Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem Eve, jednak nie wiem od czego zacząć, czy rzucać się na jakąś lepszą wersje, która da mi lepszy start, czy może na spokojnie sobie ogarniać na czystym abonamencie. W samą grę grałem dobre kilka lat temu, więc na pewno sporo się zmieniło, niemniej jakieś małe podstawy będę miał. Zanim jednak zacznę chciałbym się dostać jakieś podstawowe rady, jak dla typowego laika. Pchać się do jakiejś korporacji, gdzie mnie wyedukują, gdzie będzie mi najlepiej zacząć rozgrywkę - od razu mówię, że jeżeli chodzi o zarabianie na abonament, to jakoś połowicznie mi na tym zależy. Mogę spokojnie opłacać grę, jednak z czasem fajnie by było sobie taką przyjemność zafundować
Eve - czy warto zacząć i od czego
Idź do Unseen Academy
Tam nauczą Cie czego potrzeba i dalej juz droga wolna.. ; )
Weź od kogoś link, który da Ci 21 dni triala i dokup miesiąc lub w ostateczności dwa miesiące gry. Wgraj się na spokojnie a obiecuję, że nie pożałujesz.
I jedna rada ode mnie. Nie stawiaj sobie za cel kupienia PLEX'a bo to Cię zgubi.
Niektóre Starter Packi dają fajne przedmioty, np. implanty, jednak bardziej się opłaca je sprzedać i kupić za hajs coś bardziej potrzebnego.
Tak jak było powiedziane wyżej, wejdź do Unseen Academy. Bardzo dobry newbie corp. Potem null i trzepanie hajsów i neutów.
Zarabianie na PLEX'a może być problemem przez pierwsze 3 miesiące, bo dopiero się skillujesz. Potem to kwestia jednej dobrej anomalki/przelotu/dnia kopania.
@autor
Ile masz średnio czasu dziennie-tygodniowo na granie?
Jeśli ktoś pyta czy warto coś robić... to...
Ja mając świadomość że ludzie są bardzo różni i przeróżne rzeczy sprawiają im przyjemność, nie jestem w stanie na takie pytania odpowiedzieć, dopóki nie dowiem się czego pytający szuka - w tym wypadku, jakiej przyjemności w grach wypatruje
Ogólnie odpowiadając - MOJE OSOBISTE zdanie na temat EVE Online:
cechy gry w pigułce (każdy sam odbierze to jako plusy lub minusy):
- sandbox prawie pełną gębą
- bardzo przejrzysty, intuicyjny i modyfikowalny interfejs
- przeogromny świat (większość graczy przez większą część gry nie była w większości miejsc )
- częste wrażenie samotności - mam na myśli pustkę przestrzeni kosmicznej a nie małą liczbę graczy
- brutalne PvP - w EVE wielu graczy zabije Cię tylko dlatego że akurat stoisz z "opuszczonymi spodniami"
- ekonomia w grze dużo bardziej zbliżona do tej ze świata realnego, niż w innych grach
- interesujący system reputacji + konsekwencji uczynków (daleko do ideału - ale o wiele ciekawiej i logiczniej niż w innych MMO)
- itd....
Miałem gdzieś 30 dniowy trial jak go znajdę to zedytuje.
A co do tematu ja również chciałem zacząć, ale gdy zobaczyłem zaawansowanie innych graczy, ich wysoko wbite skille, stwierdziłem że tu nie ma miejsca dla mnie ;{
@EDIT
http://store.markeedragon.com/catalog/EVE_Online_30_Day_Free_Trial_Code.html
Nawet nie musiałem dużo szukać
Powodzenia, pozdrawiam.
Przede wszystkim: jeśli znasz angielski w mowie i piśmie w stopniu wystarczającym to idź do EvE University. UA nie umywa się do eveuni, kolosalna różnica poziomów. Jeśli nie to pozostaje UA.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi! W jakiś tam sposób to bardzo motywujące. Jeżeli chodzi o mnie, to już raz miałem podejście do eve i wiem, że jak tylko trochę czasu poświęcę, to dostanę w zamian super grę, której zawsze szukałem. Jeżeli chodzi o plexy, to jak powiedziałem - nie mam problemu z płaceniem, a do wszystkiego kiedyś spokojnie sobie dojdę. Jeżeli chodzi o korporacje, to jest jakaś różnica między podanym UA, a EvE University? Tzn ang znam bardzo dobrze i nie będę miał problemu z dogadaniem się, jednak zastanawia mnie co więcej może oferować taka początkowa korporacja
A ile mam czasu... Dużo się nie znajdzie. 2/3h dziennie myślę, w zależności od godzin pracy
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem Eve, jednak nie wiem od czego zacząć, czy rzucać się na jakąś lepszą wersje, która da mi lepszy start, czy może na spokojnie sobie ogarniać na czystym abonamencie. W samą grę grałem dobre kilka lat temu, więc na pewno sporo się zmieniło, niemniej jakieś małe podstawy będę miał. Zanim jednak zacznę chciałbym się dostać jakieś podstawowe rady, jak dla typowego laika. Pchać się do jakiejś korporacji, gdzie mnie wyedukują, gdzie będzie mi najlepiej zacząć rozgrywkę - od razu mówię, że jeżeli chodzi o zarabianie na abonament, to jakoś połowicznie mi na tym zależy. Mogę spokojnie opłacać grę, jednak z czasem fajnie by było sobie taką przyjemność zafundować