Emerytowany hardcorowiec szuka mmo

Gatunek: [MMRPG]
Sprzęt: [wszystko bedzie gralo jak beatlesi]
Cechy:

-największy problem, jestem emerytowanym hardcorowcem ktory teraz jest na studiach i moge sobie pozwolić na max 2-3h dziennie w weekendy po 4-5, i z jednej strony nie chce mega casualówki, ale chce też czerpać przyjemnosc z gry nie grając w to 100h dziennie, ale też chce czuć włożony czas w grę, tzn progress postaci, kozacki wygląd itp. w skrócie, z jednej strony chce się cieszyć grą gdy nie mam tyle czasu, ale gdy nadejdą jakieś ferie i bede grał po 10h dziennie to chce czuć ten czas w progresie mojej postaci

-tłumy grających, wszystkie servery przeciążone ludźmi (w tym brak botów), dużo polskich gildii

-dynamiczna gra, duzo mobilnosci, dużo dashy, brak zamuly

-brak wojny klonów

-End game End game i jeszcze raz End game, chce mieć co do roboty gdy wbije lvl capa, tego nie uświadczyłem w guild wars2. Wszelakie craftingi, eventy, pojedyncze questy jako endgame mnie nie interesuje, ma byc napierdzielanka, kozackie pvp czy też kozackie raidy, dużo nerwów i prób, obmyślania taktyk.

-lansowanie sie gearem, lubie jak w miescie gdzie jest duzo nowych graczy olśniewam ich moją palącą się zbroją z piorunami.

-system: p2p odpada, b2p-można, jak najbardziej, p2w-ehh średnio mi sie widzi wizja granie w takie mmo, chyba że serio spełnia wszystkie kryteria, dużo ludzi w to gra, to czaseem moge poinwestować w jakieś potrzebne rzeczy, ale to jakieś 50zł na dwa miesiace max

Przypadły mi do gustu:
-Wow *nie mam kasy i czasu, a szkoda, bo gra genialna
-Guild wars *gra swieci juz pustkami

-

Nie przypadły mi do gustu:
Guild wars 2 *nie ma endgame

Eso *jakas taka drętwa dla mnie byla, nie moglem sie odnaleść

Zastanawiam się mocno nad black desert, ale podobno niee ma endgame, trzeba pakowac kupe czasu (tak wiem, paradoks, ale i takie i takie opiinie słyszałem) i jest pay2win, ktos mi cos o niej powie?

No nie ma endgame,bo nie ma max lv . Ale polecam Black desert najlepsze mmo jak narazie + jeszcze ten kreator postaci to już nie ma co się zastanawiać xD Lub aion nowa aktualizacja doszła itd.

Polecam Revelation online

Black desert odradzam bo tam jak nie będziesz grindował 24/7 to będziesz chłopcem do bicia a z tego co piszesz za dużo czasu na granie nie masz

Path of Exile. Skoro chcesz grać z polakami nie widzę zbytnio innej opcji która pasowałaby do twoich kryteriów.

Opcjonalnie Blade and soul. Nie wiem czy polaków jest tam aż tyle ale chyba był przynajmniej jeden polski fansite, więc kogoś na pewno znajdziesz.

W aiona ale jak chcesz grać po 2-3 godziny dziennie to w sumie lepiej nie,bo zaraz będziesz płakał,że p2w ( nie graj w Blade n Souls bo jest nie fajne ) . A jak nie masz czasu to polecam Simsy

A i jeszcze neverwinter też całkiem spoko nie licząc trochę drewnianej walki i braku pvp ze względu na żałosny balans doboru przeciwników gdzie ciebie z gównianym setem wrzuca do teamu z jednym dość dobry gościem i resztą też podobą do ciebie ( czyli gównianą ) a u przeciwników same koksy z full setem to można pograć

Polecam Black Desert - p2w jest znikome, a co do czasu to ważne, że się gra fajnie a nie, że inni sa lepsi - w każdej grze tak jest ;P

Tu kolega nie pisał że chce być najlepszy więc nie widzę problemu ;)

ps: pvp nie znajdziesz lepszego na daną chwilę ;) w innych mmo.

