Elder Scrolls Online pomoc w tworzeniu postaci

Witam

Chciałbym zagrać jako Dragonknight, waham się pomiędzy 1h + shield a 2h sword. Nie wiem jako kto będzie się lepiej lvlowało, kto jest bardziej przydatny w późniejszej rozgrywce na V14. Wiem, że można sobie potem zresetować skille itd ale chciałbym od początku wprawiać się w postać.

Jakieś sugestie?

powiem Ci tak ze najlepiej dk leveluje sie na destro staff w robe czyli :

Full robe (plus wszystkie passywy)
Destro staff (wszystkie passywy) Impuls (aoe skill), pozniej morfujesz go na pulsara a jak osiagniesz 14Vr to zmieniasz morfa
Wysztkie skille dkacza klasowe musisz miec wylevelowane wraz z passywami

Duzo by pisac aby wszystko idealnie Ci poukladac najlepiej jak dolaczysz do gildi Xenotavern (www.xenotavern.com, polska gildia w ESO mysle ze najlepsza gildia po stronie EP) wejdziesz na tsa i wszystko Ci wytlumacze, mam dk na 14Vr troche ogarniam.

Na sam koniec powiem Ci ze 2h to dps na staminie ktora obecnie jest mniej grywalna niz magicka i dkacze biegaja i narazie biegac beda z destro jesli chodzi o dps tank to oczywiscie prosta sprawa 1h miecz czarcza i heavy set lub jakis mieszany ale dpsu na staminie duzo nie zrobisz czyli lvlowanie postaci zajmie Ci wiecej czasu.

Edit

Szybko sie wyleweluj nawet na samym grindzie do 1Vr bo niedługo path i nie wiem jak to bedzie z levelowaniem.

To co piszesz jest prawdą i masz rację. Jednak szukam klasy bardziej melee i jeszcze zastanawiam się nad 2H sorcerer w heavy secie.

powiem Ci tak ze najlepiej dk leveluje sie na destro staff w robe czyli :Full robe (plus wszystkie passywy) Destro staff (wszystkie passywy) Impuls (aoe skill), pozniej morfujesz go na pulsara a jak osiagniesz 14Vr to zmieniasz morfa Wysztkie skille dkacza klasowe musisz miec wylevelowane wraz z passywamiDuzo by pisac aby wszystko idealnie Ci poukladac najlepiej jak dolaczysz do gildi Xenotavern (www.xenotavern.com, polska gildia w ESO mysle ze najlepsza gildia po stronie EP) wejdziesz na tsa i wszystko Ci wytlumacze, mam dk na 14Vr troche ogarniam.Na sam koniec powiem Ci ze 2h to dps na staminie ktora obecnie jest mniej grywalna niz magicka i dkacze biegaja i narazie biegac beda z destro jesli chodzi o dps tank to oczywiscie prosta sprawa 1h miecz czarcza i heavy set lub jakis mieszany ale dpsu na staminie duzo nie zrobisz czyli lvlowanie postaci zajmie Ci wiecej czasu.Edit Szybko sie wyleweluj nawet na samym grindzie do 1Vr bo niedługo path i nie wiem jak to bedzie z levelowaniem.

A jaki armor ? heavy ?

@up

Pisał ze robe dla destro staff.

Sorc z 2h swordem i to w heavy ?? tego jeszcze nie widziałem skad ten pomysl ? i dlaczego ? mele to juz lepiej templar z 2h sword 4+3 Heavy/med lub light albo dkacz z dual wide toporki.

A tutaj coś takiego widziałem i nie wiem czy to heavy czy medium czy light wygladało mi na heavy:P

https://www.youtube.com/watch?v=V9J0rmV12Yc

tak tylko to build z 20 czerwca 2014 r. sporo sie w tym czasie zmienilo i z tego co widze to on wcale duzych statow niema... ja grajac na staffie mam capa na weapon i spell dmg (140 spell, 210 weapon) do tego capa na hp i magice wiec ten filmik "d*py nie urywa" ale mowie to bylo pol roku temu i wtedy byly inne standardy to moglbo byc wypas ale teraz juz nie jest.

Na staminie dobrze ubrany gracz osiagnie 1500 dpsu ciezko bo ciezko ale osiagnie (glownie zasluga setu) dkaczem aktualnie udaje mi sie wyciagac 1200dpsu bez duzego wysilku na zwyklym fioletowym craftowalnym secie czyli magica>stamina. Mele moze byc dobry po updatecie wiec radze rozwijaj swoja postac normalnie ale sorca nie rob pod stamine :)

Pozdro.

Poczytałem trochę na stronach i jest jeszcze Nightblade i ponoć z dwoma daggerami nieźle kosi?

Kosi, kazda postac w jakis spsoob kosi trzeba ja dobrze poznac i nauczyc sie grac :) moj przykład :

zaczynałem grac templarem sluchałem sie rad ludzi ktorzy rzekomo cos wiedzieli i wciskali mi ciemnotę postac single dps stamina - 300-400 dpsu, teraz kiedy dobrze ogarnolem postac skille morfy sety templarem robie 900 dpsu i to prawdopodobnie jest max dla templara chociaz Ci staminowcy mowia innaczej, przerzucilem sie na dka poniewaz robi wiekszy dps znowu gra grind i stwierdzam teraz ze kazda postacia trzeba przegrac trochy by dobrze ja ogarnac :)

jak juz wspomnialem wczesniej aktualnie magicka>stamina czyli magikowcy beda lepsi ale ! i tutaj wazna sprawa idzie nwoy path i juz slyszalem wiele dobrych rzeczy ktore ma wprowadzic dla staminy "bedzie grywalna" wiec moja rada wyleveluj sie jak jakszybciej do 50tki za pomoca destro staffa i light seta pamietaj aby na pasku skilli miec caly czas jakis skill do lvlowania i graj zanim wbijesz 50tke powinnes wylevelowac wiekszosc potrzebnych ci skilli.

Wczoraj dowiedzialem sie tez ze obecna gra bardzo sie rozni od tej ktora ma wprowadzic path i kazdy bedzie sie uczyl na nowo wiec masz rowne szanse.

Pozdro

Ok dzięki wielkie za pomoc :)

Pozdrawiam

Witam

Chciałbym zagrać jako Dragonknight, waham się pomiędzy 1h + shield a 2h sword. Nie wiem jako kto będzie się lepiej lvlowało, kto jest bardziej przydatny w późniejszej rozgrywce na V14. Wiem, że można sobie potem zresetować skille itd ale chciałbym od początku wprawiać się w postać.

Jakieś sugestie?