Ele , a ranked areny

Witam

jaki build byłby najlepszy dla ele aby był jak najbardziej przydatny do ranked aren ?

Nie do końca znam się na PVP w GW2, ale z tego co widziałem to Ele najczęściej idą D/D (max w Arcana) lub S/F (Fresh Air).

W PVP trzeba stawiać sporo na survival, więc pewnie Soldier Armor.

Bierz pod uwagę skille, które się przydają na PVP - Lightning Flash, Mist Form, jak nie masz wystarczająco condi removal to Cleansing Fire może okazać się bardzo przydatne.

To bardziej wskazówki, bo nie sądzę, żeby był jakiś najlepszy build. Wszystko zależy od tego czym Ci się wygodniej gra. Masz problemy z condi? Bierz jakieś condi removal... etc.

D/D dobrze działa z Signet of Restoration ze względu na szybkie ataki. S/F prędzej Ether Renewal, który w ogóle dobrze działa na PVP.

Żeby wymasterować Ele musisz wiedzieć, kiedy jakiego attunementu użyć.

Nawet z najlepszym buildem nie wygrasz jeżeli nie umiesz go używać ^^

Ale w poszukiwaniu buildów użyj : http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki

Te cale "mety" sa do kitu. Nie ma tutaj lepszych/gorszych skilli. Nie patrz na innych, patrz na siebie. Co bys chcial robic na arenach? Utrzymywac pkt? Przejmowac? A moze nekac wrogow i powoli ich wykanczac kiedy reszta teamu przejmuje slabiej bronione pkt? To zalezy tylko od ciebie.

Popatrz np na tych panow wyzej - dobrze mowia, wiekszosc buildow jest pod d/d lub s/f z powodu mobilnosci. Jednak mobilnosc to nie wszystko dla mnie. Dlatego osobiscie gram z wiernym staffem fire/arcane jako glass canon, ustawiam sie na dobrej pozycji i nawalam z czego tylko moge kiedy inni bija sie na dole o punkt. Zanim sie zorientuja co sie dzieje to juz najczesciej wszyscy sa spaleni :D. Z skilli mam tak : fire signet (wiekszy dmg), flash (ewentualna ucieczka/zmiana pozycji) i air signet (speed).

Generalnie moje rady sa takie : jako d/d musisz postawic na szybkosc i moblinosc (np flash), jako s/f robisz bardziej za supporta niz dps (d/d czy staff spokojnie wygrywa tutaj), jako staff masz gre bardziej statyczna a przez to trudniejsza bo latwiej cb trafic a jak wiadomo ele jest papierowy ;).

Jedyne co boli w przypadku ele pod pvp to jedna rzecz : zawsze, ale to zawsze greatsword jest najlepszy z elitek :/. Tornado? trudne w uzyciu. zywiolak? porazka, gs zabijesz i zywiolaka i ele jak stoja obok sb na kombo. Licze ze dodadza jakies ciekawe elitki razem z dodatkiem ;)

Ja jako nekromanta pod terror (kondycję/strach) najwięcej problemu mam z elementalista zrobionym pod bunkier... Bo zanim mu coś zjade to już ma heala albo inne syfy :P

Oczywiście musi ogarniać postać bo inaczej zjade go strachem i będzie odliczal sekundy do końca.

Ale wtedy to ja już umiem nawiac (tzw. taktyczna zmiana pozycji) hihi

Edition:

Głupi ja... tu chodzi o rankedy a nie unranked'y ech. Tam to trochę inaczej wygląda bo idę tylko opary (a przynajmniej powinny). Tam musisz mieć postać dostosowana pod drużynę i wyznaczone zadanie.

Może trochę nie na temat, ale gdzie najtaniej mozna kupić klucz GW2? Na allegro po 115 chodzą a podobno za połowę z tego gdzieś było.

@Up - tu masz za 92/93 zl, serwis rzetelny, sam kupowalem z niego kilka kluczy, dochodzily w 5 minut, mimo ze maja napisane do 24h (mimo wszystko polecam i tak korzystac z gmaila, najszybsza poczta obecnie chyba ;) ). A taniej, tzn za 40 zl z groszami to bylo na promocji podczas PAXa gdzie dodatek oglaszali ;)

jak na razie testuje ten meta build ( d/d ) z tej strony http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki

trochę mały dmg ale potrenuje jeszcze może się w końcu przekonam do ele

zeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj

Necro pod Ranked areny - jaki build będzie najbardziej przydatny dla drużyny power , minion czy terramancer ?

- Ogarnięty Terrormancer sieje zuo w szeregach przeciwnika. Przy dzisiejszej celestialowej mecie ściąganie/konwersja boonów jest bardzo przydatne. Build jak dla mnie trudny w obsudze i nauce, początkowo nie czuć jego siły. Ale po dłuższej grze zaczyna doceniać się jego skuteczność.

- Minionmancera nie tykaj. Bunker, przydatny jedynie w sytuacjach 1v1 (czasami 1v2), a w tych przypadkach jeżeli przeciwnik ma dużo AoE - jest ciężko. Osobiście odradzam, choć przyznaje jest strasznie łatwy do grania.

- Power necro (wariant z Well'ami) przyjemny burst oraz zasięgowy dps. Po załączeniu lichform'a samemu możemy położyć parę osób jeżeli nie jesteśmy stargetowani. Dobry na PUG'i oraz słabo skoordynowane grupy, ale przeciwko lepszym graczom śmiesznie łatwy do wyłączenia z gry poprzez nieustanne nękanie thiefem lub mesmerem. Lich form dostał jakiś czas temu nerfa do powera (swego czasu potrafił ściągać na 2 hity, z racji skalowania się sigilów). Polecam przeciwko słabszym graczom.

Witam

jaki build byłby najlepszy dla ele aby był jak najbardziej przydatny do ranked aren ?