Myszka Asus R.O.G GX800 Fajna myszka brakuje mi paru sensownych klawiszy bo bokach ale jak na jej cenę to mogę polecić
Klawa z Tesco
Słuchawki NoName z Saturna
Myszka Asus R.O.G GX800 Fajna myszka brakuje mi paru sensownych klawiszy bo bokach ale jak na jej cenę to mogę polecić
Klawa z Tesco
Słuchawki NoName z Saturna
Klawiatura i myszka razem w komplecie
Logitech bez kabla , baterie w klawiaturze wymienialem tylko dwa razy w ciagu roku , myszka bez dodatkowych przyciskow baterie dzialaja przez dobre dwa miesiace ciaglego urzytkowania (ceny dokladnie nie pamietam w granicach 100 zl , 10/10)
Sluchawek nie uzywam , jedynie mikrofonu .
Co do glosnikow to uzywam :
Mam podpiete do skrzynki kino domowe 5.1 Panasonic , Subwoofer 1000W takze na dzwieki nie narzekam .
Mysz (tymaczasowa) - A4Tech Opto 469: czasem trzeba się napocić żeby kliknąć drugi przycisk myszy, ale tak to ok, posiada poczne klawisze (używane przeze mnie tylko do rozmowy głosowej) oraz dwa kółka, z czego nie wiem po co 2 kółko - Ocena 5/10
Klawiatura - A4Tech Slim Tablet: niskoprofilowa, dodatkowe przyciski do odtwarzacza, głośności i skrótów do różnych folderów/programów windowsowskich, posiada również wejście na mikro i głośniki/słuchawki oraz wejście USB 2.0. Ogółem niezła klawiaturka, choć pare latek już ma - Ocena 7/10
Pad (używany tylko do emulatora PSXa) - Logitech Precision: solidny pad i... to tyle - Ocena 6/10
JoyStick - brak
Słuchawki - Creative DRACO HS-850: bardzo dobre słuchawki, odpinany mikrofon, posiada "pilota" dzięki któremu zmieniamy głośność oraz wyłączamy mikrofon, obrotowe głośniczki z wyciszeniem (nie pamiętam nazywa się to coś skąd pochodzi dźwięk w słuchawkach), mikrofon elastyczny z redukcją szumu, ogółem bardzo dobre słuchawki - Ocena 9/10 - Cena: min 170 zł
Reszty cen nie podam bo nie pamiętam
Klawiatura:
a4tech x7- Moim zdaniem bardzo dobra klawiatura. Najwazniejsza jej cecha sa dodatkowe klawisze ktore dla gracza wowa takiego jak ja sa poprostu niezbedne.
Bardzo fajna funkcja jest wejscie na sluchawki,mikrofon i usb po bokach dzieki czemu nie musze schylac sie za kazdym razem do kompa ;]. Ta klawiatura posiada rowniez wypukle klawisze co osobiscie bardzo cenie. Zaplacilem za nia chyba z 2 lata temu 120zl teraz mozna ja dostac w cenie 70zl a tak jak pisze trzyma juz 2 lata. Moja ocena to 9/10 .
Sluchawki:
Reloop RHP-5 skate aid - Najlepsze sluchawki jakie mialem w zyciu, kupilem je zarowno z mysla o uzywaniu na zewnatrz jak i w domu. Slucham piosenek power metalowych i powiem wam ze sa to pierwsze moje sluchawki ktore ogarniaja kazdy dzwiek a nie poprostu szumia ;D. Przydatna rzecza w tych sluchawkach jest mikrofon oraz opcja odbierania polaczen przy pomocy guzika dzieki czemu gdy slucham muzyki na telefonie i ktos zadzwoni nie musze go nawet wyciagac z kieszeni lub plecaka . Bardzo dobrze tlumia dzwiek gdy mam je na uszach osoby z boku nie slysza np muzyki nawet gdy slucham jej na full. Zaplacilem za nie 180zl. Ocena to 10/10
Myszka:
a4tech x7 - Zwykla myszka ktora idealnie pasuje do w/w klawiatury. Jej glowne zalety to zmiana szybkosci na klawiszu myszki dzieki czemu kazdy gracz dostosuje ja do swoich potrzeb oraz dodatkowe klawisze ktore przydaja sie do keybindigow w grach albo przy przegladaniu internetu (cofanie stron przy pomocy klawisza obok). Jest ona bardzo wytrzymala, mam ja okolo 3 lat nie raz spadala z biurka itd. a trzyma sie bez zarzutu. Zaplacilem za nia 50zl i jak na ta cene jest to jedna z lepszych myszek. Ocena 9/10.
