Echo Of Soul (EOS)

Witam

Ponieważ w Maju mamy dostać w 100% Angielską wersję EOS , postanowiłem przeszkuać internety w poszukiwaniu już istniejących wersji tej gry.

Jest wersja KR oraz TW,

Co mnie zaskoczyło znalazłem takie opisy :

Hello mmositers today we will check the Thailand Version of Echo of Soul.The game has an English registration, English character screen, English auction house, English webpage...It's like the game is 80% English, 20% Thai

Czyli wychodzi że wersja TH jest praktycznie cała po Angielsku , po wejściu na ich stronę: http://eos.gg.in.th/
od razu rzuca się w oczy iż bardzo duża liczba informacji, eventów jest w języku Angielskim.

Konto Stworzone , pobieram już i będziemy testować przed premiera u nas aby zdobyć już jakieś info o tej grze :)

Jest jeden mały problem, jest Blok IP w sumie to nie problem WTFAST i za ojczyznę , ale klient pobiera się w zawrotnym tempie 30-80KB/s =.= , torrent który znalazłem na mmosite jest DED

Pingowałem stronę przez WTFAST i pingi w granicach 150-180 / bez WTFAST 280-340

Ktoś chętny potestować?, oczywiście jak na Deskę przystało jeśli się będzie dało postaram się zrobić zangielszczenie do tej gry w wolnym czasie :)

Ja EoS'em byłem zainteresowany od bardzo dawna, nawet jak zapowiedzieli angielską wersję i dali stronę to odwiedzałem ją codziennie ale wszystko wyglądało na to że mają ją w d*pie bo strona umarła na kilka miesięcy.

Daj znać czy idzie grać na tej tajskiej wersji to też pogram.

Grałem na wersji TW. Gra jest strasznie, strasznie kiepska, przynajmniej ja tak uważam. Nie zaskakuje ani grafiką, ani mechaniką, ani czymkolwiek innym. Niemniej, polecam przekonać się samemu, może komuś się spodoba :)

Grałem na wersji TW. Gra jest strasznie, strasznie kiepska, przynajmniej ja tak uważam. Nie zaskakuje ani grafiką, ani mechaniką, ani czymkolwiek innym. Niemniej, polecam przekonać się samemu, może komuś się spodoba

A czy możesz potwierdzić info że spora część klienta jest w języku angielskim ? ponieważ mam dopiero 35% ^_^

Grałem na Tajskiej wersji. I 80% klienta jest w języku Tajskim, a 20% w angielskim. Sama gra też nie zachwyca, ale o tym pewnie sam się niedługo przekonasz.

Jestem po kilku gadzinach gry na serwerach TW i mam już opinie na temat tej gry.

EOS to niczym się nie wyróżniający MMORPG ,

• grafika należy do przeciętnej,
  • standardowe poruszanie W,A,S,D
  • Bardzo sztywne poruszanie się postaci
  • Questy jak w każdym MMO " idź, przynieś , zabij , zbierz "

Jednak jest też kilka ciekawych rozwiązań.

• Zamiast Quest Auto-Trackera dodali coś w rodzaju kompasu wskazującego miejsce wykonania Questów
  • Batlegroundy 15 vs 15
  • nic więcej mi się nie spodobało :D

Podsumowując EOS to przereklamowany produkt , wydają potężne pieniądze na kampanie reklamowe dla wersji EU/NA jednak serwery TW świecą pustkami. Na tej wersji gry jest tylko 1 serwer. Podczas przemierzania świata spotkałem może 3 osoby na swojej drodze.

Jestem po kilku gadzinach gry na serwerach TW i mam już opinie na temat tej gry.EOS to niczym się nie wyróżniający MMORPG ,grafika należy do przeciętnej,standardowe poruszanie W,A,S,DBardzo sztywne poruszanie się postaciQuesty jak w każdym MMO " idź, przynieś , zabij , zbierz "Jednak jest też kilka ciekawych rozwiązań.Zamiast Quest Auto-Trackera dodali coś w rodzaju kompasu wskazującego miejsce wykonania QuestówBatlegroundy 15 vs 15nic więcej mi się nie spodobało Podsumowując EOS to przereklamowany produkt , wydają potężne pieniądze na kampanie reklamowe dla wersji EU/NA jednak serwery TW świecą pustkami. Na tej wersji gry jest tylko 1 serwer. Podczas przemierzania świata spotkałem może 3 osoby na swojej drodze.

