Ele czy thief o to pytanie?

szukam klasy dobrej pod pvp i pve nie chce byc pionkiem w pvp prosze o wasze sugestie i opisy .. Moze inna klasa ?

Thief to 1target nuker + Shadow Refugee. Zadania elema są bardziej uniwersalne - support, bunkier, DD.

Zrób sobie każdą postać, pograj chwilę na PvP i się przekonaj, która Ci pasuje najlepiej. Dostajesz od razu 80lvl, wszystkie skille i exo gear.

Jak dostać ten gear?

wchodzisz do heart of the mists(pvp), i masz, a jesli chcesz cos pozmieniac to masz tam merchantow, co sprzedaja wszystko za darmo

Każda klasa jak najbardziej nadaje się do PvP. Nie ma gorszej nie ma lepszej. Zobacz, która Ci się najbardziej podoba, którą gra się najwygodniej i ogarniaj.

Ele jest obecnie najbardziej OP postacią. Chore AoE na PvE i D/D na WvW i wygrywa 1v3 do tego overheal. Więcej wyjaśniać nie trzeba.

Kolbi co z tego, że ma chore AoE na PvE? Żeby dobrze grać trzeba dobrze ogarniać żywioły. Ja nigdy nie miałem większych problemów z elementalistami, gorzej mi szło walcząc przeciwko wojownikom i guardianom. Grałem Necro.

Uważam, że każdą klasą możesz rozwalić inne. :)

;( gralem juz kazda z klas ktore mi sie podobaja i nie wiem kogo wybrac ... Ranger , Guardian , Thief i ele mnie interesuja prosze o pomoc

@VampirLord

Widać, że niewiele wiesz o tej grze a próbujesz pomóc o_o'

"Zlodziej to burst domager a elemntal to poprostu dobry dps ale ma wade malo hp i defa ;) "

Aktualnie chyba jedyną klasą, która ma więcej HP i Defa od Elema jest Guardian (Chyba, że wojownika zbudujesz pod tanka), ponieważ najbardziej powszechny build dla Elema to Power/Toughness/Vitality, większość klas wysiada przy nim pod tymi aspektami, więc to nie jest żadna jego wada :o A złodziej też nie musi być wcale 1 target burst dps'em... Można go zrobić pod condition dmg i bawić się short bowem :) Tak jak już ktoś napisał, nie ma najlepszej/najsłabszej klasy do PVP, masz 8 klas postaci i do każdej po ~5 buildów (Tank, 1v1 DPS, AoE DPS, Support, Condition itp.) więc musisz dużo kombinować, żeby wymiatać :) Głównie liczą się umiejętności, osobiście moją główną postacią jest Wojownik i w PVP też nie jest zły, zrobiłem go pod Condition DMG (Sword/Shield), zarzucam przeciwnikowi jak najwięcej stacków bleedingu i robie się "immortal" czekając aż przeciwnik wykrwawi się na śmierć, jest to build głównie 1vs1 ale daje radę również przeciwko kilku przeciwnikom jak się ogarnie, tak więc nie pytaj ludzi, tylko rób postaci i kombinuj :P

No i po co to? Każda klasa jest dobra, jeżeli się nią ogarnia. Każdy ma swój gust co do postaci, jednemu się podoba Warrior, a drugiemu Ranger itd itd... takie pytanie "Kim grać" jeżeli chodzi o GW2 to, to pytanie jest bezsensowne. Dobij każdą klasę do 15 poziomu, lub mniejszego/większego (Jak uważasz) i zobacz kim najprzyjemniej ci się gra, i nie żałować na 50/60 lvlu, o jezu bo ta postać jest słaba, albo po prostu nudnawo ci się nią gra.

szukam klasy dobrej pod pvp i pve nie chce byc pionkiem w pvp prosze o wasze sugestie i opisy .. Moze inna klasa ?

Co rozumiesz przez "dobra klasa" chcesz dobrą klasę pod jakąś konkretną rolę w drużynie ? Bunker, Node Defender, Team Fighter, Farpoint Assaluter etc. czy klasę do hot joinów, sprecyzuj trochę.