Empire of the Immortals

Empire of the Immortals to nowe nadchodzące mmo od Wanmei znane jako (nieoficjalne) Battle of the Immortals 2. Licencja na tą grę, jak i wiele innych wywodzących się z chińskiego studia, została już wykupona przez znanego nam wydawcę Perfect World. Co tu wiele pisać, system bazuje na systemie znanym nam z BOI. Questy, pety i instancje także zapożyczone z wspomnianej gry. Na pierwszy rzut oko obie te gry nie różnią się niczym. Zatem czy jest sens wydawania 2 podobnych do siebie gier ?
Bohaterowie:
Twórcy gry "zafundowali" nam 8 grywalnych klas (gladiator, mage, jianshi, lurker, marksman, paladin, dancer, priest). Ich efektowne wyglądy oraz animacje skilli zostały zaprezentowane na dość wydokim poziomie, co chyba nie jest zbyt dużym zaskoczeniem znając możliwości silnika poznanego w BOI.
W skrócie o każdej z profesji:
gladiator - dwuręczna maczuga
mage - staff (typowy nuker)
jianshi - miecz + tarcze
lurker - fisty/szpony (dd)
marksman - łuk
paladin - miecz/młot + tarcza (tank)
dancer - harfa
priest - staff + tarcza (odpowiednik heretyka z boi)
System:
Aby ominąć zbędnych wypowiedzi, krótko. Gra oferuje wszystko to co BOI. Ten sam questy system, tak samo działające instancje, forty. Wszystko to czego doświadczyliśmy w poprzedniej części spotkamy także i tutaj (w EOI). Zatem gra powinna przyciągnąć zarazem i fanów wszelakich gier 2,5d jak i 3d. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Założenia:
Niestety założenia twórców nie są na rękę dla nas graczy, gra ma być trudniejsza od poprzednika, co za tym idzie potrzeba większego nakładu na item shop,
z połączeniem z PWE gra może być szybciej zapomniana niż może się to wydawać. Jednak i tak największa rolę będą odgrywali gracze i ich stosunek do wydawanych $$.
Podsumowując:
EOI to odświeżone BOI z nowymi klasami, nowymi potworami, nowymi lokacjami/instancjami, nowymi itemami. W skrócie całkowicie przetexturowa.
Na chwilę obecną nie możemy za dużo napisać o tej grze, dlatego taka krótka recenzja, a może bardziej informacja o nowej grze. Ja z miłą chęcią poczekam
na ową produkcję z jednego powodu, profecje zaprezentowane w EOI jakoś bardziej mi przypadły do gustu niż w BOI, może dlatego że w "starej" produkcji zabrakło takich klas jak łucznik czy jakakolwiek pochodna od sztyleciarza.
Oficjalna strona EOI od Wanmei
i kilka ssów z moich poczynań, chwilę później dostałem dc