Jaka jest waga klienta?

Bodajże w granicy 10GB, jednak weź poprawkę na to, że serwery są bardzo od nas oddalone i pobieranie idzie jak krew z nosa.

Wiec pasuje i poczkeam na globala.

Ma ktos moze klucz do bety do oddania? :)

@up

czekaj na Stress Testa - ten ruszy w ciagu 1-2 tygodni, pozniej OBT i premiera

kluczyk juz Ci sie nie niczego nie przyda

Posiadam 2 klucze do tego czegoś , PW me.

Klucze już niepotrzebne na stress test.

Zainstalowałem bez entuzjazmu. Bo chciałem pyknąć w coś innego. Moja opinia na podstawie pierwszych wiosek/questów:

Ta gra jest BARDZO podobna do Aiona. Już na pierwszy rzut oka, przy tworzeniu postaci można dostać takiego skojarzenia, bo styl postaci ten sam. Tylko opcji przy tworzeniu postaci znacznie mniej niestety - Black Desert to to nie jest. Parę fryzurek i twarzy. Pewnie z czasem dodadzą więcej (w cash shopie głównie), więc to nie jest wielki problem. Wygląd świata również pasował by do Aiona.

Grafika byłaby dobra w 2010. Dwuletni GW2 ma o niebo lepszą. Daje się zauważyć drobne freezy przy używaniu UI. Podobną bolączkę miała Tera.

Walka to typowy target bez wielkich innowacji.

Spróbuję przez weekend nabić trochę wyższy poziom i załapać się na jakiś dungeon/PvP. Pierwsze wrażenie jest takie, że jeśli ktoś szuka next-gena to się zawiedzie, ale jeśli ktoś chce czegoś klasycznego jak Aion i ma dość Gameforge'a (oraz pingów na NA), to może to stanowić dla niego opcję. Choć w takim przypadku pewnie lepiej czekać na Cabala 2.

Update:

Kurde mniejszych map nie dało się zrobić?

Mam dwa pytania odnośnie tej gry. 1. Czy serwer jest w US czy też będzie w EU bez lagów ? 2. Czy jest open pvp ?

Podczas stress testu już można było wybrać podczas startu gry między EU i US.

Ja po wbiciu 10 lvela mialem dosc. Zawiodlem sie na tym tak samo jak na Cabalu 2

A ja wbilem 25lv i nie mialem dosc. Jedna z lepszych gier w ostatnich latach. Klimat podobny jak w starych dobrych last chaos, rappelz czy shyaia. Warta uwagi.

Witam

Ponieważ w Maju mamy dostać w 100% Angielską wersję EOS , postanowiłem przeszkuać internety w poszukiwaniu już istniejących wersji tej gry.

Jest wersja KR oraz TW,

Co mnie zaskoczyło znalazłem takie opisy :

Hello mmositers today we will check the Thailand Version of Echo of Soul.The game has an English registration, English character screen, English auction house, English webpage...It's like the game is 80% English, 20% Thai

Czyli wychodzi że wersja TH jest praktycznie cała po Angielsku , po wejściu na ich stronę: http://eos.gg.in.th/
od razu rzuca się w oczy iż bardzo duża liczba informacji, eventów jest w języku Angielskim.

Konto Stworzone , pobieram już i będziemy testować przed premiera u nas aby zdobyć już jakieś info o tej grze :)

Jest jeden mały problem, jest Blok IP w sumie to nie problem WTFAST i za ojczyznę , ale klient pobiera się w zawrotnym tempie 30-80KB/s =.= , torrent który znalazłem na mmosite jest DED

Pingowałem stronę przez WTFAST i pingi w granicach 150-180 / bez WTFAST 280-340

Ktoś chętny potestować?, oczywiście jak na Deskę przystało jeśli się będzie dało postaram się zrobić zangielszczenie do tej gry w wolnym czasie :)