Edycja map w L4D - pytanie

Otóż wbiłem sobie dzisiaj na pewiem server klanowy, i mapa była zedytowana w taki sposób:

whjvxf.jpg

I tu moje pytanie, jak edytować mapy? Nie chce tworzyc nowych, tylko w taki prosty, amatorki sposób je zedytować. I jak je potem zapisać, i postawić serv na tak zedytowanej mapie? Nie chce, by gracze musieli cokolwiek pobierac - wbiłem na ten serv normalnie, jak na zwykłe No Mercy nic nie pobierając.

Mapy na silniku source edytujesz poprzez program Hammer Tool.

Ściągasz przez steama np: Left 4 Dead Authoring Tool i masz w nim hammera.

Co do ładowania map na serwer to się nie wypowiem.

Po modyfikacji Hammerem musiało by chyba mapę od nowa pobrać, przynajmniej tak mi się zdaje. Może to jakiś mod?

No właśnie był taki modzik, który pozwalał ustawiac sobie itemki jak się chciało, respic bronie itp, zale zapomniałem nazwy, i niewiem, czy te mapy mozna było zapisywac.

Otóż wbiłem sobie dzisiaj na pewiem server klanowy, i mapa była zedytowana w taki sposób:

I tu moje pytanie, jak edytować mapy? Nie chce tworzyc nowych, tylko w taki prosty, amatorki sposób je zedytować. I jak je potem zapisać, i postawić serv na tak zedytowanej mapie? Nie chce, by gracze musieli cokolwiek pobierac - wbiłem na ten serv normalnie, jak na zwykłe No Mercy nic nie pobierając.