Czy tylko ja uwazam, ze gra prezentuje sie fatalnie?
Chodzi mi o kilka rzeczy, ktore najpierw smiesza, potem irytuja, a nastepnie sprawiaja, ze projekcie chce sie jak najszybciej zapomniec. Nie chce tez wyjsc na jakiegos zawistnika, ktoremu nigdy nic sie nie podoba, a wiec rzuca na lewo i prawo jadem, aby dobijac tych, ktorzy cos robia, cos tworza. Nie jest to moim celem, chce byc zwyczajnie szczery, a ze pojawilo sie sporo slodzenia, tak ja teraz dodam troche goryczy.
Co jest beznadziejne? Trailer z lektorem. Nic nie mam do goscia mowiacego, ale jego wzniosly, gruby, potezny glos, wypowiadajacacy te SMIESZNE I TANDETNE kwestie sprawia, ze moje poczucie dobrego smaku cierpi, muszac karmic sie takim kilometrem bezguscia. Przepraszam panowie, mozecie robic fajna gre, moze ona zawierac wspaniale elementy rozgrywki, dobra grafike i byc ogolnie przyjemna w trakcie grania, nie bede tego oceniac, bo przeciez w gre nie gralem, ale jesli cos moge ocenic po trailerze, to wlasnie to, ze chyba brakuje wam troche takiego artyzmu, a zamiast tego serwujecie nam kicz. Juz nie pamietam jak dokladnie to szlo w tym filmiku, bo ogladalem to wczoraj, ale byly tam slowa w stylu " MIECZ PRZEZNACZENIA MA DWA OSTRZA, JEDNYM Z NICH JESTES TY! WYBIERZ SWOJE PRZEZNACZENIE. KAZDY MOZE BYC BOHATEREM. MAM ZA CIASNE MAJTKI. To wszystko okraszone podniosla muzyczka i wyszedl jeden, wielki pompatyczny kibel z gownem patosu, ktory jak najszybciej trzeba splukac.
Druga sprawa, to wyglad swiata, a raczej postaci go zamieskzujacych, wraz z odzieniem i orezem dzierzonym w dloniach. Wszystko jest wielkie, swiecace, niepraktyczne i zenujace. Domyslam sie, ze ta tarcza miala wygladac epicko i legendarnie, jakby zostala zrodzona z oddechu smoka, ktory swym ostatnim tchnieniem rozpalil palenisko, przy ktorym brodaty kowal, natchniony piesnia cytatej elfki, wykul ja, pracujac siedem dni i siedem nocy. Ale tak nie jest.Tarcza, tak samo jak miecze, jest kiczowata, tak jak i cala ta budowana przez was otoczka.
Tak patrzac na to, co nam pokazaliscie, nie oczekuje tez niczego dobrego po questach i ogolnie po stronie fabularnej gry. Co sie dzieje w swiecie? Sily ciemnosci wyszly z najczarniejszej jaskini swiata i wraz z krolem nieumarlych chca zniszczyc nasz swiat? Drwala atakuja szczury giganty i trzeba je pozabijac?
Przepraszam, ze jestem taki brutalny, ale wydaje mi sie, ze dobrze, ze w taki sposob to opisalem. Moze teraz ktos z was pojdzie po rozum do glowy i zz=najdziecie sobie kogos od art style, do tego dobrego scenarzyste, aby to wszystko mialo rece i nogi.