eRevollution - Nowy Świat

Witam!

Chciałbym zaprosić wszystkich do wspólnej zabawy w grze eRevollution.

eRevollution jest grą strategiczną, w której po zarejestrowaniu stajemy się obywatelem wybranego państwa (w naszym przypadku oczywiście jest to Polska). Gra jest rozbudowana i pozwala na uczestniczenie w kilku modułach na raz. Każdy użytkownik może budować własne firmy, produkować towary i w ten sposób stworzyć swoje ekonomiczne imperium. Może także uczestniczyć w życiu politycznym państwa poprzez dołączenie do istniejących już partii politycznych, bądź też stworzenie własnej od podstaw. Członkostwo w partii umożliwia późniejszy start w wyborach do Kongresu, a także na funkcję Prezydenta. Jeśli kogoś nie interesuje polityka, gra dostarcza także możliwość prowadzenia własnej gazety, w której możemy poruszać tematy gry i przez to także zdobywać pieniądze. Najbardziej rozbudowanym modułem, przynoszącym większość zabawy w tej grze, jest moduł militarny. Liczne wojny między państwami, podbijanie regionów, późniejsze ich wyzwalanie w powstaniach i obmyślanie strategii zdobycia jak najlepszych bonusów dla własnego kraju. To wszystko jest możliwe poprzez walkę w bitwach lądowych lub morskich. Do walki w nich potrzebne są punkty siły oraz inteligencji, które zdobywamy trenując każdego dnia. To tylko krótki opis możliwości jakie dostarcza nam eRevollution. Cała reszta pozostaje do odkrycia! Poniżej kilka zdjęć z gry.

Tak wygląda interfejs

3.thumb.jpg.1e0731b0b0999fb18399106847d9c4d8.jpg

Mapa świata

5.thumb.jpg.8cd4de7584e2a2e8e01ede002bad096f.jpg

Moduł militarny

800px-1.jpg.bfd35f3c0b6eae15cd6c19adeebce87f.jpg

Jeśli zainteresowała Cię ta prezentacja będzie nam bardzo miło, gdy dołączysz do gry i powiększysz grono ePolaków!

Link: https://www.erevollution.com/en/

Reflink: https://www.erevollution.com/en/register/5149

Mobilna wersja to dzisiaj podstawa. Przeglądarka może być jako dodatek.

Oczywiście dostępna jest także wersja mobilna gry.

Klasyczny eRep (który mnie się bardzo podobał).

Pytania z mojej strony:

- jak wygląda populacja? Nie jest to tak, że mamy 100 graczy w tej Polsce a reszta to multikonta?

- jaki jest online peek? Top contry to Turcja z 8k graczy ZAREJESTROWANYCH. Ilu jest faktycznie grających graczy?

- p2w?

Tak to prawda, bardzo podobna do erepa, jednak dużo bardziej przejrzysta i z większymi możliwościami dla nowych graczy do stania się szybciej mocnymi graczami. Populacja jest dość zawyżona liczba dla wszystkich krajów, Polaków jest koło 70, jedni mniej jedni bardziej aktywni. Co do Turcji czy Serbii jest tam naprawdę sporo graczy.

P2w to nie jest, ale wiadomo są płatne rzeczy, które pozwalają się szybciej rozwijać, jednak wielu graczy od nas jest bardzo silnych bez inwestowania żadnej złotówki.

Mój stary już mnie zalogował do jednej takiej gry. Narazie nie idzie mi najgorzej. W zależności od regionu zmienia się poziom trudności. W Polsce mamy do czynienia z surviwalem ekonomicznym. A w Łodzi dodatkowo grupy dresiarzy organizują co jakiś czas quick time eventy. Ogólnie grafika też spoko ale perma dead potrafi wkurzać. No i nie ma balansu na pvp za bardzo.

Czas powiększyć grono ePolaków. Dodaję grę do spisu na mmorpg.org.pl. Zachęcam do głosowania, aby gra była bardziej widoczna, jeżeli chcecie ją wspomóc. Niezależne i obiektywne oceny także mile widziane (a nawet bardziej;))!

Pozdrawiam :)

Witam!

Chciałbym zaprosić wszystkich do wspólnej zabawy w grze eRevollution.

eRevollution jest grą strategiczną, w której po zarejestrowaniu stajemy się obywatelem wybranego państwa (w naszym przypadku oczywiście jest to Polska). Gra jest rozbudowana i pozwala na uczestniczenie w kilku modułach na raz. Każdy użytkownik może budować własne firmy, produkować towary i w ten sposób stworzyć swoje ekonomiczne imperium. Może także uczestniczyć w życiu politycznym państwa poprzez dołączenie do istniejących już partii politycznych, bądź też stworzenie własnej od podstaw. Członkostwo w partii umożliwia późniejszy start w wyborach do Kongresu, a także na funkcję Prezydenta. Jeśli kogoś nie interesuje polityka, gra dostarcza także możliwość prowadzenia własnej gazety, w której możemy poruszać tematy gry i przez to także zdobywać pieniądze. Najbardziej rozbudowanym modułem, przynoszącym większość zabawy w tej grze, jest moduł militarny. Liczne wojny między państwami, podbijanie regionów, późniejsze ich wyzwalanie w powstaniach i obmyślanie strategii zdobycia jak najlepszych bonusów dla własnego kraju. To wszystko jest możliwe poprzez walkę w bitwach lądowych lub morskich. Do walki w nich potrzebne są punkty siły oraz inteligencji, które zdobywamy trenując każdego dnia. To tylko krótki opis możliwości jakie dostarcza nam eRevollution. Cała reszta pozostaje do odkrycia! Poniżej kilka zdjęć z gry.

Tak wygląda interfejs

3.thumb.jpg.1e0731b0b0999fb18399106847d9c4d8.jpg

Mapa świata

5.thumb.jpg.8cd4de7584e2a2e8e01ede002bad096f.jpg

Moduł militarny

800px-1.jpg.bfd35f3c0b6eae15cd6c19adeebce87f.jpg

Jeśli zainteresowała Cię ta prezentacja będzie nam bardzo miło, gdy dołączysz do gry i powiększysz grono ePolaków!

Link: https://www.erevollution.com/en/

Reflink: https://www.erevollution.com/en/register/5149