End Game

Hej, zastanawiam się nad kupnem dodatku, obecnie mam około 50 lvla. Dowiedziałem się, że dostanę boosta do 80 lvl. Czyli zacznę end game. Co ta gra oferuje w endzie? Jest co robić poza dalszym odkrywaniem mapek? Jakieś opcje ulepszania postaci? Opiszcie mi to jak najlepiej, będę wdzieczny. Pozdrawiam

1. Ubierasz się w exotic na dungach/bossach/craftingu i zbierasz złom ascended. Po czym robisz fractale i/lub rajdy. Wymagany dodatek.

2. Grindujesz bezmyślnie hajs i exp na mastery. Wymagany dodatek.

3. Chodzisz na WvW.

4. Chodzisz na PvP. Wymagany dodatek.

5. Robisz alty.

Ta gra ma endgame na 2 poziomie.

Z dodatkiem masz rajdy. I na tym endgame się kończy, bo do WvW, dungeonów i PvP dostęp masz wcześniej. Różnica jest tylko taka, że będziesz miał silniejszą postać (z wyjątkiem PvP w Mistach).

Chyba że jesteś z tych, co rajcują się zbieraniem skinów. To jest największy i najlepiej rozwinięty endgame GW2.

dokładnie.
Większość rzeczy można robić od wczesnych poziomów.
Choć głównym celem w PvE jest uzbieranie setu ascended + agony resist
aby móc cieszyć się w 100% raidami i fractalami
Znajdz gildie. w tej grze granie solo jest cholernie nudne i bez sensu

A jakie mmo ma w ogóle sensowny end game? Nie spotkałem takiego... a grałem chyba we wszystko.

+ dla @Vermill poza tym tutaj masz możlliwość robienia wszystkiego o której porze chcesz, nie tak jak np w Aionie czy w innych grach , że siege czy pvp o określonych tylko godzinach, przez co gra przyjazna dla tych co mają różne obowiązki o różnych porach dnia

50 lv i chcesz kupic żeby boosta dostac na 80? Żeby zaczac end game? Serio... 80 bijesz w 1 dzien wiec sorry... Bynajmniej tak było z moim guardianem. Lvl pod 2h sword sama przyjemnosc. Jak sie masz bawic dodatek ci nie potrzebny do szczescia. Dobij sobie 80 sam i sprawdz czy dalej warto myslec o kupnie.

A jakie mmo ma w ogóle sensowny end game? Nie spotkałem takiego... a grałem chyba we wszystko.

EVE Online :3

SWTOR i WoW, chociaż ten drugi dostał mocno po tyłku przez ostatni dodatek.

EVE Online 

To w EVE wgl dochodzi się do Endgame-u? :D

endgame jest w jak kazdej innej grze mmorpg,tylko skiny nie wnosza praktycznie nic w statystyki co według mnie jest plusem:)

endgame jest w jak kazdej innej grze mmorpg,tylko skiny nie wnosza praktycznie nic w statystyki co według mnie jest plusem:)

skiny generalnie w każdym mmo nic nie wnoszą do statystyk, to nie jest jakaś zbroja, tylko wygląd, jak twój sprzęt, który posiadasz, ma wyglądać

skiny generalnie w każdym mmo nic nie wnoszą do statystyk, to nie jest jakaś zbroja, tylko wygląd, jak twój sprzęt, który posiadasz, ma wyglądać

chodziło mi tylko o to,ze w kazdym innym mmorpg farmi sie itemy,ktore wnosza w c**j do statystyk,a tu one tylko wygladaja,ale nie maja znacznia,co jest bardzo sprawiedliwe,ale dzieki za sprostowanie:P

SWTOR i WoW, chociaż ten drugi dostał mocno po tyłku przez ostatni dodatek.

Zanim odpowiesz, to czytaj jakie jest moje mmo... end game mają jak każde inne, niczym się nie wyróżnia. No może poza tym, że SWTOR jest single player coraz bardziej.

Zanim odpowiesz, to czytaj jakie jest moje mmo... end game  mają jak każde inne, niczym się nie wyróżnia. No może poza tym, że SWTOR jest single player coraz bardziej.

No właśnie widziałem i nie wiem co to ma niby zmienić. Że niby twoja opinia o grze ma być jedyną prawidłową? Doszedłeś w KAŻDEJ grze do "end game" i stwierdziłeś, że w sumie to mają słaby "end game". I tak jest i kropka? No widzisz, tak nie działa wymiana zdań na forum...

W sumie nie wiem też, czemu mają nie mieć sensownego end game?

Co do @Trannitis

Sam grając w GW2 bawię się tylko w PvP i szczerze ten aspekt gry mogę polecić.

Brak wymagań (tj. gearu i lvlu) i podział rankingu na dywizje sprawiają, że PvP wymaga więcej "skilla" i jest bardziej esportowa od innych gier MMORPG.

Przepraszam, że wykorzystam ten post, ale nie chce zakładać nowego tematu, na jedno male pytanie.

Gdzie mogę kupić Guild Wars 2 z dodatkiem? Może być ewentualnie osobno, ale chodzi mi o kupno gry w wersji pudełkowej.

Lol, polecam przeczytac posty ze zrozumieniem. Gdzie mowil ze kazda gra ma slaby endgame? Powiedzial tylko tyle ze kazda gra ma taki sam endgame. I to jest prawda - wskaz mi DOBRA gre mmorpg ktorej endgame nie polega na dungach/raidach i pvp. Problem? W takim razie gratuluje geniuszu :P

Przepraszam, że wykorzystam ten post, ale nie chce zakładać nowego tematu, na jedno male  pytanie.

Gdzie mogę kupić Guild Wars 2 z dodatkiem? Może być ewentualnie osobno, ale chodzi mi o kupno gry w wersji pudełkowej.

W każdym sklepie z grami możesz kupić dodatek a on już sam w sobie zawiera podstawkę.

Lol, polecam przeczytac posty ze zrozumieniem. Gdzie mowil ze kazda gra ma slaby endgame? Powiedzial tylko tyle ze kazda gra ma taki sam endgame. I to jest prawda - wskaz mi DOBRA gre mmorpg ktorej endgame nie polega na dungach/raidach i pvp. Problem? W takim razie gratuluje geniuszu  

GW2. Idziesz na WvW i bijesz bramy lub zabijasz innych w grupach po 50 osob lub biegasz samemu i zabiarasz campy i bijesz sie z innymi.

No właśnie widziałem i nie wiem co to ma niby zmienić. Że niby twoja opinia o grze ma być jedyną prawidłową? Doszedłeś w KAŻDEJ grze do "end game" i stwierdziłeś, że w sumie to mają słaby "end game". I tak jest i kropka? No widzisz, tak nie działa wymiana zdań na forum...

W sumie nie wiem też, czemu mają nie mieć sensownego end game?

Co do @Trannitis

Sam grając w GW2 bawię się tylko w PvP i szczerze ten aspekt gry mogę polecić.

Brak wymagań (tj. gearu i lvlu) i podział rankingu na dywizje sprawiają, że PvP wymaga więcej "skilla" i jest bardziej esportowa od innych gier MMORPG.

A to, że zadałem pytanie a Ty mi odpowiadasz tytułami, w które grałem i gdzie tu logika?