Et by Veker

Witam jest to moja 1 recenzja więc proszę o łagodną krytykę xD

Wolfestain Enemy Territory

Wolf : Enemy Territory jest osadzony w realiach II wojny światowej, nie ma tu czegoś takiego jak w CS, Codzie, CA i innych tego typu grach tutaj robisz wszystko skaczesz i strzelasz biegasz na boki i inne takie nie jest to troche realistyczne bo koleś pada dopiero od 3 strzałów w głowę no ale cóż.

Mamy tutaj podział na dwie nacje : Alliantów i Axisów (Ameryka i Niemcy) każda nacja ma po 5 klas do wyboru które można zmienić podczas rozgrywki :

Soldier - zwykły żołnierz ma najwięcej broni do wyboru od mp40/thompsona po panzerfausta czy miotacz ognia.

Medic - lekarz może posiadać 2 typy broni podstawowej mp40/thompson lub Shoutgun, posiada apteczki oraz strzykawki które leczą oraz adrenaline którą może podać towarzyszą

Enginier - mechanik posiada obcęgi którymi wszystko naprawia od stawiania zwykłych ckm?ów po stawianie mostów czy naprawianie czołgów, może rozstawiać różne miny od zwykłych wybuchowych po dymne tak jak lekarz ma do wyboru 2 bronie główne

Filed Ops - rozdaje amunicje, ale czy tylko to ? ależ nie ! ma specjalne granaty dymne które po wyrzuceniu sprowadzają na wyznaczone miejsce nalot naloty może także powodować lornetką ale jak ? nic prostszego patrzysz przez lornetkę i naciskasz LPM (klawisz strzału Lewy Przycisk Myszy) po chwili widzisz piękne ,, ziemne " fajerwerki które niszczą twych wrogów

Covert Ops - szpieg/snajper jako jedyny może się przebrać za kogoś z przeciwnej drużyny wtedy inni z drużyny przeciwnej widzą nick osoby za którą się przebrał a jego oddział ma znaczek nad daną postacią że jest on przebrany, posiada 3 bronie : Sten - najcelniejszy pistolet w całej grze lecz wszystko co dobre musi mieć jakąś wadę, gdy z niego strzelasz ogniem ciągłym on przegrzewa się.

F-64 (coś takiego nie pamiętam dokładnej nazwy )- jest to szybka snajpera spadochroniarska

M-1 Grand - typowa snajperka

Posiada również wybuchowe paczki z detonatorem ( przydatne do wysadzania ciał za które się przebraliśmy)

Zalety :

+ grafika nawet dobra jak na czasy produkcji gry

+ mała waga instalki

+ciekawa rozgrywka

+mało cheatów (bynajmniej ja żadnego nie widziałem a gram po kilka godzin dziennie przez 3 miechy)

Wady :

-Mała realność

- mały wybór broni (dla mnie i niektóry zapewne wystarczający lecz nie dla wszystkich)

No no nawet fajna recenzja daje ci 9/10

To nie jest recenzja, a opis gry - Jedyną część z recenzji (i tak nie do końca) to te "+" i "-"... Ale ogółem 6/10

Fajna recka (opis) 8/10 :lol:

Ok moze byc 8/10 :lol: Chociaz sam bym lepszej nie napisal... :rolleyes:

to jest opis, a nie recka -.=

Wolf : Enemy Territory jest osadzony w realiach II wojny światowej, nie ma tu czegoś takiego jak w CS, Codzie, CA i innych tego typu grach tutaj robisz wszystko skaczesz i strzelasz biegasz na boki i inne takie nie jest to troche realistyczne bo koleś pada dopiero od 3 strzałów w głowę no ale cóż.

to zdanie to dowod na to, ze musisz pocwiczyc pisanie. jest za dlugie i smiesznie brzmi.

zrobiles opis gry, a nie napisales, na czym to wszystko polega. ktos, kto gry nie zna, nie dowie sie o co w niej chodzi. uzyles paru dziwnych zwrotow:

-Mała realność

nie jest to troche realistyczne

wkurzajace sa powtorzenia:

lekarz może posiadać 2 typy broni podstawowej mp40/thompson lub Shoutgun, posiada apteczki oraz strzykawki które leczą oraz adrenaline którą może podać towarzyszą
.

widac tez braki w interpunkcji. Przyklad wyzej (zaznaczylem kursywa).

pewnie bym jescze znalazl rozne bledy, ale mi sie nie chce. ogolnie nie jest tak tragicznie. oceniam jako opis 4- / 10

wiesz na interpunkcje nie zwracam uwagi jakoś szczególnie kolejne postaram się pisać lepsze dziękuje za wytyczenie błędów ;)

Shoutgun owszem jest dostępny ale na serwerach z odpowiednim modem. Adrenaline kazdy może sobie wstrzyknąć jeżeli ma wymaksowanego medyka.

Veker , a gdzie aluzja do tego że to MMOFPS :P

Veker , a gdzie aluzja do tego że to MMOFPS

Noo wlasnie :D

A swoja droga gralo sie w to kiedys... swietna giera :D

Grałem i się nie zawiodłem a za opis od biedy 4/10 7/10

no dobra ale popatrzcie chyba każdy grał w Wolfa to będzie kojarzył, że to fps ...

wiesz na interpunkcje nie zwracam uwagi jakoś szczególnie

powinienes. ulatwia to czytanie. zreszta, brak jakiegos przecinka moze zmienic znaczenie calego zdania. jak napiszesz tekst, to pczeczytaj go pod katem "przyjemnosci". chodzi o to, zeby to bylo latwe i przyjemne. wylapiesz wtedy wszystkie babole. powtorzenia itp.

no dobra ale popatrzcie chyba każdy grał w Wolfa to będzie kojarzył, że to fps

nie te czasy. teraz kazdy wie, ze CoD to FPS, ale czy Wolf? :G

W temacie wolfa pamietam ja na PC AT ( wiem to wiekszości nic nie mówi ) grałem w pierwszego wolfa(3d) potem na 386dx 40mhz Spear of destiny , gdzie qr... teczasy gdy gry były grami a nie dodatkami do grafiki :/

Opis dosyć dobry. Większość błędów pokazali Ci przedmówcy. 6+/10.

Witam jest to moja 1 recenzja więc proszę o łagodną krytykę xD

Wolfestain Enemy Territory

Mamy tutaj podział na dwie nacje : Alliantów i Axisów (Ameryka i Niemcy) każda nacja ma po 5 klas do wyboru które można zmienić podczas rozgrywki :

Soldier - zwykły żołnierz ma najwięcej broni do wyboru od mp40/thompsona po panzerfausta czy miotacz ognia.

Medic - lekarz może posiadać 2 typy broni podstawowej mp40/thompson lub Shoutgun, posiada apteczki oraz strzykawki które leczą oraz adrenaline którą może podać towarzyszą

Enginier - mechanik posiada obcęgi którymi wszystko naprawia od stawiania zwykłych ckm?ów po stawianie mostów czy naprawianie czołgów, może rozstawiać różne miny od zwykłych wybuchowych po dymne tak jak lekarz ma do wyboru 2 bronie główne

Filed Ops - rozdaje amunicje, ale czy tylko to ? ależ nie ! ma specjalne granaty dymne które po wyrzuceniu sprowadzają na wyznaczone miejsce nalot naloty może także powodować lornetką ale jak ? nic prostszego patrzysz przez lornetkę i naciskasz LPM (klawisz strzału Lewy Przycisk Myszy) po chwili widzisz piękne ,, ziemne " fajerwerki które niszczą twych wrogów

Covert Ops - szpieg/snajper jako jedyny może się przebrać za kogoś z przeciwnej drużyny wtedy inni z drużyny przeciwnej widzą nick osoby za którą się przebrał a jego oddział ma znaczek nad daną postacią że jest on przebrany, posiada 3 bronie : Sten - najcelniejszy pistolet w całej grze lecz wszystko co dobre musi mieć jakąś wadę, gdy z niego strzelasz ogniem ciągłym on przegrzewa się.

F-64 (coś takiego nie pamiętam dokładnej nazwy )- jest to szybka snajpera spadochroniarska

M-1 Grand - typowa snajperka

Posiada również wybuchowe paczki z detonatorem ( przydatne do wysadzania ciał za które się przebraliśmy)

Zalety :

+ grafika nawet dobra jak na czasy produkcji gry

+ mała waga instalki

+ciekawa rozgrywka

+mało cheatów (bynajmniej ja żadnego nie widziałem a gram po kilka godzin dziennie przez 3 miechy)

Wady :

-Mała realność

- mały wybór broni (dla mnie i niektóry zapewne wystarczający lecz nie dla wszystkich)