Ele - pytanie

Witam

jakie staty w broniach i amuletach , ringach dobierać dla elementalisty ? power , vitality , precision itp .

Power / Prec full zerker mode :)

Szczerze to tak wszystko zależy od ciebie. Jak grasz tym ele i co chcesz osiągnąć?

ps. o to tabela DPS względem prefixu. U góry największy DPS, na dole największa przeżywalność.

http://wiki.guildwars2.com/images/5/55/Nomenclature_graph.png

Tak jak kazda klasa. Zerka nie polecam osobiscie na zadnej klasie - jak sie ma takiego w teamie to wiecej czasu sie spedza wskrzeszajac go niz walczac -.-.

Co do konkretnych statystyk - zalezy od broni i traitow wbitych, bo o ile dla maga pod water/staff healing power jest oplacalny o tyle dla fire/dd juz kompletnie bez sensu :P

co chce osiągnąć

WvW aby coś tam zdziałać , żeby nie bylo tak że każdy mnie "klepie" jak chce . I PvE aby dało rade biegać po dungach i expić solo

Jeśli chodzi o PvE to od berserka nie ma nic lepszego bo tak naprawdę chodzi o DPS. Pod WvW się nie wypowiem bo nie jestem asem tego trybu. Radzę znaleść sobie gildie pod WvW i nie biegać solo w tym trybie bo jako ele i tak masz małe szanse.

jesli chodzi o build to raczej na pewno będzie to air build http://metabattle.com/wiki/Build:Elementalist_-_S/F_Fresh_Air

Tylko jest to build PvP a nie WvW, dodatkowo ten build robi z ciebie postać papierową, każda twardsza, szybsza i z większym zasięgiem klasa cię zabije.

wiem ze to build PvP jednak na WvW nie ma tam nic ciekawego jest celestial który moim zdaniem jest słaby i build ze stafem , a z stafem nie lubie biegać dlatego wybrałem ten z PvP .

Rozumie twój punkt widzenia lecz tak jak mówię, Fresh Air to build przystosowany do single target i jak największego DPS na targecie. Jak stanie na przeciw ciebie bardziej mobilna klasa nawet nie zdołasz mu uciec, już nie mówiąc o zergu który cię zmieli i wkomponuje w ziemie.

PS. Powiem otwarcie, gówno możesz jeśli się nie dostosujesz. W GW2 masz wszelakie możliwości kreowania postaci lecz przy określonych itemach. Scepter jest całkowicie do d*py jeśli chodzi o WvW. Mało AoE, a na WvW rzadko walczysz z pojedynczymi osobnikami.

fresh air pod Pve jak na razie sprawdza się dobrze ( full zerk ) farmiąc kase w SW

skoro z takim buildem na WvW nic nie zdziałam a 2 pozostałe ( celestial d/d i s ) mi nie odpowiadają to co byście radzili na WvW dla elka ?

Znaleść team który pójdzie jako mięso armatnie. Na PvE wszystko co ma zerka się sprawdza.

ok build d/d czy fresh air na razie olejmy

zerk na WvW sie nie sprawdza tak ? więc jakie najlepiej staty na WvW dobierać dla elka ?

Moim zdaniem chyba Knight będzie ci najbardziej pasować bo masz power/prec z thoughness w podstawie lecz pewnie usłyszysz innych w tym temacie, więc pozostawiam tylko opcje.

knight z tego co widze jest tylko w akcesoriach typu amulet , pierścienie a co wybrać do armoru i w broniach ?

Knight to nie tylko amulet ale również zbroja, broń, itp.

PS. Kolejny link tym razem z rodzajami i dostępnościami prefixów

http://wiki.guildwars2.com/wiki/Equipment_acquisition_by_stats

Zależy jak leży. Na PVP soldier, na PVE zerk mixa z czymś, albo podrasować staty traitami. Ja na ele celowałem w 15k hp i około 2100-2200 armora w zupełności wystarczało - gram głównie PVE.

na WvW są zupełnie inne build od PvE, i na WvW są buildy zależne od tego co chcesz tam robić, czy biegać z zergien czy solo lub w małej grupie tzw roamingować, czyli latać i zdejmować mniejsze campy, na PvE jak piszą głownie to top DPS, który jest zależny obecnie od twoich traitów, które obecnie dają staty (w dodatku się to zmieni), nie ma sensu inwestować w więcej precision jeśli już masz bazowy crit rate 50%+ lepiej dawać wtedy jako main stat w ferocity/power więc berserker nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem

Żeby nie zaśmiecać forum to shaterr mesmer na WvW pod co najlepiej sie sprawdzi ? bersker itp

Bo na PvE robię raczej pod berska

Podbijam aby nie zaśmiecać i nie zakładać nowego tematu.

Jeśli zakupię konto od osoby która sobie z niego korzystała, czy mogę normalnie, legalnie ściągnąć grę GW2 i grać?