Elder Scroll Online kilka pytań

Mam pytanie na temat kupna dodatku oraz tych DLC. Jak to dokładnie wygląda i jak bardzo jest wymagane? Mam podstawkę i chciałbym kupić dodatek Elswyr rozumiem, że nie będą miał dostępu do całego contentu ale czy to zablokuje jakoś rozwój postaci? Bardzo wymagane jest posiadanie tej subskrypcji?

Subskrypcja tzw eso+ daje ci 3 najwazniejsze rzeczy:

• na czas trwania dostep do wszystkich dlc i starszych chapterow, do najnowszego nie
  • walute itemshopowa - crowny 1650
  • craftbag nielimitowany na wszystkie matsy w grze

Jesli masz podstawke i kupisz sobie elsweyr to odblokujesz polnocne elsweyr i klase nekromante nic wiecej. Praktycznie kazda mapa dlc cos wnosi ale nic co jest ze musisz to miec.
I tutaj masz wybor, jesli interesuje cie glownie pvp to nie potrzebujesz praktycznie zadnego dlc bo wiekszosc setow ktore sie uzywa to craftowane lub overland i cyrodil - mapa pvp i bg sa w podstawce. (imperial city mozesz za darmo odebrac w crown store wciaz i jest to dlc z mniejsza mapa pvp)
Jesli interesuje cie pve endgame to jednak warto kupic dlc ktore daja glownie triale i areny, jesli grasz w 4 osoby to bierz tylko dlc dungi.
Da sie bez problemu grac bez eso+, duzo ludzi dlc kupuje za golda od innych osob a tylko chapter raz w roku za prawdziwe pieniadze kupuja

osobiscie polecam po zakupie elsweyr kupic summerset bo najwiecej daje czyli psijic skill line i jewelery crafting.

Dzięki za odpowiedź. Elswyr zawiera summerset i inne expansiony więc chyba kupie najpierw dodatek. Najwyżej jak zabraknie mi PvE to kupie abonament :slight_smile: