Bardziej rozpoznawalne? To nawet nie brzmi po naszemu a większość raczej nie interesuje się jednostkami wojskowymi i wątpię, że skojarzą je z polską gildią. Chodzi o polską, jednowyrazową nazwę, która od razu skojarzy się każdemu rodakowi na serwerze i pozwoli mu samemu napisać do kogoś o inv'a. Jak macie jeszcze jakieś propozycje to pisać a jak nie to zostaje obecna.
Elysium WoW [Polanie] szuka nowych graczy
Mi Polanie to kojarzy się z wieśniakami, rolnikami itd itp a już na pewno z ciemnogrodem wiec po co cofać się wstecz to już lepiej wygląda Polacy bo jasno wiadomo o kogo chodzi jak mamy iść na prostotę w nazwie gildi. Albo po prostu jakaś Polska nazwa cokolwiek mogą to być nawet nie wiem Czarodzieje jak z pod twojego niku chyba każdy polak będzie wiedział o co chodzi a dla obcokrajowca będzie wyglądało to i tak dziwnie i raczej nie będzie tego tłumaczył na swój język tak jak to zazwyczaj tłumaczy się anglojęzyczne nazwy. Po prostu sama nazwa Polanie dla mnie jako polaka jest słaba jak mówiłem kojarzy się z polem a zaproponowana prze zemnie FORMOZA czy dla polaka czy dla ruska anglika ma fajny wydźwięk i wygląda fajnie sama w sobie. Moze ty pochodzisz z tego regionu dlatego tak obstajesz za to dziwna nazwa Słowiańskiego plemienia ale do mnie ona nie przemawia wcale bo Polska jako taka składa się jeszcze co najmniej z 5 większych jak Pomorzanie, Ślężanie, Wiślanie, Lędzianie i Mazowszanie którzy nazywają się tak do dziś i kilkunastu mniejszych jak chociażby Lublinianie do których ja w tej chwili bym należał. Wiec jak uważasz ze to taka pro nazwa która przyciągnie polaków to powiedz dlaczego? i dlaczego do tej pory nie zauważyłem w żadnym MMO właśnie takiej nazwy a już w samego Wowa gram od beta testów i na wielu serwerach widziałem chociażby takie Polskie gildie jak BrygadaPapySmerfa co wydaje się dziwne a jednak widocznie lepsze od Polan:d. Aha i zęby nie było to wiem ze właśnie z Polan wywodzą się Piastowie a to ze nazwa Polska pochodzi od tej ze właśnie nazwy jest tylko jedna z teorii. Ba już nawet Husaria jest taka bardziej pro jeśli chodzi o nazwę i żeby było jasne mi chodzi o sama nazwę a nie o jej znaczenie po prostu Polanie brzmi źle.
Zgadzam sie z FdZ ale mysle ze nazwa wcale nie musi byc Polska moze to byc nawet z łaciny typu 'Semper Fidelis '' a i tak jak ktos bedzie szukal Polskiej gildii to napisze na ogolnym czacie gry
Wyznawcy Piłsudskiego, to mój typ na dzisiaj. Jutro będę przedstawiał kolejne absurdalne pomysły Wrzucimy Formozę i zaraz zostaniemy jakąś bojówką czy inny szajs. Może "Wybawcy ONR"?
Husaria, BłękitnaArmia, ZakonŚmierci, CzarnaRóża, MrocznaWatacha, MyNieUciekamy, NasNiePokonasz. Jak mi się coś jeszcze przypomni to skrobnę
Powodzenia przy ~10k online wyłapywać na world pojedyncze wiadomości o polską gildię. Mnie Polanie też nie powala, ale chociaż spełnia warunki, które podałem w poprzednim poście. @FdZ to działa w dwie strony w przypadku Formoza także (nie trafia do mnie, nie mam nic wspólnego z jednostką wojskową z Gdyni i nie brzmi polsko). Trafiłem jeszcze na: Gwardia, Brygada, Mocarze, Szlachta. Tego typu możecie podrzucać a Husaria za Polanie jak najbardziej.
Powiem wam czemu chcieliśmy nazwać gildię Polanie, ponieważ nie tworzymy gildii dla innych nacji to raz. Chodziło też o na tyle neutralną nazwę, która od razu powie grającej osobie, że to A. jeżeli jesteś polakiem to wiesz, że Polanie to polska gildia albo B. jestem zagraniczny to nie znasz słowa i wiesz, że to nie gildia twojego kraju.
Semper fildelis? Poważnie? Widziałem masę gildii, które używają takiej nazwy i ani razu nie widziałem, żeby była to polska gildia, ale mogę się mylić. Chodziło nam o nazwę, żeby polski gracz, który dołączy do gry, a nie bywa na forum i zobaczy nazwę, mógł mieć w głowie myśl "Hej, to polska gildia, może dołączę skoro to rodacy, będzie z kim pogadać i pograć".
Ciężko mi jakoś specjalnie się przychylić do Formozy, Gromu czy innej jednostki wojskowej, bo jesteśmy 4fun, a nie poważnym oddziałem hordy zwalczającej Ally na morzu czy w Iraku/Afganistanie.
Do momentu ogłoszenia startu świeżego serwera mamy jeszcze czas także na pewno coś wymyślimy, tylko wolałbym, żeby to nie było nic z wojskiem typu kurde "Czerwone Maki pod Monte Cassino" czy jakieś "Zielone Berety" albo nie wiem "Bronią nabitą Warszawę odbito" itd.
Husaria czy np HuSaRia żeby ludzie mogli skracać nazwę pisząc coś w stylu" First kil Nefarian chłopaki z HSR"(haeser nie mylić z hysyry:d) i to jest jeszcze niezłe MyNieUciekamy fajnie wygląda te zdanie jako jeden wyraz.
jeszcze można się dołączyć?
to macie moją tarcze o ile jakąś znajdę ^^
No to widać ze standardowo Husaria pasuje wiekszosci tak wiec mysle ze problem rozwiazany:) teraz tylko czekac na start
dobrze by bylo zeby po starcie jak kazdy zrobi postac napisal tutaj swoj nick w grze
Panowie jeśli możecie to napiszcie mniej więcej czym zamierzacie grac chodzi mi o rasę i klasę żeby zebrać ekipa która można by od początku farmic instancje i grac razem bo to najlepsze w vanilli jeśli będzie nas dużo to stworzy się kilka 5 osobowych grup żeby np od początku farmic WC bo gear z tej nisko lewelowej instancji starcza na długo qesty z niej nie dość ze dają fajny oręż to spory bost expa. A wiec ja jeszcze nie zdecydowałem ale mam już listę zmniejszaną do 3 klas i 2 ras mianowicie UD Roldz bo jest to mój main opanowany do perfekcji i nigdy nie przegrałem nim pvp 1by1 no ale według mnie jest już za bardzo easyplay i chce coś co da mi większa satysfakcje a niema większej jak zabić jakiegoś naprawdę ogarniętego roldza inna klasa:D, druga opcja to Orc Hunter bo grałem nim najmniej a to naprawdę fajna klasa no i na raidach ma mala konkurencje po gear. # klasa jest warlock grałem nim w beta testach tylko i nigdy nie ogarnolem do końca a wiem ze może dawać dużo frajdy rasa ofc UD. Reszta grałem już za długo prócz preja i szamana nimi nigdy ale jakoś nie czuje tych klas bo nienawidzę albo inaczej NIENAWIDZĘ leczyć a wiecie ze w wow klasa która może leczyć w pve zawsze leczy:D co prawda dla jednego Spreja w raidzie miejsce jest ale być tym szczęśliwcem trudno a enhszamana white dmg na raidze to za mało żeby dpsowac bo totemy lepsze ma i tak healer:D. Aha jeszcze jedno napisałem o rasach żeby chociaż od 1-10 grac razem bo potem i tak pewnie wszyscy spotkamy się w xr
Czy jest możliwość dojścia do ekipy jeśli będzie to dopiero mój 1 raz w Wowie ;d?
Nie wiem czy jest sens zakładania tej gildii skoro Amelinium wraca i to oni są najbardziej liczną polską grupą okupującą serwery Vanilla. K1 jest ich + stary Nostalrius. Nie wiem jak wy, ale bardziej opłaca się do nich dołączyć niż tworzyć coś swojego, gildia jest PVE/PVP/Casual, także każdy znajdzie coś dla siebie.
rozumiem że nowego serwera od zera nie będzie ? bo jeśli jest transfer ze starego nostalriusa to będą idioci pewnie już na starcie gankować high levelowymi postaciami
Jeśli jest miejsce, jestem zainteresowany
@mashala @Ascar Miejsce jest i będzie, każdy może dołączyć zarówno teraz jak i po starcie.
@SiLuS 17 Grudnia startują stare realmy Nostalriusa (te z transferami) a w Styczniu startuje to co nas interesuje czyli fresh realm od zera. 25 Grudnia podadzą konkretny dzień startu w Styczniu.
@Taptak Nie wiedzieliśmy czy Amelinium wraca bo i tak tylko część z nich, innym nie chce się znowu od nowa zaczynać. Też myślę, że bez sensu iść na 2 gildie i podbierać sobie ludzi z rekrutacji, będzie nas przynajmniej więcej do wspólnej gry. Ale siemien zadecyduje bo i tak on by zakładał gildię. No i pozostaje kwestia tego, czy oni pójdą do Hordy czy do Ally.
Mógłby mi ktoś podać jakiś link do ściągnięcia klienta wow vanilla bo tych ze strony elysium wow nie mogę jakoś tego pobrać.
Nick- Hadem
rasa orc
klasa shaman