Elo

Witam,chcialem sie spytac jak jest z elo bo mam taki problem: mam 20 wygranych i 25 przgeranych i mam 1019 elo a jak mi wiadomo to poczatkowe jest 1200 wiec jak bym mial 25l-24w to mialem 1200? chyba nie wiec od czeo zalezy ileosc odjetych lub dodanych pkt elo ? thx za odp

Ilość odjętych i dodanych punktów zależy od ilości gier rankingowych. Czym wiecej masz tym mniej Ci odejmuje i tym mniej Ci dodaje.

Wyjście z kolejki przy wyborze bohaterów jest karane -10 elo czy jakoś tak. Może tu jest twój problem ;)

Startowe elo: 1200

Przez pierwsze 10 gier nie pokazuje elo

Po 50 grach, bedziesz dostawal/tracil +/- 11-14 pkt

Your initial rating is pegged at 1200. For the first 10 games, your rating gained per game is enhanced at a rate of 3 – 5 times the norm. After your first 10 games, your rating will show on your profile. It will only be visible to others if it is higher than 1249. After 50 wins, your rating gained per game will normalize at +/- 11 – 14 per game, depending on who was favored to win by matchmaking.

Tutaj masz link do calego artykulu/poradnika. Glownie chodzi w nim o wychodzenie z elo hell ale moze znajdziesz tam cos pomocnego/przydatnego http://www.lolpro.com/guides/game-play/212-game-play-how-to-escape-elo-hell

Witam,chcialem sie spytac jak jest z elo bo mam taki problem: mam 20 wygranych i 25 przgeranych i mam 1019 elo a jak mi wiadomo to poczatkowe jest 1200 wiec jak bym mial 25l-24w to mialem 1200? chyba nie wiec od czeo zalezy ileosc odjetych lub dodanych pkt elo ? thx za odp