Elite Specki

Ostatnio gralem w GW2 w Kwietniu chcialem sie glownie zapytac czy Elite Specki dalej sa lepsze jak Core Buildy dodatek posiadam ale jakos nie za bardzo chce mi sie biegac druidem.

Nie no taki np. Ranger dalej może robić za condi rangera który się dobrze spisuje to samo np. Necro nie mniej specki często gęsto przydają się na rajdy np bez chrono teraz ciężko iść.

Z drugiej strony np. taki elementalista już jest średnio playable, bo wszystkie core buildy opierają się na tempeście.

Generalnie te elitki są zrobione tak by "trzeba" było wybrać jakąś, coś jakby taka podklasa. W przyszłości ma być ich więcej, wtedy będzie jakiś wybór, a narazie... niby można ale po co jak z tą elite specialization build jest generalnie lepszy. To tak jak z podklasami : niby można grać warriorem zamiast guardianem lub berserkerem... ale czy warto? Skoro po wybraniu podklasy jest lepszy :P. Tylko że podklasy nie pasują do systemu GW2 więc zrobili elitki by mozna bylo sie przełączać do woli miedzy nimi :P

No nie do końca. :D Gra się pewnymi klasami bez specek - np guardem na WvW.. :)

Nie są lepsze, aczkolwiek jest na nie więcej buildow. Na raidach i fractalach tylko zgrane teamy wyciągają max z klas którymi graja. Nie chodzi mi o jednostkę, bo oczywiście są pro ogary które wyciągają max z postaci, ale mając całą grupe z odpowiednimi buildami można wycisnąć maksymalny potencjal.

Szkoda, tylko że dodanie specek pogłębiło podział klas, dawniej wymagany był po prostu berserk set a grając w raidy a nawet czasami widuje na t4,że szukają dps czyli tempest,druid,warek cps i chrono. Gram necro i trochę jestem pokrzywdzony przez ten podział, bo mogę co najwyżej wyprosić kolegów,aby mnie na raid zabrali przez to ten tryb jest dla mnie praktycznie niedostępny.

Ostatnio gralem w GW2 w Kwietniu chcialem sie glownie zapytac czy Elite Specki dalej sa lepsze jak Core Buildy dodatek posiadam ale jakos nie za bardzo chce mi sie biegac druidem.