Mysz:
Take Me Moon - lekka, mała najlepiej się sprawdzająca jaką miałem 800dpi mi w szczególności wystarcza przy fps'ach sprawdza się dobrze daje jej 10/10 koszt około 15 zł.
Klawiatura:
Klawiatura Vobis - (biała) bezprzewodowa sprawdza się dobrze jak na bezprzewodową dobrze wyprofilowana na nadgarstek przez co ręka się nie męczy i dobrze leży 10/10
Głośniki:
Creative A60 - dobrze się sprawdzają w grach jak chodzi o muzykę też dają radę brak im takiego bassu ale mam w zanadrzu wieże z dobrymi głośnikami. 10/10
Słuchawki:
Od telefonu , mikrofon w kamerce Logitech c170.Nie korzystam ogólnie gdyż rozmawiam zazwyczaj z głośnikami a tak to słuchawki od telefonu dobrze się sprawdzają lub inne nauszne choć po pewnym czasie ich używania uszy zaczynają boleć i robią się gorące więc używam jakie znajdę. 10/10
Podkładka:
Z poduszką żelową na nadgarstek taką powinien mieć każdy kto długo gra 10/10
Nie mam uwag do swojego sprzętu ale wiem ze nie musi być on najdroższy by był najlepszy.
Klawiatura:
TRACER Craft TRK-262 - klawiatura przewodowa, na USB. Nie jest chyba zrobiona dla graczy, bardziej dla ludzi w biurach. Ma kilka dodatkowych przycisków multimedialnych i regulator głośności. Kupiłem ją kiedy byłem kupować monitor do komputera, kierowałem się głównie wyglądem, ale też zależało mi żeby klawiatura nie była cicha (lubię słyszeć klawisze ), a ta akurat i wyglądała ładnie i była głośna. Kosztowała około 50zł. 9/10
Mysz:
A4Tech V-Track Gaming Mouse F3 - mysz przewodowa, dostałem pod choinkę, ale nie była to dla mnie niespodzianka, bo sam ją zamawiałem Myszka leży mi idealnie w dłoni, bardzo fajną sprawą jest przycisk 3xFire oraz możliwość zapamiętania przez myszkę sekwencji 16 ruchów. Zmiana profilów też jest stworzona dla mnie, bo kiedy skacze się z np. CS 1.6 na RaiderZ, to czułość i funkcje danego przycisku trzeba zmienić, tutaj wystarczy że klikniemy w guzik, i mamy wcześniej założone ustawienia. Kierowałem się tym, aby mysz leżała w mojej dłoni, przy poprzedniej myszy kciuk i mały palec szurały mi po biurku, teraz nie ma takiego problemu. Myszka wygląda też bardzo fajnie. Na allegro kosztowała 65zł.
+
Podkładka x7 Game Mouse PAD - podkłada pod myszkę, wygodniej korzysta się z myszy, bardzo wygodna i bardzo duża. Kosztowała 11zł 10,10/10
Słuchawki:
Creative Tactic 3D Alpha - Słuchawki polecane mi przez nie jedną osobę, jak dla mnie warte swojej ceny. Świetnie wyglądają, są bardzo wygodne, w grach nie ma porównania dla moich poprzednich słuchawek. Świetny produkt, można ustawić profil do np. WoW Arena itd. Mikrofon też świetnie działa, rozmowy na TS nie są teraz problemem. No i do tego karta dźwiękowa, z tymi słuchawkami nie potrzeba nic więcej. Cena: 160zł. 10/10
Pozdrawiam.
Klawiatura:
Logitech Media Keyboard 600
Mysz:
A4TECH X7 X-748K (ta starsza wersja nie z tym shitowatym v-trackiem)
Podkładka:
x7 Game Mouse Pad
Słuchawki:
Sony DR-GA200
Karta dźwiękowa:
Asus Xonar DG
Zrobiło się bardzo sporo odpowiedzi, ale oczywiście czekamy tutaj na wypowiedź każdego użytkownika. Jak widzisz drogi czytelniku pojawiają się tutaj również klasyczne sprzęty z marketu dlatego nie obawiaj się i pochwal się tym co masz, bo tańsze nie oznacza gorsze jak widać.
Klawiatura: Microsoft SideWinder X6 - używam od 4 latach, świetna klawiatura. 9/10 (zawsze może być lepiej )
Mysz: Razer Naga Molten Edition - mysz marzenie dla gracza MMORPG. Chwile zajmuje przyzwyczajenie się do bocznego panelu, ale teraz nie wyobrażam sobie grania w MMO bez niego. Dobrze sprawdza się też w FPSach( BF3 grany regularnie od premiery) 10/10
Słuchawki: Sennheiser PC 320 - świeży zakup, ale jestem z niego zadowolony w 100%. Świetna jakość dźwięku i mikrofonu. Co ważne, nie uciska na okulary, można prowadzić w nich wielogodzinne sesje. Od oceny się wstrzymuje, ponieważ mam je dość krótko.
Pad: Oficjalny Pad do PS3 (DualShock 3). Dla mnie ideał 10/10
Podkładka: Razer Goliathus bodajże Speed Edition - idealna do Nagi 8/10
Mysza: Sharkoon Dark Glider
Podkładka: Sharkoon Dark Glider
Słuchawki: Plantronics Gamecom 380
Reszta to nic ciekawego chcociaż to co wymieniłem to też nic wielkiego ale się sprawdza
Odświeżam temat aby nie został on zakopany i niemożliwy w późniejszym okresie do uaktualnienia przez kolejne osoby.
Chciałbym refresznąć ten temat w celu ukazania go nowym osobom oraz ewentualnie uzupełnienia o kolejne informacje odnośnie sprzętu Zapraszam do chwalenia się własnym gearem. Informacje odnośnie układania swojej listy w pierwszym poście.
Klawiatura i mysz: Microsoft Wireless Desktop 800
Głośniki: EASY TOUCH ET-5015 WOMBAT (dźwięk 5.1 ahhh )
Słuchawki: Monster Beats Studio (białe)
Jak widać stawiam na dźwięk
Do mojego zestawu mogę dopisać zestaw głośników Creative. Nie znam dokładnego modelu ale jest 5.1. Niestety przez miłość do głośnego słuchania mocnych basów i solówek to spodnia membrana subufera wgniotła się, A w najbliższym czasie zmiana myszy. Stara przestaje łączyć.
Temat założony z mojej czystej ciekawości ale jednocześnie chęci zrobienia mini zbioru dla kogoś to będzie rozglądał się za sprzętem typu mysz, klawiatura i słuchawki. Sądzę, że taki temat się przyda i jednocześnie przyjmie wśród społeczności, dzięki której zrobimy spory zbiór sprzętu dla gracza i nie tylko.
