Elemen, Mesmer czy Nekro?

Kupiłem, chcę pograć magiem, obojętnie czy to Elementalista, Mesmer czy Nekromanta. Pod jaką broń najlepiej się te klasy sprawdzają? Bardziej postać pod sPVP ale pod WvW też, żeby coś wnosiła do drużyny. Czytałem, że na dungi to z tych 3 to najbardziej Elementalista + jak wyglądają skille w jego przypadku jak wybieram skille np. do kostura magii ognia to czy np. magii wody też będę mógł używać czy raczej jednego żywiołu?

polecam ci sprawdzic 3 klasy i zobaczyc ktora najlepiej ci sie gra i tyle.

Necro bardzo dobrze sie sprawdza pod pvp oraz wvw ma dobre obszarowki ktore nakładaja duzo condycji, ele jest bardziej na dungi poniewarz robi dobry dmg oraz naklada mighty,

Mesmer i Ele są bardzo trudnymi klasa, więc nie polecam ich dla początkujących graczy. Necro ma ogromne survi, ale jeśli chodzi o mobilność, to ssie. Na pvp każda klasa jest dobra, tylko trzeba wiedzieć co i jak. Na wvw Elementalist i Necro należą do mety i świetnie radzą sobie w zergu. Mesmer to roamer.

W graniu Elemenstalistą trzeba skupić się na rotowaniu między czterema żywiołami. Więc praktycznie używa się 20 skili + utility. Ogarnięcie tego wszystkiego wymaga naprawdę ogarniania gry i klasy. Grając mesmerem musisz skupić się na odpowiednim zarządzaniu klonami i phantasmami. Wiedzieć w którym momencie je "wysadzić" żeby zadać odpowiednio wysoki burst. Obie te klasy są brane do dungeonów czy fractali.

a tak a propo serwera to Blacktide najbardziej zaludnione przez polaków?

Tak, ale jeśli zależy ci na wvw, to trzymaj się od tego servera z daleka. Desolation, Gandara, Far Shiverpeaks mają sporo polaków i dobrze radzą sobie na wvw, więc może wybierz któryś z tych.

Każda z tych 3 klas jest świetna na pvp. Jeżeli chcesz wkurzać ludzi to rób meska. Tej klasy ludzie nienawidzą. A co do serwera to popatrz gdzie rekrutują polskie gildie i idz tam :) ja osobiście mogę Ci polecić gildię z dużo ilością osób na SR

Kupiłem, chcę pograć magiem, obojętnie czy to Elementalista, Mesmer czy Nekromanta. Pod jaką broń najlepiej się te klasy sprawdzają? Bardziej postać pod sPVP ale pod WvW też, żeby coś wnosiła do drużyny. Czytałem, że na dungi to z tych 3 to najbardziej Elementalista + jak wyglądają skille w jego przypadku jak wybieram skille np. do kostura magii ognia to czy np. magii wody też będę mógł używać czy raczej jednego żywiołu?

Jeśli zaczynasz dopiero grę to nie polecam, żadnej z tych klas. Są trudne do opanowania (ele, mes) albo niechętnie brane na dungi (necro). Oczywiście można zacisnąć poślady i spróbować pograć ale myślę, że będzie to droga wyboista i pełna rozczarowania. Jeśli kolega ma twardy zadek to polecam ele jeśli chcę się jednak przy grze rozluźnić to polecam wybrać zupełnie inną klasę: wojek, guard albo ranger.