Emerytowany hardcorowiec szuka mmo

No wow mi sie podobał, a mianowicie jego endgame, bo questy do 90 lvla to byla masakra, rozwarze tego star warsa, ale ten black desert mnie kusi, a star wars tez nie swieci pustkami przypadkiem? a jak z iloscia graczy w aionie? bo aiona tez dobrze wspominam, tylko martwie sie ze targetowka szybko mi sie znudzi

Z tego co pamiętam to SWTOR ma straszne ograniczenia dla graczy F2P.

Jeśli chodzi o aiona to jest spoko bo grałem parę miesięcy albo zauważyłem że jeśli nie siedzisz w grze po minimum 5-6h grania to będzie ciężko bo jeśli nie grałeś to 66 lvl zrobisz myślę że w miesiąc(najlepiej znaleźć od razu guild) aby Ci powiedzieli jakie questy robić+ lune aby szybko lvl lecial, od 66 trzeba robić tzw. Garniaki aby zdobyć początkowy gear bo bez niego ciężko cokolwiek robić, sam się wkurzalem jak wchodziłem na mape pvp aby questy zrobić i padalem od każdego lepszego gracza na 3-4hity. No i trzeba robić też instancje bo tam też gear leci i q na kasę co 2 dzień więc jest tego sporo więc wydaje mi się że 2-3h to będzie za mało.

Ja aktualnie gram w Path of Exile. Przyjemna gierka, aczkolwiek lepiej grać w party bo inaczej może szybko się znudzić.

/edit

Spróbuj może Lineage 2. To już nie jest taki grind tak jak za starych czasów także może coś pograsz :)

Dla hardcorowca jedyna gra to Albion online :)

Dla hardcorowca jedyna gra to Albion online 

jak ta gra jest równolegle na mobile to faktycznie musi to być niezły hardcore , buahahaha

zagraj zobaczysz xD nie oceniaj książki po okładce jak chcesz to mozesz grac na lajcie ale są tereny na ktorych po zabiciu tracisz wszystko ;)

jak ta gra jest równolegle na mobile to faktycznie musi to być niezły hardcore , buahahaha

płacić za grę, gdzie mi później wszystko z wipe-ują przed premierą, nie dziękuję - aż tak zdesperowany nie jestem, jeszcze swój czas cenię

Jeżeli nie masz czasu na grę to odradzam Aion'a i Black Desert. Tutaj najbardziej pasowałoby Revelation Online. Nowa gra ludzi jest pełno. Jest dynamika, są dash'e, jest pvp. Wszystko czego szukasz przy czym wystarczy wbić na 2-3h dziennie zrobić jakieś Daily i też jest fajnie.

Myśląc tak że wipe to zło nie polecam gra jest ciężka do ogarnięcia to ten wipe jest dobrym rozwiązaniem

Gatunek: [MMRPG]
Sprzęt: [wszystko bedzie gralo jak beatlesi]
Cechy:

-największy problem, jestem emerytowanym hardcorowcem ktory teraz jest na studiach i moge sobie pozwolić na max 2-3h dziennie w weekendy po 4-5, i z jednej strony nie chce mega casualówki, ale chce też czerpać przyjemnosc z gry nie grając w to 100h dziennie, ale też chce czuć włożony czas w grę, tzn progress postaci, kozacki wygląd itp. w skrócie, z jednej strony chce się cieszyć grą gdy nie mam tyle czasu, ale gdy nadejdą jakieś ferie i bede grał po 10h dziennie to chce czuć ten czas w progresie mojej postaci

-tłumy grających, wszystkie servery przeciążone ludźmi (w tym brak botów), dużo polskich gildii

-dynamiczna gra, duzo mobilnosci, dużo dashy, brak zamuly

-brak wojny klonów

-End game End game i jeszcze raz End game, chce mieć co do roboty gdy wbije lvl capa, tego nie uświadczyłem w guild wars2. Wszelakie craftingi, eventy, pojedyncze questy jako endgame mnie nie interesuje, ma byc napierdzielanka, kozackie pvp czy też kozackie raidy, dużo nerwów i prób, obmyślania taktyk.

-lansowanie sie gearem, lubie jak w miescie gdzie jest duzo nowych graczy olśniewam ich moją palącą się zbroją z piorunami.

-system: p2p odpada, b2p-można, jak najbardziej, p2w-ehh średnio mi sie widzi wizja granie w takie mmo, chyba że serio spełnia wszystkie kryteria, dużo ludzi w to gra, to czaseem moge poinwestować w jakieś potrzebne rzeczy, ale to jakieś 50zł na dwa miesiace max

Przypadły mi do gustu:
-Wow *nie mam kasy i czasu, a szkoda, bo gra genialna
-Guild wars *gra swieci juz pustkami

-

Nie przypadły mi do gustu:
Guild wars 2 *nie ma endgame

Eso *jakas taka drętwa dla mnie byla, nie moglem sie odnaleść

Zastanawiam się mocno nad black desert, ale podobno niee ma endgame, trzeba pakowac kupe czasu (tak wiem, paradoks, ale i takie i takie opiinie słyszałem) i jest pay2win, ktos mi cos o niej powie?