Eloboosting na twitchu

Siema, właśnie zobaczyłem jak jakiś gościu streamuje boosting na eune,link do streama: http://www.twitch.tv/wujas26 pomóżcie mi załatwić bana temu typowi. Założyłem post na reddicie: http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/2y8fnk/eloboosting_on_twitchtv_stream/ i wysłałem już ticket jakieś pomysły co jeszcze zrobić?

Zostawić, bo nie ma to żadnego sensu. Takiej rzeczy nie jesteś w stanie przerwać bez względu na to, jak byś się starał. Riot też nie może od tak bana wystawić, a właściciel konta bardzo łatwo może udowodnić, że jakakolwiek reakcja Riotu była niewłaściwa

Legenda głosi, że ktoś kiedyś, będąc w internecie wstrzymał się od głosu na temat, o którym nie ma zielonego pojęcia. Nie wiem czy to prawda, ale tym osobnikiem zdecydowanie nie był pan wyżej.

Typa zreportować na twitchu, napisać do supportu, walnać post na reddicie, i najlepiej, gdyby każda jedna osoba czytająca ten temat tak zrobiła, i typ ma załatwioną obserwację od riotu. Co to znaczy? Zapytajcie Nerve. Bana dostanie na 100%, i będzie oznaczony.

Zamiast wytłumaczyć, każesz zawracać głowę jakiemuś typowi. W sumie logiczne. Nie możesz tego napisać?

Chyba nie masz pojęcia jak wielki jest ten biznes, ile ludzi to robi i jak bardzo nie opłaca się zwracać na to uwagi.Każdy większy polski gracz to robił, żeby było ich stać na życie z gry, od groma zagranicznych ludzi to robi. Są specjalne strony, gdzie ludzie zgłaszają się po boosting i ktoś go bierze podając stawkę, a Ty mobilizujesz kupe ludzi, żeby jeden został zablokowany. Na jego miejsce wejdzie dziesięciu innych

A ja tam nic przeciwko temu nie mam. Dlaczego? Bo daje możliwość zarobku co lepszym graczom. Osoba boostująca trafia się w waszych teamach i przeciwnych. Problem tkwi w tym, że widzicie ich tylko wtedy, gdy są w przeciwnym, bo jak są w waszym to wmawiacie sobie, że jesteście tacy dobrzy, a Ahri 17/0 z mida to ma takie staty dzięki wam i waszej genialnej grze na topie (jest to przenośnia, nie czepiajcie się tego). Otóż LoL ma to do siebie, iż boosting nie wpływa (na dalszą metę) na grę kompletnie. Jak już mówiłem. 50/50 że osoba boostująca będzie w waszym teamie. 50/50 że osoba zboostowana będzie w waszym teamie. Wy chyba myślicie, że elo hell nadal istnieje? I boosting jest powodem dlaczego siedzicie w dywizjach takich, a nie wyższych? No to surprise, nie jest. Wystarczy spojrzeć na co lepszych graczy (mam na myśli LEPSZYCH graczy, nie was) np. Woolite, Arquel choćby Dis (większość z was pewnie uważa go za MEGA słabgo gracza, ale to dobrze - będziecie mieli większy ból d*py). Nie mieli problemów z wbiciem master tiera po resecie.

Bynajmniej będzie miał nauczkę żeby w przyszłości się zastanowić zanim coś takiego zrobi. Jeżeli ktoś uważa że zbanowanie 1 osoby jest bezwartościowe to równie dobrze mogę powiedzieć byście wogóle nie grali w LOLA no bo przecież po co?

Takie myślenie jest tak zwanym błędnym kołem które prowadzi do szerzenia się cheaterstwa i wszelkich oszust w grach. Tyle w temacie.

Eldorado, tutaj pan Streamer ktorego reportujecie
No to ten, gowno wam to da :/ streamuje z boostingu od paru miesiecy wiec wylapalem mase ticketow juz na ryj, ogolnie jestem boosterem od 2 lat i sam na siebie wypisalem ticketa z takimi szczegolami ze ban powinien poleciec na 200 kont ale jakos Riot gowno z tym zrobil
Pozdrawiam
General Blażoli

Sam strimer gra bardzo słabo więc dużej dywizji nie wbije. A konta zboostowane i tak potrzymają się 1-2 tygodnie w wyższych dywizjach i spowrotem wrócą na swoje miejsca.

Stream wybitnie mnie bawił jak oglądałem jego fragment. Nie wiem czy streamer jest upośledzony czy coś ale na to wygląda. Nie tyczy się to nawet domniemanego boostingu. Typ po prostu mówi jakby mu brakowało co najmniej jednego chromosomu. Może nie wiem, niech kupi sobie książkę, zacznie czytać , zapisze się na terapie czy coś :v Ale spoko, nic do niego nie mam. Chorzy ludzie to masa rozrywki.

