Eso początki

Witam, dłuuugo szukałem mmo dla siebie, w większości coś mi nie pasowało. Nie mam jeszcze pewności jak to będzie z ESO ale póki co zrobiło na mnie najlepsze wrażenie. Jednak mam pewien problem odnośnie buildu.

Szukałem w necie gotowych buildów, chciałem się na nich wzorować i nie mogłem nic znaleźć co by pasowało do mojego stylu gry, już się powoli zniechęcałem aż stwierdziłem, że walić gotowe buildy, może i nie będę najlepszy ale gram po swojemu. Lubię się wczuć we własną postać więc aby się nie zniechęcić gram tak jak czuję. Jednak mimo to nie chcę iść całkiem na ślepca. Parę sugesti by mi się przydało. Wiem, że są tu na forum osoby, które grają w ESO więc liczę na poradę.

Moja postać to Imperial, Templar. Gram z dwuręcznym mieczem w ciężkiej zbroi. Tego nie zmienię już. Podstawowe skile to drzewko templara z Aedryczną włócznią. Podoba mi się efekt tych skili. Z założenia mam być tzw. off tankiem. Tj. chcę zadawać jako takie obrażenia przy okazji nie będąc papierem. I tu się zaczynają moje pytania.

Wydaje mi się, że najlepiej zrobię jeśli będę dodawał wszystkie (a przynajmniej większość) punktów w magię, ze względu na to, że większość skili właśnie będzie korzystało z magi. Czy źle myślę?

Druga sprawa to drugi zestaw broni. Jak to z nim jest. Mogę zmieniać go w każdej chwili podczas walki? Czy w zestawie 1 tj z dwuręcznym mieczem powinienem dodać skile i ofensywne ale i defensywne jak leczenie czy odepchnięcie przeciwnika czy skupić się tylko na obrażeniach/ kontroli tłumu, a skile defensywne powinny się znajdować w drugim zestawie?

Trzecia sprawa, jaki drugi zestaw broni polecacie? Zastanawiałem się nad jednoręczną i tarczą/ łukiem/ resurection staffem. Co się najlepiej sprawdzi? i do tego czy skile pasywne z drugiego zestawu działają tylko gdy mam aktywny drugi zestaw broni czy są one aktywne również gdy używam pierwszego zestawy, ważne tylko a by były one w ekwipunku jako drugi założone.

Piąta rzecz na co jeszcze zwrócić uwagę przy budowaniu postaci? Poza tym może jakieś ogólne wskazówki w grze dla początkującego?

Liczę na pomoc.

Pozdrawiam

Pierwsza sprawa - imperial to słaby wybór na templara. Polecałbym redguarda. Kolejna sprawa to nie w magicke pakować punkty tylko w stamine. Większość skili templara ma też zastosowanie w staminie - gdy ulepszymy umiejętność poza tym umiejetności two-handów też korzystają ze staminy. Co do zestawu skilli i broni to robisz tak jak Tobie pasuje. Na instancjach jako dps będziesz skupiał się tylko i wyłącznie na robieniu obrażeń reszta nie ma większego znaczenia, co do levelowania to już Ty musisz wiedzieć czy potrzebujesz leczenia i czy będzie Ci przeszkadzało na jednym pasku umiejętność lecząca czy nie. Trzecia sprawa, wybierasz drugą broń według własnych preferencji. Łuk dobrze otwiera walke chociaż przy chargu z dwurecznych broni nie wiem czy się przyda. Jednoręczna i tarcza jest fajna jeśli chcesz w przyszłości potankować, Res staff to samo co z tarcza i jednorecznym, jeśli chcesz pobawić się w heal, albo zależy Ci na skillach leczących to śmiało. Ja bym polecał dwie bronie jednoręczne, z tego co wiem to spory dps templar robi z 2x one hand.

Pasywki są aktywne cały czas.

Co do tego na co zwracać uwagę. To niczym się nie przejmuj i buduj sobie postać typowo for fun. Ma Ci sprawiać jak najwięcej radochy. Potem możesz wszystko sobie zresetować i wybrać inaczej.

Pozdro

Dzieki za odpowiedz. pocieszyles mnie tym ze mam wolna reke co do budowania. jednak zmartwiles mowiac o staminie. Fakt ze skille broni wymagaja staminy ale prawie wszystkie skile templara sa pod magie. Nawet po ulepszeniu. chyba tylko z 3 skile mozna zamienic w stamine.

Jeśli templarem byś grał w stamine, to i tak wiekszość silli byś pakowal , w dual wielda lub 2h staminowce używają głównie skilli od broni. U templara tylko 1 skill warto wziąść tylko pod uwagę biting jabs. Z magickowych pewnie tylko powe of the light.

