Elder Scrolls Online - chce sprzedać konto :]

Jeżeli to niewłaściwy dział to prosze o przeniesienie posta.

Wyskoczył mi nagły wydatek i szybko muszę kaskę zebrać więc ciekaw jestem czy konto TS można normalnie komus sprzedać i nie ma takich cyrków jak z kontem battlenet [blizz]

Orientuje się ktoś w tym ?

z tego co wiem sprzedaż konta jak w każdej innej grze teoretycznie jest zabroniona, a w praktyce możesz napisać do supportu prośbę o zmianę adresu email (na ten przyszłego nabywcy), oraz dajesz kupującemu skan keya, dodatkowo jeśli podawałeś jakieś dane osobiste imie, nazwisko, adres to wypada załączyć skan dowodu

To czy jest zabroniona nie ma nic do rzeczy, bo nikt Ci nie udowodni, że sprzedałeś komuś konto.

Na allegro piszesz, że sprzedajesz czas poświęcony na grę, a konto wciąż pozostaje własnością ZeniMax czy kogoś tam. Potem dajesz temu co kupił wszystkie dane potrzebne do logowania i po sprawie. A email możesz zmienić za pomocą supportu, ja tak zrobiłem w GW2. Nawet im bezczelnie (i z ciekawoście na ich reakcję) napisałem, że chce dać grę mojemu bratu, a ci oczywiście odpisali mi wykład, że dzielenie się kontem jest nielegalne itp bla bla bla... i oczywiście zmienili adres tak jak prosiłem. Wszystko szybko i sprawnie.

Nie wiem o co Ci chodzi z kontem Blizzarda, ale jestem pewien, że też można by je było sprzedać bez problemu.

Jeżeli to niewłaściwy dział to prosze o przeniesienie posta.

Wyskoczył mi nagły wydatek i szybko muszę kaskę zebrać więc ciekaw jestem czy konto TS można normalnie komus sprzedać i nie ma takich cyrków jak z kontem battlenet [blizz]

Orientuje się ktoś w tym ?