Witam.Mam problem gdyż jestem w gold 5 i za każda wygrane grę dostaje 4-6 punktów -.- a gdy przegrywam tracę wszystkie punkty . Może wiecie dlaczego tak mało dostaje...Help xd
Elo
Nie narzekaj.. Po prostu to jest normalka.. Przez ten czas douczysz się i będziesz w platynie, a może w diamencie ! :]
Polecam sprawdzać inne tematy niż robić niepotrzebny spam.
-Co wpływa na ilość punktów ligowych, które otrzymuję po wygranej meczu?Istnieje wiele czynników, a to dwa najważniejsze:Poziom trudności meczu: jeśli stało się tak, że twoi przeciwnicy są uprzywilejowani, dostaniesz więcej punktów ligowych, niż gdyby nie zaistniała taka sytuacja. W innym wypadku zasada również działa.Podobny poziom MMR graczy w twojej rozgrywce: jeśli inni gracze są wyżej od ciebie w rankingach, dostaniesz więcej punktów ligowych (i stracisz mniej w razie przegranej) i kontynuujesz tendencję zwyżkową, nawet jeśli twój bilans wygranych wynosi 50%.Ponieważ twój poziom MMR określa ilość punktów ligowych za grę, ci − którzy celowo nabijają sobie rankingi tuż po osiągnięciu nowego poziomu − będą przesuwać się w kierunku kolejnej dywizji BARDZO wolno. Zasadniczo będą musieli oni odrobić ilość punktów MMR, które celowo odrzucili, aby zrobić zauważalny postęp w stronę następnego poziomu lub kolejnej dywizji. Dołożyliśmy wiele starań, aby zapobiegać takim nadużyciom, dlatego doradzamy wszystkim grę fair.-Dlaczego czasem dostaję mniej punktów ligowych od zwycięstwa, gdy zbliżam się do osiągnięcia kolejnego kręgu? Ponieważ osiągnięcie wyższego poziomu jest nieodwracalne w systemie ligowym, musisz udowodnić, że poradzisz sobie na wyższym poziomie rozgrywki, zanim system da ci możliwość zawalczenia o awans. W rzadkich przypadkach będzie to oznaczało, że ilość zdobywanych przez ciebie punktów ligowych zostanie znormalizowana, dopóki nie osiągniesz tego poziomu, dlatego będziesz musiał wygrać jeszcze kilka meczów, aby rozpocząć serię awansową. To zjawisko ma miejsce wyłącznie wtedy, gdy zbliżasz się do punktu na poziomie pretendenta, w którym będziesz musiał prześcignąć innego członka, aby awansować.
Jeśli dostajesz tak mało to znaczy, że wcześniej dużo przegrywałeś. Żeby znowu dostawać bo 20 pkt musisz hmmm mieć wieksze win ratio. Czyli jedyne co ci pozostaje to wygrywać
W skrócie:
Jeśli mało dostajesz, a dużo tracisz, to znaczy, że system uważa ciebie za osobę za słabą na daną dywizję/ligę.
nie graj z nikim duo bo on też będzie dużo tracił.
Mój kumpel tak miał.
Radzę ci pograć trochę normali. Zdobądź tak z 50 winów ( normalnych ) więcej i zacznij zabawę z rankedami ;-)
też kiedyś byłem kiepski a teraz mam chyba serię 7 winów pod rząd ( z pozytywnymi statami )
Pozdrawiam i życzę samych winów (:
@UP
Twój kolega.. Bullshit. Ja często gram ranki premade o dużej różnicy w elo i dostajemy/tracimy tyle samo. Z resztą jest to sprawa indywidualna. Jeśli jesteś za dobry na tą dywizję (wg systemu) to dostajesz ~30 LP, jak za słaby to ~5 LP.
Jeśli jesteś za dobry na tą dywizję (wg systemu) to dostajesz ~30 LP, jak za słaby to ~5 LP
Ja dostaje około 30 na diamencie to znaczy ze jestem na niego za dobry? Dobrze wiedziec ^^
@topic
Ja kiedys rowniez dostawalem po 5/6 za wina a tracilem 25 za przegrana. Pogralem troche czasu nie przejmujac sie tym i po rozegraniu okolo 15 gier wszystko sie naprawilo i dostawalem normalnie po 25-30 za wygrana. Radze ci troche pograc i moze przejdzie samo z siebie tak jak w moim przypadku.
@UP
Sam sobie odpowiedziałeś.
Po 1. Tak, twoje ukryte MMR jest za wysokie na dywizję, w której się znajdujesz.
Po 2. Dostawałeś mało, bo twoje ukryte MMR było za niskie. Pograłeś, poprawiłeś W/L ratio, tym samym podbiłeś trochę MMR i zacząłeś dostawać więcej. To było tłumaczone pierdyliard razy, a połowa dalej nie ogarnia systemu.
@UPTwój kolega.. Bullshit. Ja często gram ranki premade o dużej różnicy w elo i dostajemy/tracimy tyle samo. Z resztą jest to sprawa indywidualna. Jeśli jesteś za dobry na tą dywizję (wg systemu) to dostajesz ~30 LP, jak za słaby to ~5 LP.
jeżeli jesteście na podobnym poziomie gry to tak...
Ja jak grałem z kumplem z bronze V ( tak koniec elo hell ) to ja dostałem ok. 20 lp a on 35.
Oboje mieliśmy staty na +
Dostaje max 6 + i jak kurna mam wyjść z golda ....Chyba zrobie nowe konto ;d
Moje staty to 272 Winow i 267 przegranych
Postaraj się wychodzić z gier które sądzisz że będą przegrane, bo tracisz wtedy tylko lp, kiedy twój MMR zostaje w miejscu i łatwiej go do normalnego poziomu przywrócić
A jeżeli dostaje po 6/5 a tracę po 3/4 to co jest nie tak? Przez połowę 3 sezonu nie grałem wcale w LoLa
Avichiv, mam tak samo. Musisz przerwać serię przegranych, kolega w duo jest dobrym pomysłem, bo co 2 głowy to nie jedna. Problem w tym że ja siedzę w Bronze I, mówili mi że widocznie jestem za słaby na wyższe dywizje, no ale przepraszam bardzo, wygrywam z gośćmi z diamentu, platyny, ostatnio co mecz dostaje honorowego, ale co mi z tej czerwonej wstążki jak gnije w bronze? Ja ostatnio sam wydarłem z 3 pkt za wygraną do 18 za wygraną, ale potem 2 przegrane i d*pa.. aktualnie dostaje po 6-10 pkt za wygraną, a tracę 3-10 za przegraną.
Witam.Mam problem gdyż jestem w gold 5 i za każda wygrane grę dostaje 4-6 punktów -.- a gdy przegrywam tracę wszystkie punkty . Może wiecie dlaczego tak mało dostaje...Help xd