Raczej jes to lenistwo Anet, zamiast balansować profesje/skille, łatwiej im jest usunąc amulety/runy.
MMORPG i balans? Daj spokój xD Taki rozdział to IMO jedyna sensowna droga. Nie potrafię sobie wyobrazić tak zrobionego balansu, żeby nie ucierpiał na tym żaden tryb. To raczej niewykonalne. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. A tak, każdy tryb ma własne rozwiązania, które się tam sprawdzają.
Na PvP do niedawna był dostęp do wszystkiego od 1 poziomu, teraz dodali amulety za golda itd.
Tak, ale w PvP jest też od dłuższego czasu możliwość zarabiania niezłych ilości golda. Sam podczas ostatniego sezonu zdobyłem tam prawie 1k
Więc takie 5g na runki to i tak śmieszna suma. Zresztą często są darmowe zamienniki. W PvP zawsze było tak, że liczył się skill i wątpię, by kiedykolwiek uległo to zmianie.
Ja tam wątpię, żeby to GvG idące w kierunku esportu wypaliło, a przynajmniej nie w takiej formie jak to jest teraz. Podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Gracze PvP będą hejcić to, że na GvG tak mocno wpływa tryb PvE, tzn mają znaczenie tam lvle, czy itemy. Nie ma tam rozdziału na runy PvP/PvE, no i są tam traity/skille działające tam samo jak w PvE. Wystarczy, że do tej pory nawet na PvP szedł mocny hejt na to, bo wszyscy chcą mocniejszego rozdzielenia skilli. A co dopiero w GvG? Skoro tam nawet lvle, czy itemy mają wpływ na rozgrywkę @,,@ Zresztą już teraz wystarczy poczytać reddita, którego podesłałeś w pierwszym poście i widać, ze większość osób ma z tym problem. I o ile scena 5v5 nie ma nie wiadomo jak dużo oglądających (ale jednak zawsze jest to parę tysięcy) to na moje oko GvG przyciągnie na samym początku sporą liczbę ludzi tylko dlatego, bo wszyscy będą z ciekawości chcieli sprawdzić o co w tym chodzi, ale dość prędko zostanie +- 100 widzów oglądających to. I nie wydaje mi się, zeby oglądający ten tryb brali go na poważnie. Przyjdą tam raczej dla pośmiania się/trollowania :| Będzie to coś w stylu para-esportu.
Edit:
Plus jest taki, że w GW2 nie ma tak naprawdę wyścigu o kolejne lvle, czy gear. 80tke można wbić bardzo prosto (scrollami), a po zdobyciu ascendedów, ma się już spokój. Także kto wie, może z czasem stworzą jakieś rozwiązania dla tego GvG (inne od PvE i inne od PvP) takie specjalne pod ten tryb. Wtedy mogłoby być ciekawie. Tylko nadal pozostanie problem oglądania czegoś, gdzie w jednym miejscu bije się 30 osób
Ale to już mniejsza z tym.
Zobaczymy, wszystko wyjdzie w praniu.
Tak z innej beczki, to IMO całe WvW powinni przerobić ;d