Witam, dłuuugo szukałem mmo dla siebie, w większości coś mi nie pasowało. Nie mam jeszcze pewności jak to będzie z ESO ale póki co zrobiło na mnie najlepsze wrażenie. Jednak mam pewien problem odnośnie buildu.
Szukałem w necie gotowych buildów, chciałem się na nich wzorować i nie mogłem nic znaleźć co by pasowało do mojego stylu gry, już się powoli zniechęcałem aż stwierdziłem, że walić gotowe buildy, może i nie będę najlepszy ale gram po swojemu. Lubię się wczuć we własną postać więc aby się nie zniechęcić gram tak jak czuję. Jednak mimo to nie chcę iść całkiem na ślepca. Parę sugesti by mi się przydało. Wiem, że są tu na forum osoby, które grają w ESO więc liczę na poradę.
Moja postać to Imperial, Templar. Gram z dwuręcznym mieczem w ciężkiej zbroi. Tego nie zmienię już. Podstawowe skile to drzewko templara z Aedryczną włócznią. Podoba mi się efekt tych skili. Z założenia mam być tzw. off tankiem. Tj. chcę zadawać jako takie obrażenia przy okazji nie będąc papierem. I tu się zaczynają moje pytania.
Wydaje mi się, że najlepiej zrobię jeśli będę dodawał wszystkie (a przynajmniej większość) punktów w magię, ze względu na to, że większość skili właśnie będzie korzystało z magi. Czy źle myślę?
Druga sprawa to drugi zestaw broni. Jak to z nim jest. Mogę zmieniać go w każdej chwili podczas walki? Czy w zestawie 1 tj z dwuręcznym mieczem powinienem dodać skile i ofensywne ale i defensywne jak leczenie czy odepchnięcie przeciwnika czy skupić się tylko na obrażeniach/ kontroli tłumu, a skile defensywne powinny się znajdować w drugim zestawie?
Trzecia sprawa, jaki drugi zestaw broni polecacie? Zastanawiałem się nad jednoręczną i tarczą/ łukiem/ resurection staffem. Co się najlepiej sprawdzi? i do tego czy skile pasywne z drugiego zestawu działają tylko gdy mam aktywny drugi zestaw broni czy są one aktywne również gdy używam pierwszego zestawy, ważne tylko a by były one w ekwipunku jako drugi założone.
Piąta rzecz na co jeszcze zwrócić uwagę przy budowaniu postaci? Poza tym może jakieś ogólne wskazówki w grze dla początkującego?
Liczę na pomoc.
Pozdrawiam