Ertia - szukam graczy

Witam,

Na początku roku w tym temacie pisałem o wznowieniu prac nad projektem Ertii (dostęp: http://ertia.pl), który był zawieszony. Poszukiwałem graczy do testowania. Wielu z Was zajrzało do gry. Otrzymałem od sporego grona osób dużo cennych komentarzy, uwag, wskazówek, pomysłów. Dzięki temu Ertia mogła stać się lepszą grą. Zmieniło się sporo rzeczy. Teraz pragnę Was zaprosić ponownie do testowania. Na dniach zostanie wprowadzona nowa aktualizacja. Co zmieni? To będzie niespodzianka. Myślę, że warto abyście z niej skorzystali :)

Dziękuję moderatorowi za wyczyszczenie tematu. Pozwalam sobie na edycję tego posta, aby dać Wam dostęp do dawki aktualnej informacji skoro Leman usunął przestarzałą rozmowę.

Teraz napiszę parę słów na temat samej gry, aby przypomnieć czym jest. Zdania te kieruję do starych czytelników, jak i do tych, którzy nie mają zielonego pojęcia o niej:)

Ertia to polska gra MMORPG 2d na przeglądarkę. Jest w pełni darmowa. Śmiało można w nią grać. Gra jest stale rozwijana. Nie zawsze to widać dla zwykłego gracza ale mogę zapewnić, że prace trwają.

Gra ma w sobie sporo unikatowych rozwiązań. Perełką jest unikatowy system walki turowej i otwarty rozwój postaci. Gracze nie są ograniczeni klasami. Stanowią one wyłącznie kwestię fabularną. Można łączyć między sobą umiejętności magiczne, fizyczne, trucizny, pułapki i inne. Każda nowa umiejętność jaka zostanie wprowadzona zwiększa ilość możliwych kombinacji rozwoju postaci. Gdy gra będzie na trochę bardziej zaawansowanym etapie przekonacie się, że będzie dostępnych setki sposobów kreacji swojego bohatera. Na jednym koncie można założyć do 10 postaci, abyście mogli wypróbować różne sposoby ich rozwoju. Ertia oferuje również wiele funkcji popularnych w grach tego typu, jak na przykład: system produkcji przedmiotów i mikstur, system handlu, system komunikacji z graczami, poruszanie się po mapie.

Pozostaje tylko odwiedzić Ertię (dostęp: http://ertia.pl), aby się przekonać o prawdziwości powyższego do czego serdecznie zachęcam. Z chęcią wysłucham waszych rad, pomysłów, wskazówek, uwag itp. Proszę tylko o podejście do gry z otwartym umysłem i pisanie czegokolwiek po dokładnym zapoznaniu się z nią.

W grze mam nick Kergal. Możecie kontaktować się ze mną za pomocą skrzynki, czatu i przez panel kontaktu.

Po wprowadzeniu aktualizacji dostarczę Wam nieco informacji o niej w tym temacie :)

Pozdrawiam serdecznie,

Iress

Raz Wieczna Furia raz Ertia, dałeś linka z przekierowaniem do tego samego tutaj:
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/54795-wieczna-furia/#entry396175
Temat zamykam bo jest o tym samym i śmierdzi mi sprytnie zaplanowaną reklamą.

@edit:
Po rozmowie z twórcą tematu doszedłem do wniosku, że dam mu szanse i temat otwieram :).

Skoro istnieje już ten temat, tamten stary i niedopracowany zamykam, żeby nie było śmietnika.

Dziękuję bardzo za wyrozumiałość i przepraszam za kłopot Leman.

Dla wyjaśnienia całej sytuacji dla forumowiczów: za czym projekt gry był zawieszony gra nosiła nazwę Wieczna Furia. Kilka dni temu uznaliśmy, że lepszą nazwą będzie Ertia.

do poprawy podczas rejestracji widnieje coś takiego

Wyrażam zgodę na otrzymywanie Newslettera i innych informacji dotyczących gry Wieczna Furia.
do poprawy podczas rejestracji widnieje coś takiego Wyrażam zgodę na otrzymywanie Newslettera i innych informacji dotyczących gry Wieczna Furia.

Dziękuję za informacje. Zostanie to poprawione. Tak jak pisałem wyżej zmienialiśmy nazwę gry i jesteśmy w trakcie poprawiania wszystkich opisów.

czy aktualnie gra posiada jakieś zadania ponieważ po wejściu tam gdzie były wykrzykniki mogłem nabyć tylko umiejętności

Gra posiada bardzo dużo zadań. Pierwsze można zdobyć u Strażnika Bramy (obojętnie w którym mieście się znajdowałbyś). Pytajniki służyć miały czemu innemu ale chyba wprowadzają w błąd trochę :)

ano faktycznie myślę że dobrze było by jakoś oznaczyć ludzi mających questa dla ciebie

ano faktycznie myślę że dobrze było by jakoś oznaczyć ludzi mających questa dla ciebie

Po twojej wczorajszej uwadze wprowadziliśmy już zmianę. Nad mistrzami umiejętności wyświetlają się teraz dymki a pytajniki nad postaciami, które oferują questy na samym początku gry. Mam nadzieję, że pomoże to połapać się nowym graczom w pierwszych krokach związanych z zadaniami. Na razie zmiana obejmuje Styr (miasto Elfów Cienia w podziemiach) w ramach próby. Jeżeli idea się przyjmie to zostanie rozszerzona na wszystkie wioski/miasta startowe.

Gierka fajna, tylko sterowanie dość nieprzyjemne . Ale, z każdą minuta gry idzie coraz łatwiej.

