WItam, chciałbym sie dowiedziec co gra ma do zaoferowania w end game.Jak wyglada pvp? Tylko areny i dungeony? Co mozna robic jak isiagniemy lvl cap.
End Game
No to powiem ci tak, Blade&Soul jest/będzie pierwszym MMO od dawnych czasów które jest w 100% nastawione na PvP w "END GAME". Nie bez powodu gra została uznana jako e-sport w koreii i od 2 lat prężnie ogłaszane są kolejne turnieje. Sam zamierzam tylko i wyłącznie zagrać aby wbić diament na EU i "koksić" na arenach
BTW: Main Force Master
O PvE nie bój się, bo będzie dosyć contentu, jest dużo fajnych instancji (solo, 4, 6 i przyszłe 24 osobowe), ale jak AzumaR2 napisał, to PvP jest nieodłączną częścią gry jeśli chodzi o frakcje openPvP+PvE i arenki PvP.
Ja na azjatyckich serwerach bardzo mało grałem PvP, głównie z powodu lagów i było, co robić na PvE, więc u nas, gdzie aktualizacje będą częstsze nie powinno być z tym problemu.
Chyba, że grasz po 16h dziennie i szybko nudzą Cie rzeczy, to może być mały problem na początku. ;P
pytanie zasadnicze, czy w każdym miejscu na całej mapie gry mogę uskuteczniać pvp?
Bo z tego co zdążyłem wyczytać, do "open pvp" jest przypadkiem na specjalnych mapka, a jeśli tak to mowa tu o zone pvp raczej a nie open world. Dodatkowo jedyną alternatywą są arenki ale znów tylko 1v1.
Postawmy sprawę jasno i powiedzmy, że w B&S jest pvp dobrowolne, kompletnie opcjonalne i nie można go wymusić na innym graczu. Pytanie teraz czy jest coś czego nie można zdobyć w czasie regularnej walki pve co zdobywamy tylko na pvp.. pomijam jakiekolwiek kostiumy. Chodzi mi o elementu rozwoju postaci gildii. Patrze przez pryznam dosiadczeń z innych gierek. Frakcja zdobywa przewagę, taniej kupuje drożej sprzedaje u NPCów. Frakcja zdobywa zamek, ma jakiś sklepik z dodatkowymi elementami, scrolami, receptami. Samo pvp umożliwia nam alternatywne zdobywanie całych setów broni armoru i biżuterii. Zdobycie terenu pozwala gildii na zdobywaniu dodatkowych zasobów w postaci złota z danego obszaru, dodatkowe bonus dla guildiowiczów kiedy przebywają na przejętym obszarze.
Czego możemy spodziewać się tutaj?
Z poczatkowych lvl wiem ze juz od 4 lvl na low mapach jest open pvp ( ale tu trzeba nosicstroj frakcyjny) i tylko osoby w stroju mozna atakowac. Co dalej nie wiem
Z poczatkowych lvl wiem ze juz od 4 lvl na low mapach jest open pvp ( ale tu trzeba nosicstroj frakcyjny) i tylko osoby w stroju mozna atakowac. Co dalej nie wiem
Dalej nic nie ma jeśli chodzi o Open PvP, a tak to zakładając frakcyjny strój można bić się wszędzie, nawet w miastach i instancjach, tylko w miastach tak jak w strefach frakcji NPC z przeciwnej frakcji mogą nas atakować.
Jest 10s CD zanim można zmienić strój z PvP na PvE, ale jak ktoś nie ma go założonego, to nic mu nie zrobisz, więc oprócz frakcji, gdzie trzeba mieć założony strój, aby zrobić questy, to normalnie nie wymusisz PvP na innym graczu.
OpenPVP możesz już od momentu przyłączenia się do jednej z dwóch nacji/frakcji, bo wtedy dostajesz kostium, który jak założysz oflagowuje Cie dla osób z opozycyjnej frakcji. Kostium możesz zakładać i ściągać z cd chyba 5 sec.
Na dalszych mapach są specjalne questy dla każdej frakcji, które wykonujesz nosząc na sobie ten strój. Sporo OpenPVP odbywa się właśnie przy robieniu tych zadań, bo ludzie rywalizują o mobki itd. Zabijając kolesi dostajesz punkty i wymieniasz je na reputację oraz inne nagrody.
Całkiem fajna sprawa jeżeli bije się niewielka grupka osób, bo można popisać się skillem, ale przy dużych wojnach to już tylko zerg feast.
Mass PvP brak, mapy sa instancjonowane do 40os wiec o mass pvp nie ma co gadac, na mass pvp p2w
pvp 3v3/6v6 -> esport bez p2w
instancje (te 24 osobowe to zanim wejde to ;p takze insty szybko skonczysz)
jak lubisz pvp 3v3/6v6 to gra bdzie ok.
Panowie, jak juz rozmawiamy gra wychodzi 19 tak? Kupuje sie na stronie czy jak to jest?
Panowie, jak juz rozmawiamy gra wychodzi 19 tak? Kupuje sie na stronie czy jak to jest?
Gra jest F2p i startuje dla wszystkich 19 stycznia, więc nic nie musisz kupować.
Chyba, że chcesz to wtedy są founder packi, które dają trochę wcześniej dostęp do gry (15 stycznia).
Warto poczekać te 4dni to jeszcze hotfix zdąży wyjść jak jeszcze coś poważnego znajdą
O dzieki, wlasnie sie zastanawialem czy gra platna czy free, a objasni ktos na jakiej zasadzie dziala premium?
Członkostwo premium daje Ci pewne korzyści, na przykład inną animację wind walk, bardziej zaawansowaną.
Polecam zapoznać się z tym artykułem.
wlasnie takiego czegos potrzebowalem, dzieki
WItam, chciałbym sie dowiedziec co gra ma do zaoferowania w end game.Jak wyglada pvp? Tylko areny i dungeony? Co mozna robic jak isiagniemy lvl cap.