Elfy, krasnoludy i hobbici - szukam osób do wspólnej gry

Gram na serwerze Orcrist (EU). Jest to nowy 64bitowy serwer (zostały niedawno wprowadzone do gry). Gram krasnoludem minstrelem. Moja nazwa w grze to Karangor. Mam serwer Mumble do rozmów podczas grania (nie lubię discorda). Śmiało piszcie jak ktoś chętny zagrać razem.
Mój steam https://steamcommunity.com/id/zaisty/ (jak dodacie mnie do znajomych to napiszcie wiadomość do mnie w tej sprawie)

Mam pytanie jak to jest z dodatkami do Lotro żeby posiadać cały kontent gry? Trzeba wykupić każdy po kolei czy wystarczy ostatni (obecnie to Legacy of Morgoth)? Chciałbym grać bez vipa mając tylko wykupione dodatki/dodatek.

Dodatki musisz wykupic kazdy o koleji. Opłaca sie choc raz kupic VIPA wchodzi sie na ciut wyzszy poziom niz zupelne F2P. Na całe szczescie na zakupy dodatkow z duzym samozaparciem idzie zarobic walute w grze za wykonywanie deedsow. Po za tym poluj na kody, bywaja czasem takie ktore daja mase dodatkow.

1lajk

Aktualnie gram w gw2, ale coś mnie ciągnie do tej gry. Kiedyś założyłem konto i jak były jakieś kody na dodatki, to brałem. Może spróbuje zagrać. Czytałem komentarz na stronie, że trzeba się mocno wczuć w klimat, bo ten robi 90% roboty. Prawda to?

1lajk

pobrało mi i zaczełem gre też na Orcrist mój nick Jeremiah gram magiem

Wie ktoś czy jest jakas skrzynka na rzeczy? nie miesci mi sie w plecaku

Masz vault. W większych miastach typu Thorins Gate czy Bree jest taki gość. Jak ktoś ma VIPA to może to otwierać Itemem z inventory. Sprzedawaj co Ci niepotrzebne, craftuj to co Twoje, resztę do sklepu albo na aukcje. I itemy oznaczone jaka task albo sprzedawaj albo oddawaj za zadania przy tablicy. Oddajesz 5 dziennie i sprzedajesz resztę. Następnego dnia zbierasz kolejne i oddajesz. Albo sprzedajesz wszystkie poza jednym i tego kulasz 50 sztuk i oddajesz 5 razy

1lajk

Też polecam VIPA. Daje dużo bonusow, przede wszystkim 500 lotto pointów czyli waluty premium. Można ją farmić i to efektywnie ale może nie wystarczyć. W pierwszej kolejności polecam zakup carry all na crafting. Taki itemek który mieści, w zależności od wersji, do 50 itemow. Są osobne na Craft, wspomniane task itemy itd.

Osobiście polecam LOTRO ale nie każdemu. Nie jest to gra nastawiona na rushowanie do lvl capa tylko na przygodę. Bierzesz questy i powoli sobie je robisz. A tu willi ubijesz a tu deski potniesz… Masz się cieszyć z gonienia króliczka a nie chcieć go złapać. Polecam kanał POLASZK i pierwszy odcinek Jej poradników do gry. Tam w punkt wyjaśnia czym jest ta gra a czym nie jest. Osobiście, jako Tolkienfreak polecam tę grę. Jest tam masa rzeczy do zrobienia ale jeśli będziesz chciał wszystko zrobić od razu, przejdziesz się w szwach. Graj chilluj i ciesz się gra, a na pewno zapewni Ci rozrywkę na lata. Nie oczekuj wodotrysków, slilli z kosmosu i miażdzącego progresu. Jest to produkcja gdzie stawia się na levelowanie niż na endgame.

Jak grałem w LOTRO jakieś 12-13 lat temu to sporą frajdę sprawiało mi współtworzenie gildii, organizacja aktywności i spotkań czy nawet wspólne robienie questów. Świat gry już wtedy był ogromny, a obecnie pewnie jeszcze większy. Gdybym miał znowu zaczynać to na pewno nie sam, ale prawdę mówiąc to po prostu mam dużo lepszych gier do ogrania, które poleciłbym zamiast LOTRO. Jeśli nie jesteś fanem tego uniwersum to możesz się szybko odbić od tej gry.

Moim zdaniem to fakt, jest to MMO dla pewnego marginesu. Jednak jeżeli jest się właśnie w tym marginesie, to gra jest w stanie zaoferować naprawdę świetną zabawę.

Od tej gry nie można oczekiwać jakiegoś hardcore contentu, ultra balansu, super aktywności na twitchu czy twórców na yt. Gra nie skupia się jak aktualnie większość gier na zasadach gdzie etap lvlowania to jedynie tutorial, a endgame to właściwa gra, która najczęściej polega na robieniu średnio ciekawych “niewolniczych” daily. Można odczuć tego brak, nawet jak się za tym nie przepada, bo grając przez ostatnie lata każdy się już przyzwyczaił, ale jak się już wsiąknie w grę to można “otworzyć oczy” i bawić się w grze jak za dawnych lat.

Hej, gracie dalej? Ja zacząłem grać ale na serwerze Meriadoc z tego względu że tam gra więcej rodaków, jak coś to zapraszam:).