Elementalist - pomocy

Witam.

Potrzebuję pomocy w rozbudowaniu postaci (elementalist),a dokładniej:

1.Jakie najlepiej itemy ubierać (chodzi o to co mają dodawać)

2.W co dawac "traits" i w jakie ile (od początku do końca) mam dopiero 10 lvl jak coś

3.Umiejętności [te co są obok trait] jak wiadomo dużo ich nie można naraz używać bo tylko pare "pasków" jest więc chcę wiedzieć które mi się najbardziej przydadzą.

No i najważniejsze..CHODZI MI ABYM MIAŁ JAK NAJWIĘKSZY DPS :] ( PVE )

Bo też nie wiem czy bić z ognia,z energii..? Doradźcie :)

Do PvP nie chcę bo póki co mnie PvP nie interesuje.

Skoro masz 10 lvl to nie masz się co martwić o traitsy i budowanie postaci pod konkretną ścieżkę. Jeżeli ktoś nawet Ci powie co po kolei dodawać to tylko będziesz bezmyślnie rozdysponowywał punktami, bo nawet nie zastanowisz się nad sensem buildu. Guild Wars 2 ma taki system byś po osiągnięciu maksymalnego poziomu mógł bawić się do woli budując postać zależnie od sytuacji.

Moja rada? Olej konkretne buildy bo nic Ci one nie dadzą na tym etapie (10 lvl) jeżeli nie zrozumiesz mechaniki postaci, jej wad i zalet oraz ograniczeń. Bierz umiejętności jakie Ci się podobają, traitsy wydawaj tak jak uważasz by było najlepiej. Ja nie kierowałem się nigdy gotowymi poradnikami czy buildami gdyż zawsze w GW2 można coś zmienić prawie w każdej chwili.

Jeżeli miał bym Ci coś poradzić to w PvE warto biegać ze stafem gdyż ta broń umożliwia korzystanie z największej ilości skilli AOE.

A i gdybyś miał bardziej konkretne pytania co do GW2 to zapodawaj, a na pewno Ci pomogę i odpowiem.

Nie ma określonego buildu w GW2 O.o ?. Wystarczy zresetować i od nowa porozwalać je. Inwestuj w to co używasz. Chociaż i tak swoją drogą to sztylety wymiatają u Ele. :D tak jak up /\ Skille dobierasz pod siebie.

Aha, dobra dzięki :)

Myślałem żeby iśc w Fire Magic i w Arcana (nie wiem czy tak bd dobrze :D )

Ja gram Elementalista i gram z dwoma daggerami Arcana i Fire Magic.. i jakoś nie mam problemów z zabiciem kilku przeciwników na raz.. Zresztą zależy to jeszcze od twoje stylu grania..:)

1. Jeśli chcesz czysty dps to power>precision>critical damage. Czyli na niskim lvlu Mighty set, potem Strong set, a na końcu Berserker set :)

2, 3. Zrobiłem Ci build, po prostu jak klikniesz na link to przerzucaj się pomiędzi umiejętnościami i triatami na lewym pionowym pasku.

- build po polsku znajdziesz tutaj

- build po angielsku tu

W polskim możesz sobie zobaczyć co dany skill/trait robi jeśli masz problem z angielskim. :)

Co do bicia żywiołami to przełączaj się miedzy nimi jak najczęściej. Jak użyjesz wszystkie skille z jednego przeskakuj na drugi żywioł. W tym buildzie najwięcej dmg zrobisz na fire :) Ale pamiętaj, że w elementaliście właśnie o to chodzi żeby elastycznie przełączać się między żywiołami jak najczęściej. Rób uniki (domyślnie klawisz V albo 2x klawisz ruchu), bo będziesz miał pewnie problemy z przeżywalnościa na tym buildzie ale dmg który zadasz będzie całkiem spory :) Tak jak zauwazyłeś w tym setupie używaj dwóch daggerów. Ewentualnie scepter + dagger :)

Jeśli chodzi o walke pod wodą dobierz sobie takie skille jakie Ci pasują. Signet of Fire i Arcane Wave świetnie się sprawdza :) Przy Elite nie masz zbyt dużego wyboru.

Aha i jeszcze jedeno... skill utility Signet of Fire lub Arcane Wave możesz sobie zmienić na Conjure Lightning. Tym młotem przy takim buildzie można naprawde ogromny damage zrobić :)

http://www.guildwars2guru.com/topic/84416-guide-minmax-dungeon-groups-with-any-class-composition/

Tu masz 'Biblię' contentu PvE, znajdziesz tu wiele odpowiedzi i informacji odnośnie zbrojenia klas w PvE i nie tylko.