Hm. czyli teoretycznie do dwu recznego lepszy bylby dragonknight a nie templar

..

Nie, nie, nie, nie. W teso nie ma czegoś takiego jak "ten byłby lepszy do tego". Tu możesz grać jak chcesz, kim chcesz - oczywiście teoretycznie. Ponieważ jeżeli bierzesz pod uwagę end game i granie "na poważnie" wtedy takie czynniki jak rasa - klasa mają znaczenie. Natomiast templar z dwu recznymi jest super. Ja wole np zdecydowanie templara niż dragonknighta.

Heh. czuje sie pocieszony. musze tylko resnac skile. da sie to zrobic w grze czy musze za crowny? wgl jest jakies aktywne polskie forum typowo pod eso? bo nie znalazlem. tutaj jest chyba najwiecej ludzi ktorzy sie wypowiadaja. fajnie gdyby powstal jakis temat/ dzial typowo pod porady. mam sporo pytan a tak na kazde z osobna to tematy chyba nie bede zakladal. sa jakies polskie gildie z przyjazna atmosfera ktore chetnie sluza dobra rada? :P

Skille i staty resetujesz za golda. Forum bylo ale umarlo. Gildia jest, Lost Heaven. Pisz do @Narivalth albo do mnie @Kronoospl wyslemy Ci zapa.

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Są potrzebne jakieś addony? WIadomo, że da się grać bez ale czy instieją addony, których się używa tzw"must have" ?

Lenie potrzebują mieć zaznaczone wszystkie skyshardy i questy :P a zwykly gracz moze spokojnie bez addonow je znalesc, wystarczy ze bedzie poruszal sie wyznaczonymi przez tworcow drogami i chodzil do wszystkiego co sie przy nich znajduje :P

Co do forum o TESO, to nie ma zadnego polskiego żywego, kiedy elder-scrolls-online.pl upadlo to mmorpg.org.pl stało się jego spadkobiercą :P

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Są potrzebne jakieś addony? WIadomo, że da się grać bez ale czy instieją addony, których się używa tzw"must have" ?

Ja używam combat metrics, harvest map, skyshards, spent skill points, aui oraz quest map tracker.

Witam, dłuuugo szukałem mmo dla siebie, w większości coś mi nie pasowało. Nie mam jeszcze pewności jak to będzie z ESO ale póki co zrobiło na mnie najlepsze wrażenie. Jednak mam pewien problem odnośnie buildu.

Szukałem w necie gotowych buildów, chciałem się na nich wzorować i nie mogłem nic znaleźć co by pasowało do mojego stylu gry, już się powoli zniechęcałem aż stwierdziłem, że walić gotowe buildy, może i nie będę najlepszy ale gram po swojemu. Lubię się wczuć we własną postać więc aby się nie zniechęcić gram tak jak czuję. Jednak mimo to nie chcę iść całkiem na ślepca. Parę sugesti by mi się przydało. Wiem, że są tu na forum osoby, które grają w ESO więc liczę na poradę.

Moja postać to Imperial, Templar. Gram z dwuręcznym mieczem w ciężkiej zbroi. Tego nie zmienię już. Podstawowe skile to drzewko templara z Aedryczną włócznią. Podoba mi się efekt tych skili. Z założenia mam być tzw. off tankiem. Tj. chcę zadawać jako takie obrażenia przy okazji nie będąc papierem. I tu się zaczynają moje pytania.

Wydaje mi się, że najlepiej zrobię jeśli będę dodawał wszystkie (a przynajmniej większość) punktów w magię, ze względu na to, że większość skili właśnie będzie korzystało z magi. Czy źle myślę?

Druga sprawa to drugi zestaw broni. Jak to z nim jest. Mogę zmieniać go w każdej chwili podczas walki? Czy w zestawie 1 tj z dwuręcznym mieczem powinienem dodać skile i ofensywne ale i defensywne jak leczenie czy odepchnięcie przeciwnika czy skupić się tylko na obrażeniach/ kontroli tłumu, a skile defensywne powinny się znajdować w drugim zestawie?

Trzecia sprawa, jaki drugi zestaw broni polecacie? Zastanawiałem się nad jednoręczną i tarczą/ łukiem/ resurection staffem. Co się najlepiej sprawdzi? i do tego czy skile pasywne z drugiego zestawu działają tylko gdy mam aktywny drugi zestaw broni czy są one aktywne również gdy używam pierwszego zestawy, ważne tylko a by były one w ekwipunku jako drugi założone.

Piąta rzecz na co jeszcze zwrócić uwagę przy budowaniu postaci? Poza tym może jakieś ogólne wskazówki w grze dla początkującego?

Liczę na pomoc.

Pozdrawiam