Gierka fajna, tylko sterowanie dość nieprzyjemne . Ale, z każdą minuta gry idzie coraz łatwiej.

Zdajemy sobie sprawę, że sterowanie będzie trzeba poprawić. Jeżeli macie jakieś pomysły w jaki sposób można to zrobić to z chęcią się im przyjrzymy :)

napewno zeby bylo plyniejsze oraz fajnie bylo by jakby postac sie obracala podczas zmieniania kierunku

Chciałbym zwrócić uwagę na łucznika. Praktycznie nie można walczyć na dystans, brak umiejętności odskoku uniemożliwia nam trenowanie walki dystansowej. Większy poziom zręczności lub walki dystansowej powinien zwiększać szansę oddalenia się od przeciwnika, taka mała sugestia.

napewno zeby bylo plyniejsze oraz fajnie bylo by jakby postac sie obracala podczas zmieniania kierunku

Zapiszę sobie to :)

Chciałbym zwrócić uwagę na łucznika. Praktycznie nie można walczyć na dystans, brak umiejętności odskoku uniemożliwia nam trenowanie walki dystansowej. Większy poziom zręczności lub walki dystansowej powinien zwiększać szansę oddalenia się od przeciwnika, taka mała sugestia.

Rozumiem, że chodzi Ci o Łowcę. Pisałem zakładając ten temat: "Wszystko zmierza do wolnego rozwoju postaci. Gracze nie będą ograniczeni klasami". Trwa właśnie przebudowa w tym zakresie. Klasy zostaną zlikwidowane na rzecz wolnego rozwoju bohatera.

Po tym poście widzę, iż nie zapoznałeś się dokładnie z tym, co jest dostępne w grze. Istnieje umiejętność "Odepchnięcie", która daje 95% szans na oddalenie się od przeciwnika. Zabiera ona energię, więc jej używanie wyważa walkę tak, iż nie możemy cały czas uderzać z dystansu :) Każdy wbity poziom oraz ekwipunek wpływający na zręczność podnosi szansę oddalenia się od przeciwnika i szansę uniku ataków wymierzonych w bohatera.

Napisałem: "Spróbujcie zbadać, jak najwięcej opcji. Nie na zasadzie podoba się, nie podoba się, tylko na zasadzie sprawdzenia każdej przynajmniej te kilka razy.", po to aby właśnie uniknąć komentarzy, które pokazują brak zaznajomienia się z dostępnymi funkcjami. Nie krytykuje, lecz proszę o rzetelne posty na następny raz. W każdym razie dziękuję za poświęcony czas.

A to przepraszam za moją małą ignorancję, idę dalej eksplorować świat

pozwolę sobie troche wylecieć w przyszłość więc pytanie brzmi czy macie zamiar wprowadzić jakiś sklep z przedmiotami albo jakiś sposób lepszego konta cyt. "premium" ?

pozwolę sobie troche wylecieć w przyszłość więc pytanie brzmi czy macie zamiar wprowadzić jakiś sklep z przedmiotami albo jakiś sposób lepszego konta cyt. "premium" ?

Na chwilę obecną nie ma żadnych płatnych możliwości rozwoju i jeszcze długo ich zapewne nie będzie. W przyszłości może wprowadzimy jakieś elementy, za które gra będzie mogła się dalej rozwijać, jednak nie będą one wpływać na rozwarstwianie graczy na słabszych (nie inwestujących) i lepszych (inwestujących). Może to być np. dostęp do nowej lokacji, w której będzie można doznać czegoś innego (kraina, przeciwnicy, historia fabularna) ale nie wpłynie to na "lepszość gracza" nad innymi. W każdym razie nie chcielibyśmy wprowadzać czegoś, co popsuje rozgrywkę. Sam wiele razy zrezygnowałem z gier z powodu pazerności twórców. Nie zamierzam tego powielać.

Jeżeli podoba Wam się gra proszę o polubienie naszego fanpage'a na facebooku https://www.facebook.com/ertia.gra. Będziemy tam zamieszać newsy o aktualizacjach i ciekawostki z ertyjskiego świata. Polubienia na pewno pomogą w szybszym rozwoju Ertii.

nie zwracajcie uwagi na to co jest w komentarzach na portalu iz komentujacy sa czesto jak "bez mozgi" oraz oceniaja gry po okladce pha wiekszosc nawet nie stestowala gry. wiec nie zwracajcie na nich uwagi a projektowi zycze najlepszego ;)

wytapane przy uzyciu mojego tableta

nie zwracajcie uwagi na to co jest w komentarzach na portalu iz komentujacy sa czesto jak "bez mozgi" oraz oceniaja gry po okladce pha wiekszosc nawet nie stestowala gry. wiec nie zwracajcie na nich uwagi a projektowi zycze najlepszego wytapane przy uzyciu mojego tableta

Dziękujemy. Takie komentarze zawsze nas mobilizują do dalszego działania.

Cóż... zawsze znajdzie się masa ludzi, którzy wyłącznie krytykują. Nie zamierzam odbierać im tej opcji :) Prawda jest taka, że gra na tym korzysta, a tracą wyłącznie oni. Jeżeli rozumiesz, co mam na myśli. Ja natomiast mogę tylko skomentować ich posty. Gracze rozstrzygną kogo wolą słuchać :)

Poprawiliśmy błąd z "Wyrażam zgodę..." -> http://ertia.pl/registration.php. Dzięki, że nam o tym napisałeś.

spoczko wroce do gry kolo piatku teraz siedzie wygodnie na wczasach z tablecikiem ;)

wytapane przy uzyciu mojego tableta