EQ2 granie

Też zrobiłem sobie nową postać na Freeporcie. Gram Inqusitorem i nagrałem już nawet filmik z wyprawy do Stormhold na 20 levelu, gdzie ubiłem jednego z bossów solo.

Znalazłem gildie na Nagafenie,właściwie to ktoś z Rivii mnie znalazł i dał invite.Całkiem spoko klimat,jednak ludzi w dalszym ciągu mało na serwerze,tak ogólnie.Kupiłem sobie nawet akwarium z egzotycznymi rybkami. 35mqt6b.png

Budowałem kiedyś to akwarium z resztą gildii. ;P

Jak właściwie się temu everquestowi teraz żyje warto zagrać? a jeśli tak to jak się tam ma sytuacja z pvp ?

warn_ico.png
Warn za archeologię. Temat poruszany wiele razy, używamy opcji szukaj. - Might

Siema.Założyłem ten temat ponieważ szukam ludzi do wspólnej zabawy w Everquest2.Sprawa wygląda tak,że zrobiłem postać na serwerze Nagafen,jest to server US(Stany Zjednoczone),jedyny server z otwartym pvp,dlatego tam zacząłem grać.Problem jest taki,że serwer ma status low jeżeli chodzi o community.Jednak pomimo tego zauważyłem,że pvp jest przednie.Jeśli już się spotka gracza z przeciwnej frakcji,to gość nie odpuszcza.Naprawdę pvp jest zaciekłe i daje dużo frajdy,mocna sprawa.Poza tym, w ogóle gra wydaje się ciekawa.Dobra grafika,dużo zakręconych questów,instancji,są rajdy na bossy,battlegroundy no i kozackie pvp.Plusem jest to,że w EQ2 mamy dużo ras do wyboru i multum klas,gierka jest mocno rozbudowana i ma taki klasyczny crpg'owy sznyt.Wiecie,na myśl mi przychodzą skojarzenia z serią The Elders Scroll,lub coś podobnego.Nie wiem na czym jednak polega problem tej gry,dlaczego jest tak mało popularna w Europie.Czy jest za bardzo skomplikowana,czy po prostu"przytłumiona"przez super produkcje takie jak Wow czy Aion,które są dużo prostsze i bardziej casualowe,że tak to nazwę?Zostaje jeszcze kwestia systemu f2p w tej grze.Ostatnio w tej sprawie sporo zmieniło się na lepsze.Jako gracze f2p mamy dostęp do wszystkich ras i klas,zniesiono wiele ograniczeń.Wydawca proponuje nam wykupienie konta silver w cenie 5 dolarow,co ma nam uprzyjemnić rozgrywkę.Jest jeszcze konto gold- comiesięczna subskrybcja w cenie 15 dolców.Jest także możliwość farmienia kasy w grze i wymieniania jej na jakeś tam dziwne punkty i możemy sobie po prostu wyfarmić ten abonament,kupuje się tzw.Krono które jest tożsame z abonamentem,tak jak gold pack w Aionie.Założyłem temat,żeby zachęcić ludzi do grania,zarówno świeżaków jak i veteranów.Może uda się zebrać grupę osób chetnych do gry..Super rewolucji na servie nie zrobimy zapewne i nie podniesiemy statusu community ale zawsze moża popykać pvp z us playerami i dobrze się razem bawić ;).Chciałem też zachęcić do ogólnej rozmowy na temat EQ2,może wypowiedzą się weterani, odnośnie słabej populacji w grze itp.