- Widziałem na streamach że ludzie używają addonów skąd je pobrać, niby jest możliwość z aplikacji twitch ale tam sa stare addony (out of data).
esoui może i jest stronką z addonami, ale o wiele wygodniej używa się miniona (trzeba mu tylko wskazać miejsce gdzie jest folerd na Addony z eso) bo działa to na zasadzie “klik i jest”
- Stworzyłem sobie high elfa templara i moja gra rozpoczęła się w krainie gdzie są smoki a pamiętam że powinno być to gdzie indziej, mogli byście mi opisać w których krainach po kolei questować?
O, kolega zaczyna od Elsweyr Spokojnie, zrób sobie wątek Elsweyr a potem dowolny, oryginalny fabularny zaczniesz gdy spotkasz zakapturzoną postać w jednym z nie DLC’kowych miast.
- Słyszałem że w eso dużą role spełniają gildie czyli jaką?
Pomoc? Po prostu. Craft, handel, wojny w Cyrodill, domy gildyjne w których są stacje crafterskie, mundusy… czyli wszystko pod ręką, bez biegania i szukania.
- Czy w grze crafting jest opłacalny czy tylko zdobywanie eq z raidow, dung i jakis triali ?
Jest, zwłaszcza jeśli chodzi o alchemię i jedzenie. Warto jednak wpierw wymaksować te profesje. Przykładowo na maksymalnie rozwiniętym gotowaniu z takiej samej ilości materiałów robisz dania x4 a nie x1. Jeśli składnikiem dania jest wartościowy składnik to… lepiej mieć 4 dania z niego niż 1
- Czy levelowanie jest długie i czy można je przyśpieszyć?
Zależy od sposobu w jaki grasz. Możesz ogarnąć jakiś build, poprosić kogoś o wycrafcenie setu z bonusami na “Training”, do tego możesz dorzucić zwoje na exp (Które i tak się dostaje w ramach wbijania któregoś tam poziomu). Są osoby które potrafią i w 1 dzień wbić 50, ale nie wiem czy warto, zwłaszcza jeśli jest się nowym.
Potem jest dobicie do CP160 które jest takim soft end-game, bo możesz nosić najlepszy lvl setów, do 810 CP wbijasz już żeby móc jeszcze bardziej wzmocnić postać.
@parolpl
“(drzewko kucharskie wpływa na używanie potów, więc ewentualnie opłaca się go zrobić )”
No nie do końca. Wpływa na ilość wytwarzanego jedzenia/napojów oraz czas ich trwania. Poty są z Alchemii i tam się je rozwija.