Europe Maple Story - opłaca się?

Siemanko!

Ostatnio tak sobie myślę nad Maple Story a dokładnie nad Europe bo troszkę wkurza mnie, że jednak te prywatne padają po jakimś czasie :P Jest jakaś osoba na forum, która aktualnie gra na eMS?

Mam takie pytania:

1. Ile gra osób?

2. Dalej jak włącza się questlog to jest mega lag na 2-3 minuty?

3. Opłaca się?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Cześć!

1. Gra według mnie mało, ale wystarczająco ludzi. W Markecie możesz znaleźć co tylko zapagraniesz. Masz z kim spędzić.

2. Nigdy takiego nie doświadczyłem od paru dobrych lat.

3. Opłaca sie teraz, ale będzie się bardziej opłacać za kilka tygodni, gdy wbiję UPDATE "REBOOT", który da nowy serwer bez Item Shopu, ale również bez Trade'a

4. Prywatne serwery nie padają tak często. EllinaMS padła raz, po miesiącu znowu żyje.

Extalia też spoczko sobie żyła (chyba 2 latka??) i padła :(

1. Spotkam kogoś na tych początkowych lokacjach?

2. Jest jakaś Polska Gildia?

3. Grasz na eMS czy na jakimś prywatnym serwerze?

#edit

Jak to nie miałeś takiego problemu? Jak widziałem po forach to sporo osób miało ten problem z questlogiem na eMS :P

Może to naprawili :)

1. Na początku gry spotkasz niewielu graczy ponieważ mało osób zaczyna grę na EMS. Najwięcej osób spotkasz w Veracent (100+) i na KC (165+).

2. Z tego co pamiętam to istnieje obecnie może z 4-5 polskich gildii jak coś to pisz do Mugetsu4x5PL jego gildia jest najbardziej aktywna.

Obecnie sytuacja na EMS nie należy do najlepszych dlatego że ceny w markecie drastycznie spadły ze względu na brak mesos wśród graczy.

Reboot mógłby poprawić sytuację i przyciągnąć nowych graczy bo nie byłoby takiego P2W ale jak się okazało ten serwer nie trafi prawdopodobnie do naszej wersji ponieważ bierzemy patche z wersji SEA a tam Reboot nie trafił pomimo dużo większej ilości graczy.

Eventy też marnie wypadają ostatnio, dlatego ostatecznie nie polecam zaczynać w tym momencie.

Siemanko!

Ostatnio tak sobie myślę nad Maple Story a dokładnie nad Europe bo troszkę wkurza mnie, że jednak te prywatne padają po jakimś czasie :P Jest jakaś osoba na forum, która aktualnie gra na eMS?

Mam takie pytania:

1. Ile gra osób?

2. Dalej jak włącza się questlog to jest mega lag na 2-3 minuty?

3. Opłaca się?

Z góry dzięki za odpowiedź ;)