Co do samego tematu - nie czuję , że Riot cokolwiek zrobi w tej sprawie. Może kilka lat temu, kiedy jeszcze gracze byli stawiani wysoko by coś ruszyło, ale na dzisiejsze czasy raczej nie.

myślisz cwaniaku, że jak napiszesz, że nic nam to nie da, to Cię zostawimy? nb3 dostał bana od riotu na 2 kontach za granie na SWOICH kontach w low elo, więc może wróć do szkoły, skończ podstawówkę i poszukaj sobie roboty, bo hajs Ci się skończy niedługo :)

A ja tam nic przeciwko temu nie mam. Dlaczego? Bo daje możliwość zarobku co lepszym graczom. Osoba boostująca trafia się w waszych teamach i przeciwnych. Problem tkwi w tym, że widzicie ich tylko wtedy, gdy są w przeciwnym, bo jak są w waszym to wmawiacie sobie, że jesteście tacy dobrzy, a Ahri 17/0 z mida to ma takie staty dzięki wam i waszej genialnej grze na topie (jest to przenośnia, nie czepiajcie się tego). Otóż LoL ma to do siebie, iż boosting nie wpływa (na dalszą metę) na grę kompletnie. Jak już mówiłem. 50/50 że osoba boostująca będzie w waszym teamie. 50/50 że osoba zboostowana będzie w waszym teamie. Wy chyba myślicie, że elo hell nadal istnieje? I boosting jest powodem dlaczego siedzicie w dywizjach takich, a nie wyższych? No to surprise, nie jest. Wystarczy spojrzeć na co lepszych graczy (mam na myśli LEPSZYCH graczy, nie was) np. Woolite, Arquel choćby Dis (większość z was pewnie uważa go za MEGA słabgo gracza, ale to dobrze - będziecie mieli większy ból d*py). Nie mieli problemów z wbiciem master tiera po resecie.

jak podsumowujesz swój post pisząc, że dis to dobry gracz, to chyba nie ma sensu z Tobą rozmawiać XD ja rozumiem, że wiesz lepiej jak reaguje na boostowanych ludzi i boostujących w mojej/przeciwnej drużynie, jeszcze mi powiedz, czy w totka wygram wyrocznio :)

poza tym chodzi o to, żeby bana dostawały boostowane konta, a nie ludzie którzy boostują, w końcu się rozniesie, że po boostach konkretnego gościa wszystkim konta banują i się skończy, czemu większość ludzi cały czas pisze rzeczy typu" to tylko kropla w morzu, nie ma sensu" itp. nie chcecie nic robić to się nie udzielajcie, ja tu chciałem zwrócić uwagę ludzi których też to wkurza, jak chce się dojść do jakiegoś celu, to od czegoś trzeba zacząć, jak uda nam się załatwić gościowi bana, to już jednego mniej będzie :)

a co do disa, naszego polskiego szeryfa lolowego, to może on się zainteresuje, przecież tak walczył z bolowcami itp. mógłby zmazać tą plamę po tym jak kupił gotowe konto i zrobić coś pożytecznego w końcu :)

ale wy pier**licie xDDDDDD wieksza beka niz granie na low elo xD

warn_ico.png
Wulgaryzmy
~Leman

@Cinu Jest w Master Tierze i nie był boostowany. Uważasz, że w Master Tier są słabi gracze? Jeżeli uważasz, że moja opinia na czyjś temat (pozytywna) odbiera sens rozmowy ze mną (więc zgaduję, że mojej wypowiedzi też) i neguje całą moją wypowiedź muszę zapytać: Czy słyszałeś kiedyś o czymś takim jak LOGIKA?

Logika jest dla słabych. Prawdziwi myśliciele mają to w d*pie i dumnie piszą ,,XD''.

Stado rozwścieczonych psów ogrodnika.... Co z tego, że dostanie bana jak i tak zaraz stworzy kolejne konto i po jakimś będzie kontynuował swój fach. Jakoś nie widzę takiego bulwersu kiedy ktoś sprzedaje/kupuje konto, a na to samo wychodzi.

stworzy kolejne konto? o czym Ty piszesz? sam siebie będzie boostował? poza tym co mają do tego psy ogrodnika?

stworzy kolejne konto? o czym Ty piszesz? sam siebie będzie boostował? poza tym co mają do tego psy ogrodnika?

Wiesz co znaczy pies ogrodnika ? Mniej więcej "sam nie może, a i drugiemu nie da". Ja osobiście olewam gry MOBA, choć sam straciłem na nie dużo czasu.

Po za tym rozumiem zgłosić tego typu zachowanie ale już nakłanianie innych do swego rodzaju linczu uważam za sk... nieodpowiednie.

Sam boostowałem konta sezon temu znajomym i jakoś przeciwne teamy nie miały co do tego pretensji. Często spotykałem ludzi którzy byli zbyt dobrzy/źli jak na aktualną dywizję ale co zrobić? Wydaje mi się że głębsza rozmowa na ten temat nie ma sensu z jednej podstawowej ( i wielu mniej oczywistych) przyczyny- Riot gówno z tym zrobi a ludzie zlecający oraz wykonujący boostowanie mają to w wielkim poważaniu :)

Człowieku, jesteśmy w internecie. Myślisz, że jak trudno jest zacząć wszystko od nowa kiedy jest tyle chętnych (oczywiście kiedy renoma padnie). Na coś takiego zawsze będzie popyt bo jest to tania alternatywa kupowania kont z wybitą postacią. Ludzie dzielą sie na mendy, sprytnych i sprytniejszych, sam zadecyduj do jakiej grupy należysz. Równie dobrze możesz pisać do allegro, aby pobanowali wszystkich użytkowników, którzy sprzedają konta bo ten ich kruczek aukcyjny gryzie się z regulaminami gier.

Chyba nie masz pojęcia jak wielki jest ten biznes, ile ludzi to robi i jak bardzo nie opłaca się zwracać na to uwagi.Każdy większy polski gracz to robił, żeby było ich stać na życie z gry, od groma zagranicznych ludzi to robi. Są specjalne strony, gdzie ludzie zgłaszają się po boosting i ktoś go bierze podając stawkę, a Ty mobilizujesz kupe ludzi, żeby jeden został zablokowany. Na jego miejsce wejdzie dziesięciu innych

Taaaak, jak nie będziemy im przeszkadzać, na pewno coś się zmieni.

Nie no, poważnie. Każdy przypadek powinno się piętnować. Zgłoś to do supportu, może zareagują.