Jak napisał b3ri7h forum jest za długie, mam parę innych spraw do zrobienia. I tu wysuwam się do was z prośbą, czy mógłby ktoś rozpisać, jak mogłoby wyglądać forum? Najlepszą propozycje wprowadzę w życie a osoba, która ją wysunie zgarnie rangę przyjaciela ;-)
Estetyka forum
Może poszerzenie by coś dało?
Nie łapiesz, chodzi tu o to, że forum ma za dużo działów - trzeba to jakoś pochować.
Może dałoby się zrobić coś w stylu zakładek (Fora o grach klikasz przenosi cię i masz listę podforów gier)no albo tak że lista z grami się wysuwa po kliknięciu np.w znak plus (ale w to wątpię).
Można by wyrzucić kilka tematów jak np."konkursy" ponieważ żadne niesą organizowane, nawet ten konkurs na range przyjaciel jest w Hydepark i "pochwal się" bo i tak tam jest nikt niezagląda ,
Zmniejszyć odstepy między formami tj. Darmowe MMORPG i Gry MMORPG ( nie wiem jak to się konkretnie nazywa , ale chyba wiadomo o co chodzi ).
Zrobić odlotowy banner bo ten taki stary i niemodny , odświeżyć kolorystykę .
Dać bardziej RPG-owy klimat dodając ramki z liśćmi lub innymi stroikami i ładne klimatyczne tło całego forum np. obrazek z wiedzimina .
Ogólnie dać koloru i klimatu , odświeżyć całe forum.
Bardziej sprecyzuję swoją wizję jak bede ja miał xD.
Dużo pracy to będzie wymagać.
UP@ Już są takie "+" i "-" co chowają i wysuwają forum .
tak że lista z grami się wysuwa po kliknięciu np.w znak plus (ale w to wątpię).

nigdy nie zauważyłem . To najprościej usunąć fora growe na których nic się nie dzieje
Myślę,że najlepiej by było usunąć te "Gry MMORPG" i "Gry MMOFPS".a zamiast tego i tego napisać "Firmy developerskie" I tam na np by było " Gpotato" a w nim gry takie jak "Flyff","Rappelz",Corum Online" itd. Czyli Zamiast tych Megadziałów, zebrać to do kupy jako Firmy developerskie i tam dać działy no : Gpotato,nexon itd.A w nich gry stworzone gry przez tą firmę.
@down
Nie zgadzam się z Tobą.
Bo pod nazwą firmy można dać takie coś np:
Gpotato
Interesuję Cię takie gry jak Flyff,Dragonica,Rappelz? To dział dla Ciebie!
Myślę,że najlepiej by było usunąć te "Gry MMORPG" i "Gry MMOFPS".a zamiast tego i tego napisać "Firmy developerskie" I tam na np by było " Gpotato" a w nim gry takie jak "Flyff","Rappelz",Corum Online" itd. Czyli Zamiast tych Megadziałów, zebrać to do kupy jako Firmy developerskie i tam dać działy no : Gpotato,nexon itd.A w nich gry stworzone gry przez tą firmę.
po 1 przecietny mmorpgowiec nie wie jaka firma zrobila gre w ktora gra
po 2 to wcale nie ulatwi, wrecz przeciwnie utrudni znalezienie cokolwiek na forum
moim zdaniem pomysl nie trafiony.
Stworzyć forum 'Gry MMO' w nim zakładki takie jak 'Gry MMOFPS', 'Gry MMORPG'itp a do środka wrzucić pod fora gier.
To tylko propozycja która powinna zostać rozbudowana i staranniej zaplanowana. jutro spróbuje stworzyć układ forów ponieważ trzeba naprawdę nad tym pomyśleć aby ułatwić użytkownikowi surfowanie. Dzisiaj jednak jest troszkę zbyt późna godzina.
Chciałem zrobić mały przykład tego to sobie wyobrażam , ale wyszło tylko to nieudane :/ może się przyda

i po rozwinięciu :

Niewiem czy tu chodzi o przerobienie forum całkowicie czy tylko zgrubsza rozmieszczenie tematów itp..., czy może styl dowolny ?
Damy Wam jeszcze trochę czasu na składanie pomysłów, potem się walnie ankietę.
Elo. Skrobnąłem coś na szybko, niestety nie mam czasu przedstawić graficznie, bo jutro wyjeżdżam, ale wyszło w miarę czytelnie:
+Rozmowy o MMO
3D
2D
via WWW
Pomoc
Szukam MMO
+GRY MMO
(tutaj umieszczamy wszystkie gry z osobna, tyle, że nie ma podziału na fpsy'y rpg itd. Spis alfabetyczny. Gry widoczne są dopiero po wejściu w podforum.)
Gildie/klany
Targowisko
+Teksty- zostają tak jak są, z tym, że "nowości z działu "inne lądują tutaj.
+Strona głowna i forum - można zostawić jak jest, albo stworzyć jeden temat np. "ogłoszenia" i podczepić temat "zmiany" itd.
+INNE
Hydepark - w środku podpinamy "przedstaw się". Likwidujemy "pochwal się".
Inne gry
Kosz.
IMO tak byłoby najlepiej, najczytelniej.
Wywalic dzial z grami viaWWW. Z tego co widze nie ma tam zadnego tematu. Reszte nie odwiadznych tez usunac. Do artykulow wrzucic recenzje jako sub-forum. Wywalic poradniki(jak ktos ma poradnik to niech umiesci w dziale danej gry...). spolecznosc tez mozna wywalic i zrobic temat w HydeParku o przedstawianiu sie, to samo sie tyczy "Pochwal Sie" tez nadaje sie do HydeParku. mozna tam tez wrzucic jako sub-forum "Gry Komputerowe" jako "Gry, sprzet, oprogramowanie" czy cos w tym stylu.Tam gdzie sa gry 2D i 3D mozna porobic sub-fora o danych grach. Mozna tez odswierzyc oprawe graficzna - rozjasnic tlo(np. jasny braz, szary, bialy), rozciagnac forum ew. shoutbox dac z boku po prawej stronie. To chyba tyle, jak wymysle cos jeszcze to napisze...
Jak napisał b3ri7h forum jest za długie, mam parę innych spraw do zrobienia. I tu wysuwam się do was z prośbą, czy mógłby ktoś rozpisać, jak mogłoby wyglądać forum? Najlepszą propozycje wprowadzę w życie a osoba, która ją wysunie zgarnie rangę przyjaciela ;-)