Elementalist jaki armor?

Witam, otóż jutro powinienem wbić już 80lvl i zastanawiam się w jaki armor najlepiej się zaopatrzyć?

Mam go kupić na AH? (Jeżeli tak to jaki kolor i jakie staty)

Czy może rushować jakiegoś dunga? (Jeżeli tak to jakiego)

Mam nadzieję że pomożecie :D

Akurat na elemku się nie znam, więc ci nie pomogę co do stat, lecz jest pełno buildów na google. Pancerzy na AH nie możesz kupić, z wyjątkiem tych z craftu. Wybierasz to co ci się podoba bo staty bazowe są te same. Kolory zmieniasz barwnikami, więc przy zakupie pancerza też to nie ma znaczenia. Rushować da się praktycznie każdy dungeon, a konkretnie jakąś ścieżke. Na YouTube masz z każdego dungeona, każdą ścieżkę. Najkrótszy do farmy złota jest CoF, path 1.

Do PvE leć w Berserker's. Na maksa ofensywny. Jeśli jednak masz problem z przeżywalnością kup Soldier's set.

Z dungeonów to polecę CoF 1 i 2, SE 1 i 3, AC 1 i 3 (tutaj jako ele MUSISZ mieć Ice bow, utility skill - do rozwalania gniazd mobków), HOTW 1. Przy czym najlepiej byłoby gdybyś pierw obejrzał o co w nich chodzi na YT (w miarę świeży filmik).

Oba wcześniej wymienione sety możesz kupić w AH (pomarańczowy - exotic lub słabszy żółty - rare). Set możesz dorwać również z owych dungeonów, a właściwie za monety z danego dunga. Przykładowo z CoF możesz zdobyć Berserker's, a z SE czy AC Soldier's.

Dziękuję za pomoc :D

Dopiszę się do tego samego tematu - akurat w podobnym czasie, po kilkumiesięcznej przerwie (studia...) udało mi się wbić pierwszą 80-tkę elemkiem.

Odnośnie wszelkiego rodzaju zbroi odpowiedzieliście na co trzeba. Co jednak z wszelkiego rodzaju runkami etc. wpychanymi w przedmioty? Czego warto używać, a które omijać? Chyba że ja jestem nieogarnięty, a one kompletnie nie są ważne :)

Trzymaj:

http://intothemists.com/guides/?req=search&class=elementalist&sort=glory&dir=0

PvE, egzotyk berserker.

WvW gupowy egzotyk cleryk (healer build)

Obecnie Superior Rune of Scholar jest najczęściej używany pod berserker's. Jeśli nie masz jednak kasy, to świetnym odpowiednikiem będzie Ruby orb. Natomiast jeśli chodzi o sigile polecam Superior Sigil of Force, Superior Sigil of the Night, Superior Sigil of the Bloodlust. I znów tanim odpowiednikiem jest Ruby orb, tego kamyczka możesz włożyć zarówno do broni, jak i pancerza. Zawsze w późniejszym czasie możesz podmienić upgrade nakładając nowe. To co podałem dotyczy PvE.

Witam, otóż jutro powinienem wbić już 80lvl i zastanawiam się w jaki armor najlepiej się zaopatrzyć?

Mam go kupić na AH? (Jeżeli tak to jaki kolor i jakie staty)

Czy może rushować jakiegoś dunga? (Jeżeli tak to jakiego)

Mam nadzieję że pomożecie :D