Emulatory- co to?

Mam pytanie- podobno istnieje cos takiego jak emulatory do konsol np. Sony PlayStation II.

Jeśli ktos wie cos na ten temat moglby mi powiedziec??? CZy trzeba zakupic pad, by mozna bylo grac? A najlepiej by bylo jesli ktos by dal jakis link do strony o tejze tematyce...

(P.S. czemu o tym pisze? Bo strasznie mnie to wnerwia ze wypasnie Mortal Kombat od 2 czesci nigdy nie zawitalo na PC...)

emulator ps2 na pc nosi nazwę Pcsx2 i możesz go ściągnąć z oficjalnej strony http://www.pcsx2.net/downloads.php

Nie sądzę by kupno pada było konieczne, można przypisać poszczególne przyciski pod klawisze (nie wiem jak to działa z analogami), ale na padzie gra się bardziej komfortowo.

Na pewno mogą pojawić się również jakieś problemy z poszczególnymi grami, ale większość śmiga.

No i ostatnia sprawa .... wszytko to znalazł byś w 5 minu w google, gdyby nie lenistwo.

Mam pytanie- podobno istnieje cos takiego jak emulatory do konsol np. Sony PlayStation II.Jeśli ktos wie cos na ten temat moglby mi powiedziec??? CZy trzeba zakupic pad, by mozna bylo grac? A najlepiej by bylo jesli ktos by dal jakis link do strony o tejze tematyce...(P.S. czemu o tym pisze? Bo strasznie mnie to wnerwia ze wypasnie Mortal Kombat od 2 czesci nigdy nie zawitalo na PC...)

Nie ma dzialajacego emu do PS2.. Jest do PS1. ALe PS2 pracuje w srodowisku 128bitowym... A PC 32/64.... Poza tym dam ci porownanie. PS1 mial w sobie proca 33Mhz a by chodzily dobrze gry na PC potrzebny byl zegar 533Mhz... PS2 ma proca 333Mhz... :)

Musisz mieć strasznie dobrego kompa aby ci gry na PS2 działały płynnie, sam kiedyś próbowałem pograć np. w GTA SA lub NFS Most Wanted lecz po paru minutach stwierdziłem, że szkoda czasu.

Ja ogólnie używam emulatorów aby przetestować możliwości danej konsoli. Ogólnie to lubię pograć sobie w jakąś grę na np. GBA :) ale nie ma to jak kupić konsolę ;). Chcesz się pobawić? To wbijaj na www.emuinfo.pl . Polecam.

Twój stary emuluje orgazm:P

Proponowal bym Ci pobrobowac emulatory np do Nintendo 64 , Nintendo DS, PS 1 , GBA

jesli twoj komp ma nie wiecej niz 5 lat napewno poleca, szczegolnie sugeruje romy dla tych emu takie tytuly jak Legend of Zelda, Mario , Alundra , czy Secret of Mana//

Podam ci pare stronek z romkami http://www.coolrom.com/ , www.emuparadise.org

mam nadzieje ze nikt mnie nie posadzi o rozpylanie piractwa i nie da mi bana...zreszta to juz nie jest piractwo bo tych konsol ani gier nie produkuja xD

Najlepszy emulator do N64: PJ 64

Najlepszy emu do PS1 : epsxe

GBA: No$ GBA

NDS: No$ GBA 2.6 a

pomoglem ? postaw dzoja xD

Albo kupic PS2... bez jaj ile to kosztuje w komisie?? 150zl? Nawet mniej.

Trochę drożej. W empiku za 500 zł. Na Allegro 250.

Mam pytanie- podobno istnieje cos takiego jak emulatory do konsol np. Sony PlayStation II.

Jeśli ktos wie cos na ten temat moglby mi powiedziec??? CZy trzeba zakupic pad, by mozna bylo grac? A najlepiej by bylo jesli ktos by dal jakis link do strony o tejze tematyce...

(P.S. czemu o tym pisze? Bo strasznie mnie to wnerwia ze wypasnie Mortal Kombat od 2 czesci nigdy nie zawitalo na PC...)