Eden Eternal czy warto?

Zacząłem szukać gry mmo na razie na wakacje, moją uwage przyciągnęło Eden eternal bo z tego co widze gra cieszy się jakimś tam zainteresowaniem i tutaj moje pytanie czy warto? (5 szybkich pytan)

1. Ping - są lagi? (serwer jest chyba amerykański, no chyba ze jestem niedoinformowany)

2. Cap level ? jak wygląda End Game, czy pvp jest zbalansowane? ( jak dla mnie gra mmorpg bez pvp nie ma sensu)

3. ilość graczy - czy serwery świecą pustkami?

4. jaka jest ilość klas/ras ew. czy są nacje ?

5. Czy warto grać z perspektywy hardcore'owego gracza? ( nolife mode: on)

PIS&JOŁ

bardziej polecam Ci Dragon Nesta SEA jest duzo polakow i dobra gildia na ktora moge dac namiary :D

Grałem w Dragon Nest'a najpierw na SEA potem przeszedłem na Europe wbiłem cap level w pare dni i przeszła mi ochota na dalszą gre i czekanie na patche. Ale mimo wszystko Dragon nest'a wspominam pozytywnie ale imo pvp bardzo średnie + dungeony irytują po jakimś czasie (bynajmniej mnie)

warto zagrac :) mimo cukierkowej grafiki wciaglem sie :) gram z -3-4 h dziennie, nie tylko questujac i grindujac ale zwiedzajac tez kraine i rozmawiajac na ts3 .

mam neta 6mb i lagow nie mam wogole ( radiowke mam ), wiec da sie grac przyjemnie :)

lvl cap? chyba 80lv ale nie jestem pewien.

napewno nieswieci pustkami, polecam server diamond.

Mamy ludzi, halflingow, myszy, niedzwiedzie, zaby :) ponadto klasy jak warrior, cleric, hunder i mag ktore dziela sie na kolejne wraz ze zdobyciem odpowiedniego lvlu :) trzeba zobaczyc na wlasne oczy ^^

Dzięki trochę mnie zachęciłeś, a wiesz może jak wygląda end-game? są jakieś masowe pvp, areny, punkty za pvp i ewentualnie eq ktore mozna za nie kupic. bo na open pvp chyba nie mam co liczyc ?

Są battlegroundy, territory wars, arenki 1v1, 3v3 i 10v10. I oczywiście duele.

Zapowiada się bardzo przyjemnie. Pobieram.

@Leynn a są jakieś nagrody za pvp chodzi mi o coś typu punkty honoru w WoW'ie ktore mozna wymieniać na itemy (sety pvp)

Czy dana rasa przypisane ma klasy czy jest totaly wybór i jak to wygląda czyt. rasa najbardziej pasująca do klasy? rasy mają jakies własne umiejętności/statystyki czy to tylko kwestia wyglądu i wszystko zalezy od klasy którą gramy?

http://www.aeriagames.com/wiki/?game=edeneternal Tutaj możesz sobie poczytać o profitach i skillach rasowych dla różnych klas.

Są questy arenkowe, za które otrzymuje się War Stone. Z samych aren można dostać medale, punkty za które można nabyć różne itemki.

Serdeczne dzieki za informacje :D od jutra zaczynam :)

Kiedyś zainstalowałem to niby wszystko fajnie, ale jakoś nie przyciągnęło mnie na dłużej, ale też pobrałem to samo ale pod inną nazwą też od Aeri nie pamiętam nazwy...może się skuszę i też pobiore ?

śmiało fajnie było by zacząć w kilka osób, gdy pobiore to podam nick (serwer : diamond - podobno duzo polakow)

Sorry za double.

Mam niezly dylemat przy tworzeniu postaci (Wybór rasy), chciałbym grać jednym z tych : warrior/thief/cleric (startowe) jakie rasy najlepiej pasują do nich? zdecydowalem sie tylko na gre melee tank/dps/heal :)

Dam edita z nazwa postaci gdy już zrobie, moze ktoś bedzie chciał pograć w party :D

#EDIT

Nick : Igicho

Server : Diamond (gram tylko na ch2/ch4)

Rasa : Zumi

Klasa : Hunter (bede robil rangera)

#EDIT2

Kilka słów ode mnie o grze : Gra się bardzo przyjemnie, grafika miła dla oka (mimo ze cukierek), system klas zrobiony imo bardzo fajnie (ma malutki minus mianowicie ze level klasy nie moze być wyższy od lvl'a postaci, ale nie przeszkadza, kiedy chcemy odblokowac dalszą klase, a potrzebujemy np 50lvl warrior i 60 cleric wtedy gdy mamy juz 100% jednej zmieniamy na drugą i lecimy dalej), jedyną wiekszą rzeczą która mnie boli to ok. 100ms ping. mimo wszystko mogę polecić tę grę. Jak ktoś ma ochotę pograć w party/gildii [?] to piszcie w grze/lub tu na forum na pw. chętnie pogram w większym gronie. PIS JOŁ i Wracam expić

I jak tam grasz dalej w eden eternal podoba ci się?

Gra jest bardzo fajna, internet troche nie pozwala mi grać (niestety) Ale jak udaje mi się dostać na serwer bez Disconnecta w pierwszych 5 minutach to posiedze te 2-3h. WTFast troszke pomaga chociaz imo nie wiele. Jeżeli nie macie problemów z dostepem do serwerów w USA to gre polecam, ja niestety długo nie zabawie :/. Obecnie czekam na MU rebirth(jutro beta) oraz gram WoI, dofus ponieważ nie wiem jaką gre wybrać na dłużej :) A co do Eden Eternal to nowym polecam server Diamond (większość populacji Polskiej tam gra) :)

Pozdro.

Zacząłem szukać gry mmo na razie na wakacje, moją uwage przyciągnęło Eden eternal bo z tego co widze gra cieszy się jakimś tam zainteresowaniem i tutaj moje pytanie czy warto? (5 szybkich pytan)

1. Ping - są lagi? (serwer jest chyba amerykański, no chyba ze jestem niedoinformowany)

2. Cap level ? jak wygląda End Game, czy pvp jest zbalansowane? ( jak dla mnie gra mmorpg bez pvp nie ma sensu)

3. ilość graczy - czy serwery świecą pustkami?

4. jaka jest ilość klas/ras ew. czy są nacje ?

5. Czy warto grać z perspektywy hardcore'owego gracza? ( nolife mode: on)

PIS&JOŁ