Hej, Czy jakiś spec od BDO może polecić jakiś efektywny sposób na zarabianie silver dla osoby z małą ilością czasu bez zostawiania kompa na cały dzień i noc w trybie AFK i bez grindu ?
Przez małą ilość czasu rozumiem standardowy dzień tygodnia po za godzinami pracy, czyli max 3-4h dziennie aktywnego grania.
Co polecacie w tym czasie robić oprócz grindu ?
Crafting? jeśli tak to co takiego zbierać/hodować aby to sprzedać z zyskiem ( i gdzie? )
Zastanawiam się również nad łódką (statkiem) aby móc pływać łowić lepsze rybki. I tu kolejne pytanie czym lepiej łowić ryby harpunem czy standardową wędką ? Czy jest jakaś różnica oprócz sposobu łowienia ?
Też rozmyślam nad uruchomieniem sieci robotników i wytwarzaniu skrzynek na handel i sprzedawaniu ich na pustyni ( ale słyszałem często opinie że dopóki nie ma się master trade 2 to lepiej się za to nie zabierać). Wciąż mam dylemat na co efektywnie przeznaczyć CP których nie mam tak dużo (soft cap jeśli dobrze pamiętam).
Nie oczekuję jakiś astronomicznych zysków jak topowi gracze, po prostu chciałbym sobie powoli zbierać silvery aby sobie od czasu do czasu kupić coś lepszego i nie wiem za co się zabrać. Jeśli zbierać to co i gdzie to sprzedawać, jeśli crafcić to z czego i gdzie to sprzedawać? jakie muszę spełniać predyspozycje, a co za tym idzie na czym muszę się skupić w pierwszej kolejności aby móc wyciągnąć te parę milionów silver na dzień grając przez 4h dziennie.
Będę wdzięczny za jakieś solidne porady. Jak wiadomo rynek BDO jest dość zamknięty więc podzielenie się jakimś sposobem na zarobek nie wpłynie jakoś druzgocąco na zyski innych graczy którzy dane sposoby stosują, szczególnie że bardziej celuję w sprzedaż u NPC niż na aukcję .