...ekipa do klasyka tj. Tibia

Witam

Strasznie mi się nudzi i mam zerowe doświadczenie w Tibi dlatego szukam ekipy która pomogłaby mi ogarnąć mistyczny świat Tibi.

Dopiero zaczynam gram na servie Kyra [Open PvP].

Ps. Czy mógłby ktoś po krótce opisać jak dostać sięna MineLand[czy jakoś tak], bo z tym mam największy problem...

Nie graj na pvp na poczatku bo się zniechęcisz : )

Nie ma najmniejszego sensu grać na takim servie jak Kyra. Radze ci szybko zmienic serv, na jakis ze stosunkowo dużą liczbą graczy, taki jak Amera.

Na OPVP długo nie pociągniesz :P Polecałbym ci Optional Pvp ;)

Optional PvP? Chcesz go zniechęcić? PvP, to najlepsza rzecz w tej grze, a na Optional PvP jest po prostu masa noobów. A dead na low lv? Bitch, please. Odrobi sobie straty w pare minut.

@up n/c -.-

Pisał, że jest świeży to polecam mu optional -.-

To, że ty już grałeś i potrafisz się odbić, ale on może nie. >.<

Ja grałem na Optional PVP i rozumiem, że jestem noobem. :)

Aha i nie Bitch Please, bo nie param się tym zawodem. ;]

A dead na low lv? Bitch, please. Odrobi sobie straty w pare minut.
Aha i nie Bitch Please, bo nie param się tym zawodem. ;]

Chodzilo mu raczej o to, a nie o to, ze przedstawiasz soba najstarszy zawod swiata, hello!

Polecam OPVP, ftw;)

Chodzilo mu raczej o to, a nie o to, ze przedstawiasz soba najstarszy zawod swiata, hello!Polecam OPVP, ftw;)

Dokładnie.

A co tam do tego pana. Sam pierwszy raz grałem na Open-PvP. I jakoś wytrwałem w Tibii z dwa lata. Dead na low lv to ŻADNA STRATA. Dopiero już tam na 20lv mozna żałowac. Ale co ja tam wiem, grałem w tibijke zza czasów < 7.6. Wtedy to sie działo. Zreszta, nie wiem czy opłąca się grac w gre, na która twórcy krzyżyk postawili.

@Asterek Odesłałbym do wiki, do artykułu o sarkazmie, ale pozostawię cię w słodkiej niewiedzy...

Co do optional pvp, nadal masz tam areny i możesz się tłuc, a przynajmniej nie ma nerwów (między bogiem, a prawdą były fajnym uczuciem), że jakiś cwaniak z dużo większym lvl cię zabije.

Co do sprzętu teraz jest niby łatwo o kasę, co zaowocowało tym, iż ceny ekwipunku dla 13/15/18 lvl są z deka przesadzone, a i rzadko dropią.

Poza tym dzięki horrendalnym cenom PACC (Premium Account), za gp nie ma na dłuższą metę sensu granie w Tibię, chyba że możesz sobie pozwolić na Premium za rl money. ;]

Tylko i wylacznie serwer PVP, inaczej tibia Ci się od razu znudzi. Pvp to jest to, co nadaje tej grze klimat, smaczek i andrenalinke :) Na serwerach Non-Pvp jest masa noobów, botterów.

A co do wyjścia z rookgardu(1-wsza wyspa) na mainland to musisz wklepać 8lvl, i od temple(świątyni) iść prosto na +1(1-wsze piętro) napisać do posągu Oracle Hi>yes>yes. Bodajże on się zapyta czy chcesz opuścić wyspę nowych. Gdy to zrobisz zostaniesz przeteleportowany na island of destiny i tam będą 4 domki, a w nich npc którzy po krótce opiszą każdą z profesji, a jeśli nie ogarniasz angla to odsyłam do poradników/opisów na www.hunted.pl abo www.tibia-wiki.net.

Gdy wybierzesz profkę idz na statek i wybierz interesujące Cię miasto.

ps. Pamiętaj o skillowaniu! A jeśli chcesz czegoś więcej to pytaj aktualnie gram już 6 lat ; )

Tylko i wylacznie serwer PVP, inaczej tibia Ci się od razu znudzi. Pvp to jest to, co nadaje tej grze klimat, smaczek i andrenalinke Na serwerach Non-Pvp jest masa noobów, botterów.

Wołałeś mnie ? D:

Wołałeś mnie ? D:

Hmmm... Buźka : D od drugiej strony, sprawia wrażenie przerażonej mordy...

To można na enfo :D Inferna

Możemy ogarnąć http://mmorpg.org.pl/forum/topic/29596-86teloriapl-profesjonalny-serwer-evo/ co o tym myślicie bo na rl jest trochę do pupy :D bo i tak jak na pvp zawsze PACC ma przewagę :( a i tak jak byśmy wbili po 30 max 40 to bez PACCA lipa się expi :(

Również chętnie zagrałbym w epicką Tibię ^^ Tak naprawdę to chcę się wyżyć i ponakuri*ć noobków. Generalnie podoba mi się z tego co słyszałem że trzeba najpierw ciężko popracować (skillowanie itp) a potem jest fun z gry. Również słyszałem żeby nie szukać ekipy do gry ingame, gdyż za dużo oszustów itp.

nom na RL trzeba bardzo dużo grać żeby mieć proo skile wiem coś o tym :D

Jak byście grali najakimś servie to napiszcie na jakim i swoje nicki poniewaz sam ie chce grac a nadal nie ogarniam tej gry dochodze do tego miasta paczatkujacych i nie wiem co dalej... ^^

hmm możemy zagrać podaj nick i jak masz skype to się dobijaj mogę powiedzieć co i jak

A na jakim świecie grasz ?? (pisz nawet jak będę niewidoczny)

Moim zdaniem w gre wchodzi chyba tylko Amera, średnio gra tam po 300 osób, w godzinach wieczornych liczba ta wzrasta nawet do 500. Na kyrze i infernie liczba ta rzadko przekracza 200. Znalezienie kogoś do ubicia, jest wtedy praktycznie niemożliwe.

Dla mnie to bez różnicy gdzie gramy :D aby była ekipa i pvp