Ekspres do kawy do biura

Znajomy ma za zadanie ogarnąć ekspres do biura i poprosił mnie o pomoc. W biurze jest 15 osób, więc i kaw dużo nie będzie schodzić.
Wymagania co do ekspresu:

• ma mieć młynek
  • robi kawy mleczne
  • łatwy w czyszczeniu
  • wygląd nie ważny
    Przede wszystkim cena = jakość oraz możliwość serwisu pogwarancyjnego. Czy warto jest na przykład kupić ekspres do kawy o Tchibo Coffee Service?

Chlop ekspresu do kawy na forum dla zjebow z MMO szuka, topkek

1lajk

no niezle lepek

Jaki budżet? Najlepsze ekspresy jakie są (a wiem to, bo je serwisuje i naprawiam) to thermoplan. Drogie w chuj, ale za to niezniszczalne jeśli się je prawidłowo pielęgnuje. Ekspres wytwarza pianę pierwszej klasy. Jak kolega go kupi to laski z biura będą mu opierdalać kolbę co pół godziny. Z tańszych to WMF różne rodzaje i z jeszcze tańszych mellita barista (ekspresy używane w żabkach odkąd zdecydowali się sprzedawać kawę)
No a jeśli ma być jakieś gówno, to delonghi dinamica.

Kolego nie ma się co kompromitować tak jak colega DrakeanBambito i kupować jakieś tanie gówna, które poleca tylko dopłacić troszkę i kupić JURA GIGA X8c Gen II Aluminium Black. Masakra, że gość poleca jakieś barachło i jeszcze śmieje się z Delonghi tak jakby podał coś lepszego XD

Typowa parówa co gęga a nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Przypomina mi się scena z dzieciństwa jak ojciec kupił sobie, wtedy, najnowszą astrę i pojechał do rodziny. Astra w full pakiecie, jeździ do dziś. A wiochmeni tylko “łoo panie, a ile to poli? takie cuda, tyn stary polonyz wieśka to łon nojlepszy”
Także sklej wary i skończ pierdolić.

Nie wiem jaki budżet, ale polecam delonghi dynamica. Wersja zależnie od potrzeb, cena do jakości jak najbardziej adekwatna

Efekt taki, że chłop i tak pewnie kupił Delonghi bo nikt nie będzie wydawał na pojebanych kawoszy tyle hajsu, a Ty zesrałeś się o ironiczną wypowiedź. Weź lepiej usuń konto NPCu.

Pocisłem cie aż ci majty strzeliły więc piszesz, że ironiczna wypowiedź XD