Siema.Założyłem ten temat ponieważ szukam ludzi do wspólnej zabawy w Everquest2.Sprawa wygląda tak,że zrobiłem postać na serwerze Nagafen,jest to server US(Stany Zjednoczone),jedyny server z otwartym pvp,dlatego tam zacząłem grać.Problem jest taki,że serwer ma status low jeżeli chodzi o community.Jednak pomimo tego zauważyłem,że pvp jest przednie.Jeśli już się spotka gracza z przeciwnej frakcji,to gość nie odpuszcza.Naprawdę pvp jest zaciekłe i daje dużo frajdy,mocna sprawa.Poza tym, w ogóle gra wydaje się ciekawa.Dobra grafika,dużo zakręconych questów,instancji,są rajdy na bossy,battlegroundy no i kozackie pvp.Plusem jest to,że w EQ2 mamy dużo ras do wyboru i multum klas,gierka jest mocno rozbudowana i ma taki klasyczny crpg'owy sznyt.Wiecie,na myśl mi przychodzą skojarzenia z serią The Elders Scroll,lub coś podobnego.Nie wiem na czym jednak polega problem tej gry,dlaczego jest tak mało popularna w Europie.Czy jest za bardzo skomplikowana,czy po prostu"przytłumiona"przez super produkcje takie jak Wow czy Aion,które są dużo prostsze i bardziej casualowe,że tak to nazwę?Zostaje jeszcze kwestia systemu f2p w tej grze.Ostatnio w tej sprawie sporo zmieniło się na lepsze.Jako gracze f2p mamy dostęp do wszystkich ras i klas,zniesiono wiele ograniczeń.Wydawca proponuje nam wykupienie konta silver w cenie 5 dolarow,co ma nam uprzyjemnić rozgrywkę.Jest jeszcze konto gold- comiesięczna subskrybcja w cenie 15 dolców.Jest także możliwość farmienia kasy w grze i wymieniania jej na jakeś tam dziwne punkty i możemy sobie po prostu wyfarmić ten abonament,kupuje się tzw.Krono które jest tożsame z abonamentem,tak jak gold pack w Aionie.Założyłem temat,żeby zachęcić ludzi do grania,zarówno świeżaków jak i veteranów.Może uda się zebrać grupę osób chetnych do gry..Super rewolucji na servie nie zrobimy zapewne i nie podniesiemy statusu community ale zawsze moża popykać pvp z us playerami i dobrze się razem bawić .Chciałem też zachęcić do ogólnej rozmowy na temat EQ2,może wypowiedzą się weterani, odnośnie słabej populacji w grze itp.
EQ2 granie
Podaj jakiego nicka masz w grze, level i gdzie expisz to przyjdę Cię stłuc.
@up Nie dasz rady,wykupiłem wszystkie pro itemy z IS,posiadam magiczny armor +20 do zaje.stości,moja postać świeci i poraża niszczycielską aurą,podejdziesz i od razu padniesz .
Dobra, ale podaj nicka, bo już sobie Dxtory przyszykowałem, żeby to nagrać
@up Nick,taki sam jak na portalu,Valgour.
Dobra, mam level 1 i nicka Zabol, dogonię Cię i będę polował. Bez obaw, też gram na darmowym koncie.
Jaki sprzęcik masz można zobaczyć tutaj http://u.eq2wire.com/soe/character_detail/515400452004
@up Ostro,how did you do it man?Dziwna opcja,wyświetliło mój ekwip,nawet nie jestem zalogowany he,he.Spoko patent.Btw.robisz dobrego,żeby dostawać wpier..ol ode mnie ,czy złego żeby pomagać ?Wiesz bo ja w tej złej frakcji jestem,co nie;]
Oczywiście po dobrej stronie, mam postacie też po złej to kiedyś zawsze mogę zmienić, ale jak pvp to pvp.
Mnie dla porównania masz tu: http://u.eq2wire.com/soe/character_detail/515400454131
Ja sobie chętnie pogram, tylko pozostaje mi zassać resztę gry.
@Meta O kurde,Warden,już się zaczynam bać.Zasypiesz mnie liśćmi z drzewa i poszczujesz wilkiem pewnie .Jeszcze żaba na dodatek
,no trzeba przyznać,że rasy są niezłe w EQ2.@Kito Nie trzeba czekać ,aż się cała gra pobierze przecież,luncher ma opcję pre install,tak to się nazywa?Pobierasz tylko instalke,odpalasz,robisz postać a gra pobiera się w trakcie grania,tylko się trochę tnie w tym czasie.
Ta, żaba w zbroi i na koniu wygląda świetnie. Wardenem nie grałem za dużo, ale wiem, że w pvp się sprawdza.
Tak wygląda ogr shadowknight,czyta sobie runy;] 
Moja stara postać F2P. Trzeba było się trochę naszukać w grze, ale można ciekawe rzeczy na wygląd znaleźć za darmo.
To mój dwarf, paladyn na serwerze Freeport pve. 

Dobiłem 20 level, więc jak będziesz online to oglądaj się często za plecy. ;]
Pograłbym gdyby nie to, że na minimalnych detalach mam 12 fpsów, a taka Tera chodzi na maksa. Mój komputer nie lubi tej gry, a bym zagrał.
@kristal No szkoda,że sprzęt nie pozwala Ci pograć w EQ2.Mój dwarf znalazł skrzynie ze skarbem i osłupiał ze zdziwienia .

Uciekłeś już na serwer pve? Coś Cię online na Nagafenie nie widzę. Boisz się, że kryję się w każdych krzakach? Cóż to prawda... nawet zrobiłem teaser.
Man,ta żaba wygląda na niebezpieczną,budzi grozę .Przy okazji zdradziłeś jednak swoją kryjówkę.Na server pve uciekłem bo się nudziłem na Nagafenie,wszedłem,pusto,wyszedłem i tak kilka razy,to zacząłem na Freeport,trochę weselej ale bez pvp
.
Ok, szkoda. Jak kogoś upoluję to wrzucę filmik. Wczoraj nawet się udało, ale potem się okazało, że się filmik z jakiegoś powodu nie nagrał.
Edit:
Porwałem się na gościa 5 leveli większego, nawet długo warden daje radę przeżyć