Siemka, ostatnio fora WS zatrzęsły się od postów o błędzie który uniemożliwia stworzenie postaci. Problem ten polega na tym, że przy końcu tworzenia postaci nie da się zatwierdzić stworzenia postaci. Gra się zatrzymuje, ale postać ma cały czas aktywną animację stania, a my musimy patrzeć się w kursor-klepsydrę. Osobiście u mnie też to występuje i u moich znajomych. Czy wy też spotkaliście się z tym bugiem? Macie na to rozwiązanie?
Enter game - Bug przy tworzeniu postaci
Tak , mam to samo.
Należy uruchomić klienta w trybie zgodności z windows XP SP3, dodatkowo wymuszamy start na dx9 tak jak na filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=NUMIagUaFwQ
Mam dokładnie taki sam problem od wczoraj. Wiadomo można wymuszać uruchomienie tak albo srak aczkolwiek jest to po prostu śmieszne, że trzeba kombinować aby w ogóle uruchomić grę i ją wypróbować jak ktoś nie miał szansy wcześniej. A szkoda, że tak ważna sprawa jak tworzenie postaci jest tak pobugowana ponieważ jest to niezła gierka, a wiele osób się zrazi przez taki właśnie problem.
problem dotyczy serwerów a nie wymuszanie jakiś trybów xp i odpalanie gry w dx9 porażka XD
polecam czytać oficjalne forum a nie słuchać się osoby która zapewne nawet nie pobrała owej gry
problem dotyczy serwerów a nie wymuszanie jakiś trybów xp i odpalanie gry w dx9 porażka XDpolecam czytać oficjalne forum a nie słuchać się osoby która zapewne nawet nie pobrała owej gry
Kolego adifpl, problem dotyczył właśnie dx9.
Miałem ten sam kłopot ze stworzeniem postaci co autor tematu a rozwiązanie które zaproponowałem znalazłem właśnie na oficjalnym forum WS.
Odpalenie w trybie zgodności z XP rozwiązało problem tworzenia postaci w moim przypadku.
@ADIFPL
To dziwne,bo jednak wczoraj grałem ze znajomym i pomimo wielu prób logowania wywalało go (dokładnie ponad 30),dopiero pomogło zmienienie trybu zgodności,nie mam pojęcia jak to dokładnie działa ale jednak wygląda,że to pomaga,Ekonom dobrze mówi
EDIT: Widze,że serwery są offline,ktoś wie na jak długo ?
Podobno twórcy pracują nad tym problemem, ale gdy występuje błąd tak ważny, to powinno się go naprawić natychmiastowo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dziwnym trafem ja nie mam trybu na xp ani dx9 a postać mogę tworzyć normalnie
A możesz zatwierdzić na końcu jej stworzenie?
Tak mogę ... błąd dotyczy serwera do kreacji postaci a nie wymuszanie .. trafiacie na odpowiedni moment i tyle w tym temacie gra jest podzielona na kilkanaście serwerów
Logowanie
Tworzenie postaci
Chanele
i światy gry
Tak mogę ... błąd dotyczy serwera do kreacji postaci a nie wymuszanie .. trafiacie na odpowiedni moment i tyle w tym temacie gra jest podzielona na kilkanaście serwerów LogowanieTworzenie postaciChanele i światy gry
Przetestowałem tworzenie postaci 5 minut temu:
1. Zgodność z xp SP3, + start na DX 9 postać tworzę bez problemu, wszystko działa
2. Wyłączenie zgodności - nie da się stworzyć postaci (klepsydra i oczekiwanie niewiadomo na co)
Może zależy od sterowników grafiki lub systemu ja na win7 64 bit mogę normalnie tworzyć postać bez zmieniania rzeczy
Może zależy od sterowników grafiki lub systemu ja na win7 64 bit mogę normalnie tworzyć postać bez zmieniania rzeczy
Możliwe, w moim przypadku gdy odpalałem bez dx9 miałem instant crash po starcie (windows 8 64bit)
Kolega który posiada również win 8 nie ma problemu z tworzeniem postaci także nie mam już pojęcia posiada identyczną grafikę jak ja. czyli zapewne sterownik od grafiki może coś mieszać
W moim przypadku myślę, ze przeciążony był serwer. Próbowałem wczoraj założyć postać jednak tez zawieszało grę. Postać nie pojawiała się tez w menu wyboru. Dzisiaj jednak logując się do gry postać zakładana wczoraj o dziwo się pojawiła.
Ja natomiast mam taki problem ze po wyborze postaci i starcie gry cofa mnie do wyboru postaci po ladowaniu paska.
UWAGA! Był update gry i juz wszystkim powinno działać
Siemka, ostatnio fora WS zatrzęsły się od postów o błędzie który uniemożliwia stworzenie postaci. Problem ten polega na tym, że przy końcu tworzenia postaci nie da się zatwierdzić stworzenia postaci. Gra się zatrzymuje, ale postać ma cały czas aktywną animację stania, a my musimy patrzeć się w kursor-klepsydrę. Osobiście u mnie też to występuje i u moich znajomych. Czy wy też spotkaliście się z tym bugiem? Macie na to rozwiązanie?
Chodzi oto że Twoja postać wtedy czeka w kolejce bo jest za dużo graczy , mi za 4 razem udało się stworzyć postać musiałem czekać z 20 minut w ekranie tworzenia postaci .