Witam jest to moja 1 recenzja więc proszę o łagodną krytykę xD
Wolfestain Enemy Territory
Wolf : Enemy Territory jest osadzony w realiach II wojny światowej, nie ma tu czegoś takiego jak w CS, Codzie, CA i innych tego typu grach tutaj robisz wszystko skaczesz i strzelasz biegasz na boki i inne takie nie jest to troche realistyczne bo koleś pada dopiero od 3 strzałów w głowę no ale cóż.
Mamy tutaj podział na dwie nacje : Alliantów i Axisów (Ameryka i Niemcy) każda nacja ma po 5 klas do wyboru które można zmienić podczas rozgrywki :
Soldier - zwykły żołnierz ma najwięcej broni do wyboru od mp40/thompsona po panzerfausta czy miotacz ognia.
Medic - lekarz może posiadać 2 typy broni podstawowej mp40/thompson lub Shoutgun, posiada apteczki oraz strzykawki które leczą oraz adrenaline którą może podać towarzyszą
Enginier - mechanik posiada obcęgi którymi wszystko naprawia od stawiania zwykłych ckm?ów po stawianie mostów czy naprawianie czołgów, może rozstawiać różne miny od zwykłych wybuchowych po dymne tak jak lekarz ma do wyboru 2 bronie główne
Filed Ops - rozdaje amunicje, ale czy tylko to ? ależ nie ! ma specjalne granaty dymne które po wyrzuceniu sprowadzają na wyznaczone miejsce nalot naloty może także powodować lornetką ale jak ? nic prostszego patrzysz przez lornetkę i naciskasz LPM (klawisz strzału Lewy Przycisk Myszy) po chwili widzisz piękne ,, ziemne " fajerwerki które niszczą twych wrogów
Covert Ops - szpieg/snajper jako jedyny może się przebrać za kogoś z przeciwnej drużyny wtedy inni z drużyny przeciwnej widzą nick osoby za którą się przebrał a jego oddział ma znaczek nad daną postacią że jest on przebrany, posiada 3 bronie : Sten - najcelniejszy pistolet w całej grze lecz wszystko co dobre musi mieć jakąś wadę, gdy z niego strzelasz ogniem ciągłym on przegrzewa się.
F-64 (coś takiego nie pamiętam dokładnej nazwy )- jest to szybka snajpera spadochroniarska
M-1 Grand - typowa snajperka
Posiada również wybuchowe paczki z detonatorem ( przydatne do wysadzania ciał za które się przebraliśmy)
Zalety :
+ grafika nawet dobra jak na czasy produkcji gry
+ mała waga instalki
+ciekawa rozgrywka
+mało cheatów (bynajmniej ja żadnego nie widziałem a gram po kilka godzin dziennie przez 3 miechy)
Wady :
-Mała realność
- mały wybór broni (dla mnie i niektóry zapewne wystarczający lecz nie dla wszystkich)