Elsword LuCiel pytanie

Siemka! Wbiłem 60lvl LuCiel DL i mam pytanko odnośnie gemów, peta oraz atrybutów. Jakie gemy wsadzać do pve i jaki atrybut? (najbardziej lubię grać Lu) oraz jaki pet się najbardziej dla niej sprawdzi?

odsyłam cie tutaj, CLICK na mmorpg raczej nikt nie gra w elsworda na tyle żeby się dobrze znać :3

@Azeris

Tutaj się grubo mylisz! :D Gram w Elsword'a od bet (Z przerwami), więc osiągnąłem sporo i również sporo na temat tej gry wiem.

Lu/Ciel najlepiej budować pod typowego DD (Damage Dealer), więc statystykami idziemy jak np. u Deadly Chaser'a.

Tj. gemy wtykaj tak aby:

-ASPD, MS, JS osiągnęły 25%+

-Crit. Chance 40%+

-Cała reszta w Add. Dmg

-Jeżeli będziesz na secretach padał zbyt szybko, to możesz do 10% Crit. Chance poświęcić na rzecz Damage Reduction.

Co do peta, to również jak u typowego DD, czyli Miho lub Reaper. Miho zadaje konkretne obrażenia do tego zamrażając przeciwników, Reaper zadaje większe obrażenia od Miho, lecz bez dodatkowego efektu. Tak więc najlepiej Miho, trochę gorzej, ale wciąż dobrze Reaper. Ewentualnie jeżeli masz problemy z maną, a chciałbyś się ich pozbyć, to Raincoat Cat będzie dobrym wyborem, ale to już taki lower-tier pet.

Atrybut wybierasz jaki Ci się żywnie podoba, to nie ma żadnego znaczenia, jedyne czego nie bierz, to petryfikacja, jest bezużyteczna zarówno w PvE i PvP. Trucizny również nie polecam, bo lepsze wartości osiąga ogień, moim zdaniem hierarchia atrybutów wygląda tak:

- Lód (Nie chodzi o spowalnianie, a zmniejszanie obrony celu!)

- Ciemność (HP/MP steal mówi samo za siebie)

- Ogień (Przyspieszenie DPS'u)

Wybierz, który Ci najbardziej odpowiada. :)

Ok jeszcze prosiłbym o objaśnienie skrótu ASPD

Ok jeszcze prosiłbym o objaśnienie skrótu ASPD

pewnie Atack Speed :)

Ja się podłączę i chciałbym zapytać na jakiej wersji gry zacząć grę? Polska wersja dalej żywa, czy może angielska?

Ja mogę polecić Ci Priva Elsword.TO tzw Void. Jest na nim najwięcej ludzi, darmowe paski skilli i stamina.

podaj na privie pw nazwe privka :P
nvm nie zauwazylem

Naprawdę prywatny serwer ma więcej ludzi od oficjalnego?

Wersja od KillerCombo ma najwiecej (STEAM). Wersja eng. Na tym Voidzie sa do tylu z updejtami, i jedyny fajny aspekt to dodatkowy pasek skilli za free, nic wiecej.

Na voidzie patche wychodza 2tyg po officialu wiec warto poczekac... darmowa stamina, pasek skilli etc. Ludzi okolo 3/4k online wiec tez nie malo, nie wiem czy KC ma wiecej

Siemka! Wbiłem 60lvl LuCiel DL i mam pytanko odnośnie gemów, peta oraz atrybutów. Jakie gemy wsadzać do pve i jaki atrybut? (najbardziej lubię grać Lu) oraz jaki pet się najbardziej dla niej sprawdzi?