Podepnę się, do pytanie dotyczy tej samej klasy.

Jest coś takiego jak "stacking might", a także inne boon'y.

Pytanie jest pod kątem WvW głównie, broń to Staff oraz czasami S/D.

Jak to robić? Chodzi o to, że często dowódca na TS prosi przed walką w ramach przygotowania, gdy się ludzie zbiorą do kupy, o "might" opraz inne rzeczy. Co elementalist powinien tutaj robić? Jakie zdolności i traitsy najlepiej tu mieć?

Stacking might opiera się na zdobywaniu mighta z każdego możliwego źródła. Dobrym przykładem może być combo: field fire i finisher blast, dodaje 3 stacki do mighta, jeśli się nie mylę. Chętnie też posłucham jak można to zmaksymalizować :)

Fire field na pewno można zrobić za pomocą offhand daggera przy fire attunement ("4" - wybaczcie, nie pamiętam nazwy :)). Za pomocą S/D znam cztery skille, które są blast finisherami - 2 i 3 w fire oraz 4 i 5 w earth. Problem w tym że 2 zazwyczaj celuje się we wroga (nie próbowałem rzucać sobie pod nogi, więc nie wiem czy tak się da), a oba skille w earth mają spore CD. Zdaje mi się że widziałem coś związanego z mightem w Fire traitach, ale j/w - jestem dopiero początkujący i nie ogarniam aż tak jak powinienem :)

Stacking might opiera się na zdobywaniu mighta z każdego możliwego źródła. Dobrym przykładem może być combo: field fire i finisher blast, dodaje 3 stacki do mighta, jeśli się nie mylę. Chętnie też posłucham jak można to zmaksymalizować

Domyślnie Combo Field Fire + Combo Finisher Blast = 3 stacki Might na 20 sekund.

Fire field na pewno można zrobić za pomocą offhand daggera przy fire attunement ("4" - wybaczcie, nie pamiętam nazwy ). Za pomocą S/D znam cztery skille, które są blast finisherami - 2 i 3 w fire oraz 4 i 5 w earth. Problem w tym że 2 zazwyczaj celuje się we wroga (nie próbowałem rzucać sobie pod nogi, więc nie wiem czy tak się da), a oba skille w earth mają spore CD. Zdaje mi się że widziałem coś związanego z mightem w Fire traitach, ale j/w - jestem dopiero początkujący i nie ogarniam aż tak jak powinienem

źródło: http://www.guildwars2guru.com/topic/83561-hamartias-sd-elementalist-build-dps-might-stacking/

Ach, no tak. Nie pomyślałem o skillach dodatkowych do ustawienia (zazwyczaj trzymam dwa glyphy z pasywami i jeden do lesser elementala - ciągle zapominam zmienić bindy, a do 7-9 rzadko sięgam palcami).

Ach, no tak. Nie pomyślałem o skillach dodatkowych do ustawienia (zazwyczaj trzymam dwa glyphy z pasywami i jeden do lesser elementala - ciągle zapominam zmienić bindy, a do 7-9 rzadko sięgam palcami)

Jeszcze są sigile do broni na mighta, jeden prz krycie, jeden przy "swapie broni", ale ten drugi nie wiem czy się tyczy swapu żywiołu.

Żartujesz chyba, że nie przebindowałeś tych skilli, to była pierwsza rzecz, którą zrobiłem w GW2... Q,E,R,G,Z,X,C,V - tyle masz alternatyw, żeby było bliżej i wygodniej.

Drugi sigil jest przy zmianie attunement na Fire, można go znaleźć chyba w Arcane.

Sam nie wiem czemu tego nie zrobiłem, bo bindy wokół WSAD to powinna być podstawa... cóż, po prostu miałem chyba zbyt dużo radości z samej gry żeby się tym przejmować. :)

Witam.

Potrzebuję pomocy w rozbudowaniu postaci (elementalist),a dokładniej:

1.Jakie najlepiej itemy ubierać (chodzi o to co mają dodawać)

2.W co dawac "traits" i w jakie ile (od początku do końca) mam dopiero 10 lvl jak coś

3.Umiejętności [te co są obok trait] jak wiadomo dużo ich nie można naraz używać bo tylko pare "pasków" jest więc chcę wiedzieć które mi się najbardziej przydadzą.

No i najważniejsze..CHODZI MI ABYM MIAŁ JAK NAJWIĘKSZY DPS :] ( PVE )

Bo też nie wiem czy bić z ognia,z energii..? Doradźcie :)

Do PvP nie chcę bo póki co mnie PvP nie interesuje.