Elsword- artykuł

Witam wszystkich, w tym artykule chcę wam przybliżyć grę o nazwie Elsword Online.

Na wstępie dodam, że dużymi krokami zbliża się do nas polska wersja. Już teraz możecie przetestować wersję demo. >> http://pl.elsword.org/

A więc zaczynamy. Krainę Elios przepełniał pokój i sielanka, puki chciwość jej mieszkańców tego nie zmieniła. Kryształ El został rozbity na setki kawałów, które zostały porozrzucane po całej krainie. Każda istota mająca z nim styczność zamienia się w bestie. Elios potrzebuje nowych bohaterów by pokonać zło.

Okej, teraz na poważnie. Elsword jest grą mmorpg typu sidescrool osadzoną w japońskim uniwersum mangi. Do przemierzania tego słodkiego świata dano nam 5 klas postaci.

-Elsword- Warior

-Aisha- Mag

-Rena- Łuczniczka

-Raven- Coś na wzór Fightera/Blejdera/etc.

-EvE- tajemnicza klasa, nie wiem jaką pełni role w pt. Do walki używa dronów.

Jest także Chung, niestety w wersji eu go nie ma. Tak smao jak i w Polskiej.

Tytuł wyprodukowany został przez firmę KOG Games. W Polsce zaistnieje pod banderą Gameforge.

Niech waz nie zmyli słodziutka grafika, dynamika gry jest naprawdę powalająca. Zarówno jak i w grze solo jak i w party.

Gra oferuje nam także ponad 30 lochów które nie są łatwym zadaniem, właśnie z nich możemy zdobyć najlepsze sety i takie tam.

Co więcej do przejścia mamy misje w których jest dostępny challenge mode. Czyli taki hardkorowe kluchy :)

A dokładniej oznacz to, że sami decydujemy o stopniu trudności. Więc jeżeli czujemy się na siłach możemy wyzwać na pojedynek najsilniejsze bossy.

To, że będziemy walczyć z silniejszymi przeciwnikami ma wpływ na nasz ranking im wyżej w nim będziemy tym większy osiągniemy dostęp do dodatkowych bonusów.

Rzeczą, która mnie najbardziej pociąga jest kombinacja kombosów. Poza podstawowymi czarami możemy poprzez na pozór zwykłe ataki wykonać potężne kombo, które zwali z nóg nie jednego cwaniaka na PvP.

Kolejnym ważnym elementem jest hodowla zwierzątka, wpierw niepozorny króliczek może przerodzić się w nieposkromioną i krwiożercza bestie.Nasze pety nie będą tylko walczyć, są także zdatne do rozrodu.

Chociaż mamy widok typowy dla platformówek czyli 2D, to i tak większość elementów otoczenia zostało zmodelowane w grafice 3D.

Jest to moja pierwsza tego typu praca, więc proszę o wyrozumiałość. Jednakże jestem otwarty na krytykę. :)

Bez urazy ale tragedia. Już na starcie zobaczyłem długość, i budowę tego tekstu, po czym wywnioskowałem, że to z pewnością nie jest artykuł :P. Do tego te rażące błędy (nie mówię tylko o ortograficznych):

"puki">"póki"

"Warior">"Warrior"

"Blejder" - Padłem xD

"smao">"samo"

Następnym razem zanim wrzucisz pracę sprawdź swoje błędy, przeczytaj tekst 2-3 razy i popraw co trzeba. Powinieneś również dać czasem jakieś entery, ponieważ od razu po przedstawieniu postaci pisałeś informacje o grze, trochę nieczytelne zdało mi się to miejsce :). Żebyś mnie jednak nie znienawidził to powiem, że przynajmniej opisałeś dobrze aspekty gry, jednakże nie napisałeś nic o wadach, którymi są tragicznie monotonne questy zmian klasy i locked skilli - zmuszające nas do wydania pieniędzy w Cash Shopie żeby osiągnąć to szybciej, chyba że ktoś jest wytrwały tak, jak ja xD. Gram w ElSworda odkąd powstała koreańska wersja, więc jestem przewrażliwiony na punkcie słabych prac na jej temat, wybacz xD. Tak więc, jeszcze raz napiszę - sprawdzaj błędy i dawaj więcej akapitów... No i przede wszystkim pisz dłuższe pracę, bo Elsword na prawdę ma jeszcze wiele więcej do zaoferowania niż to, co tutaj podałeś. Nie poddawaj się - ćwicz! Powodzenia :D

@Down

Najprościej napisać: Assassin ;]

"Balde">"Blade" - nie ufaj tej auto-poprawie xDD

Lol, ale mam auto poprawę jak pisze coś. Wiec ufam jej bezgranicznie xd. A jak określić balde po polsku xd?

