EQ2 granie

Siema.Założyłem ten temat ponieważ szukam ludzi do wspólnej zabawy w Everquest2.Sprawa wygląda tak,że zrobiłem postać na serwerze Nagafen,jest to server US(Stany Zjednoczone),jedyny server z otwartym pvp,dlatego tam zacząłem grać.Problem jest taki,że serwer ma status low jeżeli chodzi o community.Jednak pomimo tego zauważyłem,że pvp jest przednie.Jeśli już się spotka gracza z przeciwnej frakcji,to gość nie odpuszcza.Naprawdę pvp jest zaciekłe i daje dużo frajdy,mocna sprawa.Poza tym, w ogóle gra wydaje się ciekawa.Dobra grafika,dużo zakręconych questów,instancji,są rajdy na bossy,battlegroundy no i kozackie pvp.Plusem jest to,że w EQ2 mamy dużo ras do wyboru i multum klas,gierka jest mocno rozbudowana i ma taki klasyczny crpg'owy sznyt.Wiecie,na myśl mi przychodzą skojarzenia z serią The Elders Scroll,lub coś podobnego.Nie wiem na czym jednak polega problem tej gry,dlaczego jest tak mało popularna w Europie.Czy jest za bardzo skomplikowana,czy po prostu"przytłumiona"przez super produkcje takie jak Wow czy Aion,które są dużo prostsze i bardziej casualowe,że tak to nazwę?Zostaje jeszcze kwestia systemu f2p w tej grze.Ostatnio w tej sprawie sporo zmieniło się na lepsze.Jako gracze f2p mamy dostęp do wszystkich ras i klas,zniesiono wiele ograniczeń.Wydawca proponuje nam wykupienie konta silver w cenie 5 dolarow,co ma nam uprzyjemnić rozgrywkę.Jest jeszcze konto gold- comiesięczna subskrybcja w cenie 15 dolców.Jest także możliwość farmienia kasy w grze i wymieniania jej na jakeś tam dziwne punkty i możemy sobie po prostu wyfarmić ten abonament,kupuje się tzw.Krono które jest tożsame z abonamentem,tak jak gold pack w Aionie.Założyłem temat,żeby zachęcić ludzi do grania,zarówno świeżaków jak i veteranów.Może uda się zebrać grupę osób chetnych do gry..Super rewolucji na servie nie zrobimy zapewne i nie podniesiemy statusu community ale zawsze moża popykać pvp z us playerami i dobrze się razem bawić ;).Chciałem też zachęcić do ogólnej rozmowy na temat EQ2,może wypowiedzą się weterani, odnośnie słabej populacji w grze itp.

Podaj jakiego nicka masz w grze, level i gdzie expisz to przyjdę Cię stłuc. ;)

@up Nie dasz rady,wykupiłem wszystkie pro itemy z IS,posiadam magiczny armor +20 do zaje.stości,moja postać świeci i poraża niszczycielską aurą,podejdziesz i od razu padniesz :D.

Dobra, ale podaj nicka, bo już sobie Dxtory przyszykowałem, żeby to nagrać ;)

@up Nick,taki sam jak na portalu,Valgour.

Dobra, mam level 1 i nicka Zabol, dogonię Cię i będę polował. Bez obaw, też gram na darmowym koncie. ;)

Jaki sprzęcik masz można zobaczyć tutaj http://u.eq2wire.com/soe/character_detail/515400452004

@up Ostro,how did you do it man?Dziwna opcja,wyświetliło mój ekwip,nawet nie jestem zalogowany he,he.Spoko patent.Btw.robisz dobrego,żeby dostawać wpier..ol ode mnie ,czy złego żeby pomagać :D ?Wiesz bo ja w tej złej frakcji jestem,co nie;]

Oczywiście po dobrej stronie, mam postacie też po złej to kiedyś zawsze mogę zmienić, ale jak pvp to pvp. ;)

Mnie dla porównania masz tu: http://u.eq2wire.com/soe/character_detail/515400454131

Ja sobie chętnie pogram, tylko pozostaje mi zassać resztę gry.

@Meta O kurde,Warden,już się zaczynam bać.Zasypiesz mnie liśćmi z drzewa i poszczujesz wilkiem pewnie ;) .Jeszcze żaba na dodatek :D,no trzeba przyznać,że rasy są niezłe w EQ2.@Kito Nie trzeba czekać ,aż się cała gra pobierze przecież,luncher ma opcję pre install,tak to się nazywa?Pobierasz tylko instalke,odpalasz,robisz postać a gra pobiera się w trakcie grania,tylko się trochę tnie w tym czasie.

Ta, żaba w zbroi i na koniu wygląda świetnie. ;) Wardenem nie grałem za dużo, ale wiem, że w pvp się sprawdza.

Tak wygląda ogr shadowknight,czyta sobie runy;] 33f9f75.png

Moja stara postać F2P. Trzeba było się trochę naszukać w grze, ale można ciekawe rzeczy na wygląd znaleźć za darmo.

To mój dwarf, paladyn na serwerze Freeport pve. 23r3e5z.png6zuj9g.png

Dobiłem 20 level, więc jak będziesz online to oglądaj się często za plecy. ;]

Pograłbym gdyby nie to, że na minimalnych detalach mam 12 fpsów, a taka Tera chodzi na maksa. Mój komputer nie lubi tej gry, a bym zagrał.

@kristal No szkoda,że sprzęt nie pozwala Ci pograć w EQ2.Mój dwarf znalazł skrzynie ze skarbem i osłupiał ze zdziwienia ;). 2nbsj9t.png

Uciekłeś już na serwer pve? Coś Cię online na Nagafenie nie widzę. Boisz się, że kryję się w każdych krzakach? Cóż to prawda... nawet zrobiłem teaser. ;)

Man,ta żaba wygląda na niebezpieczną,budzi grozę :blink:.Przy okazji zdradziłeś jednak swoją kryjówkę.Na server pve uciekłem bo się nudziłem na Nagafenie,wszedłem,pusto,wyszedłem i tak kilka razy,to zacząłem na Freeport,trochę weselej ale bez pvp ;).

Ok, szkoda. Jak kogoś upoluję to wrzucę filmik. Wczoraj nawet się udało, ale potem się okazało, że się filmik z jakiegoś powodu nie nagrał.

Edit:

Porwałem się na gościa 5 leveli większego, nawet długo warden daje radę przeżyć ;)