Witam.Właśnie ściągam PS2 i szukam ekipy do rozpoczęcia mojej gry .Jestem początkującym ale na pewno szybko ogarne.
Wymagania:
-Skype/ts3
-Gra
-Min 13lat
-Kultura
Pisać w temacie,PW lub skype:a.g.swobodni
Witam.Właśnie ściągam PS2 i szukam ekipy do rozpoczęcia mojej gry .Jestem początkującym ale na pewno szybko ogarne.
Wymagania:
-Skype/ts3
-Gra
-Min 13lat
-Kultura
Pisać w temacie,PW lub skype:a.g.swobodni
ref
Witam... Właściwie chciałbym się dołączyć do pytania. Jestem więc chętny do wspólnej gry
Mam jedynie 2 małe niedogodności:
- Od razu mówię, że misztrzem shooterów to ja nie jestem
- Skype i ts3 na razie odpadają niestety, może w niedalekiej przyszłości...
Jeśli chodzi o wiek, to zbliża się 18(w Styczniu), a o kulturę raczej nie musisz się martwić(postaram się ).
Mam tylko ostatnie pytanie...
Jaki serwer i która strona konfliktu(Mi to w sumie obojętne... Każdą już chwilę grałem i każda ma specyficzne wady i zalety)?
P.S.
Udało Ci się już kogoś innego "zwerbować"?
Jeżeli jeszcze nie wybraliście serwera to zapraszam na: Woodman, a jeśli chodzi o frakcje to VANU SOVEREIGNTY - ci fioletowi.
DerDon masz tam już stworzony "outfit"(czy jakoś tak), czy na razie grasz tak na luzie?
P.S.
Czy wy też macie problem z lataniem??
Co biorę jakiegoś myśliwca(chodzi mi np. o Scythe lub Reaver...) to sam się rozbijam...
Moje największe osiągnięcie w lotnictwie, to wyczyn godny Kamikaze... xD Wleciałem w inny samolot i zabiłem i jego i siebie...
DerDon masz tam już stworzony "outfit"(czy jakoś tak), czy na razie grasz tak na luzie?P.S.Czy wy też macie problem z lataniem??Co biorę jakiegoś myśliwca(chodzi mi np. o Scythe lub Reaver...) to sam się rozbijam...Moje największe osiągnięcie w lotnictwie, to wyczyn godny Kamikaze... xD Wleciałem w inny samolot i zabiłem i jego i siebie...
Jeśli nie spodoba się Vanu to polecam New Conglomerate, też na serwerze Woodman. Mamy już Outfit Placebo [PL]. Gramy w grupie wieczorami, tak po godzinie 21.
Po inva zapraszam do: Abey, Lowell, Niah, Stickland lub każda inna osoba z tagiem [PL]
Co do latania to trzeba potrenować. Przy podstawowym manewrowaniu należy pamiętać, iż w odróżnieniu od np. latania śmigłowcem w BF3, tutaj mamy możliwość manewrowania dwoma nowymi przyciskami do góry, do dołu. Sprawdza się to znakomicie.
Dzięki, jeszcze zobaczę
Jeśli chodzi o Vanu a New Conglomerate, to z opisu (idowo) nawet bardziej pasują mi niebiescy
Jedynie w fioletowych podoba mi się bardzo mały odrzut... Kiepsko u mnie z celnością... Zdecydowanie więcej ginę niż zabijam xD
I tu pojawia się pytanie(dla mnie ważne)...
Czy gracie dla zabawy, czy muszę się liczyć z tym, że jako kiepski gracz będę wyzywany, czy choćby nie integrowany do wspólnej zabawy?
DerDon masz tam już stworzony "outfit"(czy jakoś tak), czy na razie grasz tak na luzie?
Jeszcze nie ma nic stworzonego, narazie gram na luzie.
Jedynie w fioletowych podoba mi się bardzo mały odrzut... Kiepsko u mnie z celnością...
Dokładnie dlatego zrezygnowałem z New Conglomerate. Teraz za każdym razem gdy wyłączam grę moje K/D jest powyżej 1,5 D:
Za to rzeczywiście w NC rekompensuje to dość mała szybkostrzelność(za to duża siła), co pozwala na strzelanie krótdszymi seriami z taką samą skutecznością i podobną celnością... Najtrudniej chyba trafić w Republice... Ciężko powiedzieć xD... Ale jak nie masz nic i grasz w sumie sam, to może rzeczywiście lepiej pójść do NC, gdzie jest już Polska(dobrze zrozumiałem?) grupa i można pograć razem?
Czy gracie dla zabawy, czy muszę się liczyć z tym, że jako kiepski gracz będę wyzywany, czy choćby nie integrowany do wspólnej zabawy?
Nie nie, to nie jest Outfit pro killerow. Gramy wyłącznie dla zabawy. Naturalnie uczymy się taktyk na określone sytuacje ale tutaj na K/D nie zwracamy uwagi. Ważne aby dobrze się bawić. Outfit nie zobowiązuje do niczego. Nie masz nawet "obowiązku" biegać w naszej grupie cały czas. Jeśli chcesz to się dołączysz a jeśli nie to możesz biegać sam.
Co do celności i bullet dropa to po grze w becie w VS i teraz w NC - różnice są niewielkie (to naturalnie moja subiektywna ocena). Kwestia doboru odpowiedniej broni. U infiltratora (w L80) bullet drop zauważalny jest po jakiś 500-600m (naprawdę spora odległość). Do tej odległości celujesz w piksel (głowa) i trafiasz dokładnie w to co wycelowałeś.
Ale jakieś akcje wspólne organizujecie? Tyle, że nie są obowiązkowe?
tak, teraz właśnie gramy i mamy pluton, więcej niż 12 osób, złożony z ludzi z outfitu.
my mamy 21 osób na Woodman ale stroną Republiką(RED).
(...)Co do celności i bullet dropa to po grze w becie w VS i teraz w NC - różnice są niewielkie (to naturalnie moja subiektywna ocena). Kwestia doboru odpowiedniej broni. U infiltratora (w L80) bullet drop zauważalny jest po jakiś 500-600m (naprawdę spora odległość). Do tej odległości celujesz w piksel (głowa) i trafiasz dokładnie w to co wycelowałeś.Ale zanim dotrzesz do LA80, to minie jakieś 100+h, chyba że wydasz te 80zł(nie wiem, ile dokładnie). Kiedy mam zamontowane przybliżenie x12 na swojej podstawowej broni u NC na Infiltratorze, to na większej odległości muszę się liczyć z opadaniem pocisku i trafienie headshota jest całkiem trudne(mowa o naprawdę sporej odległości). Przez to jest też to Pay 2 Win, przynajmniej przez pierwsze 3-4 tygodnie, a zawsze dla nowych. Przed chwilą zdjął mnie gość, do którego musiałem celować headshota przez kilka dobrych sekund i nie trafiłem, choć stał bez ruchu, bo było tak daleko(x12 i opadanie ok. 5 kropek w NC podstawowej broni Infiltratora), a on przymierzył mnie sekunde później i po 2 sekundach byłem martwy.
Ogólnie to mam LA80 z alpha sqadu, więc jej nie odblokowałem (koszt odblokowania najdroższych broni to jakieś 7$ /25zł/ lub koło 50-100h grania). Dziś potestuje standardową broń, jednak parametry powinna mieć te same. W becie nie było wielkich różnic między tymi snajperkami. Ogólnie co do snajperki to właśnie głównie TR/VS narzekają na forach, że muszą kupować normalne snajperki bo dostają semi-automatic, które wymagają do killa 4 strzałow w postać lub dwóch w głowę.
Chętną ekipę z Planet Side 2 zapraszam na
Zapraszam przede wszystkim chętne grupy do zapoznania się z warunkami sekcji.
Lowell, powiem ci, że na bliższych dystansach nie ma różnicy, ale kiedy celuje się na prawie maksymalną, gdzie w podstawowej NC trzeba celować ok. 4-5 kropek wyżej, a LA-80 może z jedną, to nie ma to porównania. Nie mówię, że nie trafiam headshotów z podstawowej, ale jest po prostu sporo ciężej.
btw. jest jakiś addon/cokolwiek, co sprawdzi, na jaką odległość celuję? Piszą na YT, że ALT+T, ale mi to nie działa :X
Pograłem chwilę snajperką Vanu typu bolt (bonus z alpha squadu, też o ile wiem można ją kupić za 1000 certów) o parametrach LA80. To, że nie ma tam bullet dropa to jakiś mit. Pocisk po przebyciu podobnej odległości jaką przelatuje pocisk z broni NC, opada w drastyczny sposób (dosłownie leci w dól).
Niestety nie wiem jeszcze jak sprawdzić odległość od celu :/
aha, dodam jeszcze, że faktycznie LA80 jest celniejsze (od standardowej snajperki NC) na większe odległości. Wydaje mi się, że nawet celniejsze niż broń Vanu (ta za certy, typu bolt). Chociaż ciężko jednoznacznie to określić bo nie mam miernika odległości, a pomiary robiłem "na oko".
Ref
Chętnych do gry,zapraszam na PW
Znajdziemy jakiś serwer i możemy grać
Aktualnie gram Light Assault'em(Jeśli tak brzmi nazwa)
Witam chciałbym sie zgłośić do wspólnej gry w PlanetSide2.
Właśnie ściągam gre i myśle że szybko ja ogarne.