną ilość przypisów, czyli zazwyczaj lektury szkolnej, to o wiele lepiej czyta się na tradycyjnym nośniku tekstu ze względu na to, że nie muszę co chwilę skakać między stronami

Tak jak w tytule. Ciekaw jestem co o tym sądzicie, zwłaszcza że sporo jest czytelników książek na forum. Czy książki papierowe wkrótce odejdą do lamusa czy wręcz przeciwnie ? Czytniki książek to świeże i nowoczesne spojrzenie na świat czytelników na pewno jest to wygodny sposób na trzymanie biblioteki w małym urządzeniu, ale jak to się ma do klimatu czytania zwykłej książki przy kubku czekolady w zimny wieczorny wieczór w domu ? Zapraszam do dyskusji.

Kocham papierowe ale ebooki bardzo przydają się w podróży czy podczas przerwy w pracy!
A i dzięki Legimi nie zbankrutowałem jeszcze - serce chciałoby wykupić księgarnię ale konto już nie!
A i jeśli szukacie inspiracji na coś do poczytania daję namiar na stronę https://ksiegarniasobotka.pl/ MOżna sobie tutaj poczytać o nowościach wydawniczych.

Zajebiscie że modaracja od zmiany silnika forum w 2019r dalej nie naprawiła problemów z postami i dalej pokazuje posty z 1970 roku XDD

Zdecydowanie książka, żadne ebooki, audiobooki bez podjazdu do tradycyjnej książki.

to nie błąd to “feature”, jak ktoś odkopuje stary wątek, to żeby było śmiesznie data się zmienia na starszą…