Można by było chyba bardziej nazwać to felietonem. Nie uważasz?

Tak tylko, że on z Assassinem ma mało wspólnego. xD

Rzeczywiście nie uwzględniłem minusów owego tytułu, jednakże to było takie pisanie 4FUN. :)

Tragedia + nie kompletne informacje, nie chcę tego bardziej komentować by ciebie załamać. Mógłbyś więcej napisać na temat wszystkich postaci opisać skille jakie podklasy posiadają oraz wspomnieć że 3 ścieżka rozwoju już istnieje na innej/innych wersji/wersjach gry. Tyle tego zrobiłeś co kopiuj/wklej.

Mnie starczyło jedno: długość. Tekst wygląda na schodki, czy było to świadome zamierzenie autora? Do większego czasopisma o grach się nie dostaniesz, ale zawsze możesz próbować :P

@UP: Nie mam zamiaru zarabiać w gazecie etc. Jak już napisałem robię to 4FUN. A co do tych schodków, nie było to zamierzone. Samo jakoś wyszło. :)

Od takie tam bazgranie. ;^^

Witam wszystkich, w tym artykule chcę wam przybliżyć grę o nazwie Elsword Online.

Na wstępie dodam, że dużymi krokami zbliża się do nas polska wersja. Już teraz możecie przetestować wersję demo. >> http://pl.elsword.org/

A więc zaczynamy. Krainę Elios przepełniał pokój i sielanka, puki chciwość jej mieszkańców tego nie zmieniła. Kryształ El został rozbity na setki kawałów, które zostały porozrzucane po całej krainie. Każda istota mająca z nim styczność zamienia się w bestie. Elios potrzebuje nowych bohaterów by pokonać zło.

Okej, teraz na poważnie. Elsword jest grą mmorpg typu sidescrool osadzoną w japońskim uniwersum mangi. Do przemierzania tego słodkiego świata dano nam 5 klas postaci.

-Elsword- Warior

-Aisha- Mag

-Rena- Łuczniczka

-Raven- Coś na wzór Fightera/Blejdera/etc.

-EvE- tajemnicza klasa, nie wiem jaką pełni role w pt. Do walki używa dronów.

Jest także Chung, niestety w wersji eu go nie ma. Tak smao jak i w Polskiej.

Tytuł wyprodukowany został przez firmę KOG Games. W Polsce zaistnieje pod banderą Gameforge.

Niech waz nie zmyli słodziutka grafika, dynamika gry jest naprawdę powalająca. Zarówno jak i w grze solo jak i w party.

Gra oferuje nam także ponad 30 lochów które nie są łatwym zadaniem, właśnie z nich możemy zdobyć najlepsze sety i takie tam.

Co więcej do przejścia mamy misje w których jest dostępny challenge mode. Czyli taki hardkorowe kluchy :)

A dokładniej oznacz to, że sami decydujemy o stopniu trudności. Więc jeżeli czujemy się na siłach możemy wyzwać na pojedynek najsilniejsze bossy.

To, że będziemy walczyć z silniejszymi przeciwnikami ma wpływ na nasz ranking im wyżej w nim będziemy tym większy osiągniemy dostęp do dodatkowych bonusów.

Rzeczą, która mnie najbardziej pociąga jest kombinacja kombosów. Poza podstawowymi czarami możemy poprzez na pozór zwykłe ataki wykonać potężne kombo, które zwali z nóg nie jednego cwaniaka na PvP.

Kolejnym ważnym elementem jest hodowla zwierzątka, wpierw niepozorny króliczek może przerodzić się w nieposkromioną i krwiożercza bestie.Nasze pety nie będą tylko walczyć, są także zdatne do rozrodu.

Chociaż mamy widok typowy dla platformówek czyli 2D, to i tak większość elementów otoczenia zostało zmodelowane w grafice 3D.

Jest to moja pierwsza tego typu praca, więc proszę o wyrozumiałość. Jednakże jestem otwarty na krytykę. :)