Elite Dangerous kilka pytań

Cześć wszystkim,

po ostatnim newsie Guru spodobała mi się gra podana w temacie i oglądając ją na yt itd. naprawdę "wydaje się" być bardzo ciekawa stąd kilka moich pytań:

1.Czytałem ,że jest to gra nastawiona głównie do solo i jest casual czy to prawda? (Jak tak to idealnie dla mnie).

2. Średnia ilość czasu potrzebna w tej grze orientacyjnie czy kto ile chce?

3. Czy jest co robić w tej grze samemu poza zabijaniem npc i transportem?

4. Podstawka czy od razu z dodatkiem?

5. Cena - są jakieś promocje raz na jakiś czas w tej grze?

6. Czy ogólnie polecicie czy lepiej ominąć ? Z yt wydawała się naprawdę ciekawa.

Dzięki wielkie za całą pomoc!

1. Prawda
2. To zależy co chcesz robić. Możesz czasem wpaść na pół godzinki porobić bounty hunt na beaconie a jak masz więcej czasu to iść robić grubsze rzeczy, jak choćby misje pasażerskie.
3. Eksploracja, Mining, Bounty Hunting, Piractwo, Misje różnego rodzaju, Przewożenie ludzi, szmuglerka, jest tego troche ale gra sama Ci nie da w łape zabawy. Musisz sam rozkminic co chcesz robić a potem jak się za to zabrać.
Bez pomocy google nie obejdzie się
4. Razem wsio kupuj
5. tak miewają promocje na steam i nie tylko.
6. Na te chwile nie ma wyboru w symulatorach kosmicznych Eve które wymaga w ch*j czasu od gracza i zaangażowania, Elite które jest casualowe ale wymaga raczej joysticka lub przynajmniej pada i star citizen ktory bedzie czyms pomiedzy ale ch*j wi kiedy in wyjdzie

Ok dzięki wielkie za odpowiedz!

Nie kupuj od razu z dodatkiem. Kupienie osobno będzie cię kosztować tyle samo a i tak ten dodatek na początku nic ci nie da. Polecam pograć trochę bez niego i wtedy ewentualnie go zakupić.

Polecam wejść na discorda "Elite: Dangerous Polska", masa ludzi i zawsze ktoś wyjaśni cokolwiek by się chciało.

Cześć wszystkim,

po ostatnim newsie Guru spodobała mi się gra podana w temacie i oglądając ją na yt itd. naprawdę "wydaje się" być bardzo ciekawa stąd kilka moich pytań:

1.Czytałem ,że jest to gra nastawiona głównie do solo i jest casual czy to prawda? (Jak tak to idealnie dla mnie).

2. Średnia ilość czasu potrzebna w tej grze orientacyjnie czy kto ile chce?

3. Czy jest co robić w tej grze samemu poza zabijaniem npc i transportem?

4. Podstawka czy od razu z dodatkiem?

5. Cena - są jakieś promocje raz na jakiś czas w tej grze?

6. Czy ogólnie polecicie czy lepiej ominąć ? Z yt wydawała się naprawdę ciekawa.

Dzięki wielkie za całą pomoc!