W Black Desert mam Muse i Kunoichi 59 lvl tak więc coś tam wiem. End game zaczyna się na najbardziej dochodowych Expowiskach, o miejsce na większości z nich trzeba walczyć.

W desercie w jakichś 40% liczą się twoje umiejętności a pozostałe 60% to Gear na którego robieniu można stracić nerwy. Gra jest P2W tylko jeżeli chcesz dogonić i dotrzymać tempa Gildią trzymającym królestwa.

Jak nie masz conajmniej GTX1060 to nie ma co zaczynać, jeżeli jesteś na tyle ambitny żeby walczyć na Siege kiedykolwiek (Wojny o zamki).

Podsumowywując jeżeli nie PvPujesz sie w danym momencie to idziesz grindować żeby robić eq, jest jeszcze możliwość bawienia się w różne rodzaje craftu i tradingu potrafi to być bardziej dochodowe od grindu ale na to trzeba mieć czas.

jak ci przypadł WoW, lubisz questy, achivki odkrywać i bajkową napełniona humorem fabułę w klimatycznym świecie to polecam Wildstara, zero p2w, dodatkowo za progress , achivki dostajesz walute za którą też mozesz sobie z ISu coś kupić czy odblokować no slot dodatkowy na chara. Oprócz tego fajny podział klas, po przejściu do steam-a zaczęło sporo ludzi grać, za chwile koljny większy patch, szczerze powiem , ze z gier f2p to chyba obecnie najciekawsza pozycja

wow na privie elysium ? 10k online reszta pasuje jak ulal do tego vanila jest hardkorowa;) ew poczekaj na server bc . ew inna gra typu aion bd jednak musisz grac codziennie aktywnie aiona nie polecam bo na end game sa nudy . a maxa obecnie wbija sie z rok...+ optymalizacja jest 2x gorsza niz przed 5.0...

widze ze opinie o bd nadal walczą ze soba, nadal bede sie nad nim zastanawial w takim razie, wildstar podobno swieci pustkami, a wow na classicu jest tak dynamiczny jak polonez

BDO to taka gierka że albo ją lubisz albo nie, ja np podchodziłem do niej 3 razy i po kilkunastu minutach gry po prostu ją wyłączałem bo mi się nie podoba i tyle, ale innym się podoba więc musisz spróbować

Jak nie umiesz grać to będziesz wbijał max lv w aionie w rok, a tak w ogóle to ktoś jeszcze gra w wildstar ? :DW margonem sobie pograj albo Drakensang Online .

a ja polece koledze : Star Wars : The old republic. Schemat ala wow (a wow Ci się podobał) . Jedyne to trzeba lubić świat SW

No wow mi sie podobał, a mianowicie jego endgame, bo questy do 90 lvla to byla masakra, rozwarze tego star warsa, ale ten black desert mnie kusi, a star wars tez nie swieci pustkami przypadkiem? a jak z iloscia graczy w aionie? bo aiona tez dobrze wspominam, tylko martwie sie ze targetowka szybko mi sie znudzi

PoE.

I tyle.

a masz jakis poradnik do tej gry? bo chcialem zaczac ale nie wieem o co chodzi z tymi buildami, jak zdobywac rzeczy do tych buildow itp itd

No wow mi sie podobał, a mianowicie jego endgame, bo questy do 90 lvla to byla masakra, rozwarze tego star warsa, ale ten black desert mnie kusi, a star wars tez nie swieci pustkami przypadkiem? a jak z iloscia graczy w aionie? bo aiona tez dobrze wspominam, tylko martwie sie ze targetowka szybko mi sie znudzi

Swtor to również targetówa (ala wow / aion) . Ludzi sporo :)

Polecam BDO. Co prawda wbiłem tylko 57 lvl. Ale gra jest naprawdę przyjemna. I wcale nie droga, żeby się o tym przekonać.

Jutro start opb revelation online wiec zapraszam.

Polecam Helbreath Polska :)

https://www.facebook.com/helbreathpl/