Zasady są takie: Wypisujemy naszą mysz, klawiaturę ,słuchawki, keypad, pad, joystick i podkładkę ewentualnie jeśli mamy taką potrzebę . Oceniamy je w skali od 1 do 10 według własnych odczuć. Dodatkowo warto napisać słówko o tym co owy sprzęt reprezentuje na tle konkurencji w kwestii wykonania i trwałości oraz dlaczego wybraliśmy właśnie ten sprzęt. Nie chcę długich recenzji kopiowanych z innych stron tylko kilka subiektywnych zdań. Jeśli ktoś chce może podać orientacyjną cenę. Mam nadzieję, że jeśli temat się rozrośnie to administracja podepnie go. A więc zaczynamy.
Mój sprzęt gracza to:
Klawiatura:
Mode Com MC- 5002 - Klawiaturę wybrałem przy kupnie komputera. Kierowałem się wyglądem. Trzyma się już ponad 4 rok. Jest niezwykle trwała, chociaż srebrny kolor pod nadgarstkami wyciera się szybko. Profil płaski, aczkolwiek jest wygodna. Całość dość cicha, lecz u mnie słychać już wyraźne kliki. Ma sporo bo aż 16 przycisków multimedialnych. Wadą jest brak podświetlenia. Całość wygląda bardzo elegancko jeśli jest czysta Za trwałość i wygodę mimo długiego użytkowania ocena 7/10.Cena aktualna ok. 40 zł
Mysz:
Omega OM 224 - Kupiona w markecie jako, że w moim Creativie padł roll. Mysz optyczna, niezwykle lekka. Materiały spasowane średnio, przez co trzeszczy na zakrętach. Srebrne akcenty starły się z niej w mgnieniu oka tak jak i ślizgi które po prostu odpadły. Wygląda okropnie, ma dwa przyciski i rolll... to wszystko. Rozdzielczość 800 dpi. Mimo wszystko trzyma się już długo bo ponad 1,5 roku jak na taki badziew w rękach no-life'a. Okropna jest łuszczący się plastik pod spodem. Tworzą się bąble które zdziera się jak gumę. Kabel również nie jest zbyt długi. Cena ok 15 zł. Ocena za wytrzymałość 3/10 bo funkcjonalna to ona nie jest niestety.
Słuchawki:
Speed Link SL-8780 Fellow - Ciężko stwierdzić co to za słuchawki występują w marce Speed Link jak i Steelseries 3h VR. Słuchawki bardzo solidnie wykonane jak na swoją cenę. Bardzo poręczne dzięki składanej konstrukcji, jednak nie posiadają obracanych czasz. Pałąk posiada jedynie pas ze skóry co jest akurat dla mnie wygodne, niektórzy wolą bułkę z eko-skóry na głowie. Czasze są dość wygodne i dobrze dopasowane. Na przewodzie znajduje się regulacja głośności, bardzo fajna regulacja basu oraz wyłączenie mikrofonu. Mikrofon jest zadowalający jeśli chodzi o jakość, wykonanie oraz umiejscowienie. Chowa się w czaszy lewej słuchawki, lecz trzeba uważać bo nie ma on zabezpieczenia i często plącze się z kabelkami wewnątrz czaszy więc warto co jakiś czas przeprowadzić serwis i poukładać kabelki. Tak jak mówiłem dźwięk bardzo słuszny w przypadku i mifrofonu i słuchawek. Kupując je kierowałem się wyglądem, wybrałem moim zdaniem dobrze. Wyglądają całkiem ciekawie. Ocena za wykonanie, jakość oraz dźwięk 7/10. Cena za SpeedLinki 60 zł a identyczne Steelseriesy 100 zł. Jeśli ktoś szuka solidnego a niedrogiego sprzętu to polecam z całego serca.
To tyle z mojego sprzętu bo nie mam kasy na więcej, podkładka to kawałek szmatki z tesco za 5 zł wiec jej nie opisuję. W przyszłości będę kupował coś nowego więc uzupełnię swoje myśli o aktualniejszy sprzęt jeśli takowy kupię.