Serdecznie witam użytkowników i administrację forum mmorpg.org.pl!
Pewien czas temu na serwisie był pokazany wywiad z twórcami gry Enidust, więc myślę, że to forum jest idealnym miejscem na poinformowanie o niżej wymienionej akcji.
(osoby nie kojarzące gry zapraszam tutaj)
Nie jest to świeży news, albowiem akcja zaczęła się jeszcze w maju. Akcja crowdfundingowa oczywiście. Otóż Enidust oraz 11 innych indyczych gier zbierają na stoiska na PGA. Jedno stoisko to koszt tysiąca złotych. Dzięki fanom Enidust i innych gier oraz wsparciu partnerów na Strefę Niezależnych Twórców Gier ilość zebranych środków drastycznie wzrastała, aż nagle wskaźnik spowolniał i uzbierana kwota wynosi w tym momencie 8 758 zł na 12 000 zł. Jest to ~73% kwoty umożliwiającej wystąpienie na targach. Do zakończenia akcji zostało 17 dni. Można pomyśleć, że dużo. Jednak z aktualną prędkością sponsorowania projektu szanse na jego powodzenie są znikome. Dlatego jako wierny fan projektu Enidust czuję się zobowiązany do interwencji w tej sprawie.
W najbliższej przyszłości szykują się bardzo ciekawe newsy na temat Enidust, takie jak np. video gameplay, o którym mowa jest tu i ówdzie, w tym na ostatnim filmie(patrz niżej). Dlatego uważam, że w tej chwili wsparcie dla projektu jest bardzo ważne.
Ale teraz powiem może coś o samej ofercie od Enidust. Pozostało 34 pakietów gracza oferujących:
- smycz z logiem Enidust,
- imię i nazwisko/nick na liście na stoisku,
- wpis na listę wspierających na stronie,
- dodanie do grupy wspierających na forum
- oraz (proszę o werble) KLUCZ upoważniający do uczestnictwa w zamkniętych testach.
Myślę, że część osób już samą tą listą przekonałem do wsparcia projektu. Te osoby zapraszam do odwiedzenia poniższego linku:
http://polakpotrafi.pl/projekt/pga
Sceptyków(albowiem z pewnością tutaj są) zapraszam na film od ekipy Enidust, który (według mojej oceny) został stworzony specjalnie dla nich: