Elsword EN czy PL?

Witam. Czy mógłby mi ktoś wymienić różnice między wersjami kill3rcombo i gameforge ? I powiedzieć waszym zdaniem na której lepiej się gra ? :3

Więc krótko i tematycznie (Nie daj sobie wmówić fanom wersji PL, że jest inaczej, bo nie jest):

+GF+ Lepszy ping, w końcu EU serwer

+GF+ Łatwiej sobie kupić punkty do Cash Shop'u w Polsce (Wystarczy PSC, albo komórka)

I to wszystkie sprawy, w których GF bije KC

+KC+ Bardzo częste eventy na itemy z Cash Shop'a (Nawet fashiony na zawsze!)

+KC+ Lepsze community (Bardziej ogarnięci w PVP gracze)

+KC+ Ping pozwala na komfortową grę anyways, gram i PvE i PvP, radzę sobie i tu i tu bez większych zastrzeżeń (Ranga S w PvP)

+KC+ Dużo, dużo, dużo więcej graczy i szybsze expienie (Przez system channeli, gdzie co 3 channele masz inny stage lvlowy, na którym dostajesz +x% expa, nie pamiętam dokładnie ile)

+KC+ Te same update wychodzą często tydzień po GF, ale za to bez żadnych błędów, na forum GF widzę wiele tematów związanych z bugami przy aktualizacjach)

+KC+ Przez większą ilość graczy, również ceny są mniejsze, bo "rzadkie" itemy są sprzedawane w większych ilościach

+KC+ Oryginalny, koreański voice-acting, którego aż przyjemnie się słucha podczas walk (doceniłem to dopiero po usłyszeniu tego polskiego, po 30 minutach odinstalowałem wersję PL xD)

To chyba tyle, nawet się nie zastanawiaj, z resztą chyba jeszcze nie było przypadku na świecie (w mmo oczywiście), gdzie PL>Cokolwiek innego(No może oprócz RU).

Dzięki za odpowiedź ale z lekka mnie dobiłeś bo mam u gf Are 35 i Elsa 30 .-. . Mówi się trudno pogram od nowa xd Znasz jakąś dobrą gildie z tsem ?

W sumie jestem w całkiem przyjemnej gildii, ale nie wiem czy mają TS, no i nie jest polska :D Z reguły unikam takich, wybacz xD Ogółem zapomniałem też dodać punkt o różnicach w godzinach eventów itp. godziny szczytu są raczej w nocy (po 21), ale za to najważniejsza rzecz: KC ma w każdy weekend (Od soboty ok. 12 rano do poniedziału ok. 12 rano) nieskończoną staminę :D Tłuczesz ile wlezie ^^ Gildii Ci nie znajdziemy, ale jak chcesz grać, to zapraszam na Skype, ja i mój kolega chętnie Cię wyciągniemy przez początek gry :)

Akurat mi wieczorne pory odpowiadają :3 Chociaż w te weekendy będzie można sobie pograć bez staminy :D Z przyjemnością ^^ napisz mi swój nick skype na pw

ja też mogę pomóc moją Elesis na 30 lvlu :P

Powiem Ci tyle: polska wersja jest teraz zbugowana i wielu graczy (razem ze mną) mają problemy z w ogóle graniem. Co 3 - 5min wyrzuca z gry bez ostrzeżenia czy errora. Poza tym, support ma to kompletnie gdzieś i usuwa wszystkie posty związane z tym problemem. Siedze na Polskim tylko i wyłącznie bo z kobietą gram -____-

to przenieś się z kobietą na EN co za problem? można pomóc w expieniu i zabawie..

A taki, że ona angielski ledwo co zna i uparła się na polski... Już dawno bym uciekł na inny, gdyby tylko nie była tak uparta :P.

A jak z isem na wersji EN p2w, czy raczej da się wszystko osiągnąć bez wydawania $$$, bo mam zamiar zacząć grać ?

@Edit; chodzi mi o te wersje elswordonline.com/

Co to "EN"? Bo angielska jest i ta i ta, jeżeli chodzi o "English", Elsword ogólnie nie jest grą p2w, mimo, że niektórzy mogą mówić co innego.

Ja też dopiero będę zaczynał na tym en. Jakbyś chciał ze mną popykać to pisz priv znajdziemy jakiś ts lub vt czy co tam używasz :).

Zapomnieliście dodać że na US są eventy tzw Free Week. Darmowa stamina (nie spada) przez sobotę, niedzielę i pon do godziny 12. Polecam US :) Możesz mnie znaleźć pod nickiem HakuryuPL

Ogólnie jestem skłonny poświęcić moje 15kk i założyć polską gildię, jeśli zebrałoby się więcej osób na dłużej

A taki, że ona angielski ledwo co zna i uparła się na polski... Już dawno bym uciekł na inny, gdyby tylko nie była tak uparta .

oj nie musi znać angielskiego grajcie razem jedno z was zna angielski więc będzie dobrze po za tym jest jak widzę dość sporo polaków :D

Zapomnieliście dodać że na US są eventy tzw Free Week. Darmowa stamina (nie spada) przez sobotę, niedzielę i pon do godziny 12. Polecam US Możesz mnie znaleźć pod nickiem HakuryuPLOgólnie jestem skłonny poświęcić moje 15kk i założyć polską gildię, jeśli zebrałoby się więcej osób na dłużej

ja cię mogę trochę odciążyć moimi 6kk :)

to może by tak się ludziki zgadać i założyć jakąś gildię do popykania razem? jakiś komunikator by się załatwiło i fajnie by się grało bo tak samemu to trochu nudnawo..

Elsword to prosta gra, w niej nie trzeba angielskiego znać :D

Pobrałem, pograłem z 3 godzinki i powiem, że gra nie ma nic, co mogłoby przyciągnąć na dłużej, przynajmniej dla mnie. Ja odpadam :)

A ja wam polecam założyć sobie temat do poszukiwań grupy do Elsworda, bo tutaj założyciel pyta, która wersja waszym zdaniem jest lepsza i oczywiście paru użytkowników sobie na własne widzimisię zmieni motyw przewodni całego tematu. Natsu otrzymał już pomoc, więc myślę, że sprawę założenia gildii powinniście obgadywać w oddzielnym temacie, bo tutaj leci tylko offtop :P

po co zaśmiecać forum kolejnymi tematami skoro można pisać w jednym a i tak dotyczy tej samej gry?

Nie zakładałem tego tematu do dyskusji o zakładaniu gildi które i tak przeżyją 2 dni tylko jak w temacie żeby mi ktoś wypisał różnice między serwerami uzyskałem odpowiedź i znalazłem kompana do gry. A wy jak natręty zaczynacie znowu tworzyć bezsensowną gildię/party która/e wytrwa max tydzień.. Chcecie sobie zakładać proszę bardzo ale załóżcie sobie własny temat.

Witam, planuje zacząć grę :) Dacie mi namiary na siebie? Zawsze to fajniej mieć z kim pogadać albo o coś się poradzić w trakcie gry.